مقاله اثر کاربرد سلنیم بر میوه های آلوی شابلون در طول دوره انبارمانی
این یک مقاله ای با عنوان اثر کاربرد سلنیم بر میوه های آلوی شابلون در طول دوره انبارمانی است که در۷ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
در این تحقیق، تأثیر کاربرد سلنات سدیم (۱۰ میلی گرم بر لیتر) بر روی فعالیت سیستم آنتی اکسیدانت رقم شابلون آلو (Prunus salicina Shablon) در طی دوره انبارمانی مورد مطالعه قرار گرفت. برای سنجش فعالیت آنتی اکسیدانتی عصاره میوه در فواصل منظم انبارمانی از روش مهار ۲، ۲-دی فنیل-۱- پیکریل هیدرازین (DPPH) استفاده شد. نتایج نشان داد که بین درصد افت وزن میوه ها در تیمار سلنیم نسبت به نمونه هایی که سلنیم دریافت نکرده بودند، تفاوت معنی دار وجود داشت و اعمال سلنیم توانست تا روز ۲۵ از افت وزن میوه ها جلوگیری کند. سلنیم همچنین با افزایش مهار رادیکال های آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازین باعث کاهش آسیب غشایی در میوه شابلون شد. ولی تیمار سلنیم نتوانست باعث افزایش معنی دار غلظت فنل ها و همچنین افزایش فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیا لیاز نسبت به شاهد شود. نتایج نشان دادند که عنصر فوق با اینکه ظرفیت آنتی اکسیدانتی میوه ها را بالا برد ولی بخاطر عدم تأثیر بر متابولیسم فنل ها، فقط به میزان محدودی توانست باعث حفظ کیفیت میوه ها در طول دوره انبارمانی شود.
کلید واژگان: آلو، سلنات سدیم، فنیل آلانین آمونیا لیاز، دی فنیل پیکریل هیدرازین
مقدمه
از جمله راهکارهای مناسب برای حفظ کیفیت میوه ها، ذخیره آنها در دمای پایین است ولی در کنار سرمادهی افزودن مواد شیمیایی حفاظت کننده ضروری به نظر می رسد (۱). ارقام آلوی ژاپنی (Prunus salicina) نسبت به دما حساس هستند و دمای بهینه برای ذخیره آنها در انبارداری صفر درجه سانتی گراد می باشد (۲ و ۳). دماهای ۵-۰ درجه و رطوبت ۹۵-۸۰ درصد باعث حفظ آب این میوه، ممانعت از افت وزن و کاهش شاخص آلودگی آن می شود. ولی دماهای پایین هر چند باعث حفظ آب میوه و کیفیت آن می شوند ولی در دراز مدت باعث بروز صدمات سرما در بافت های این میوه شده و در نهایت منجر به انباشت رنگدانه های سیاه و از بین رفتن طعم میوه خواهد شد (۴). برای کاهش صدمات ناشی از تنش سرما در طی دوره انبارمانی از مواد شیمیایی مختلف از قبیل هورمونها استفاده می شود.
در سالهای اخیر نقش دو عنصر کم مصرف سلنیم و سیلیکون نیز در انبارمانی مورد توجه قرار گرفته است. این دو عنصر از یک طرف باعث تحریک رشد در اغلب گیاهان شده و از طرف دیگر باعث افزایش مقاومت بافت های گیاهی در برابر انواع تنش های محیطی می شوند. نقش سلنیم در تخفیف تنش های محیطی از قبیل شوری، خشکی و سرما از طریق افزایش توان سیستم آنتی اکسیدانت در گیاهان مختلف به خوبی نشان داده شده است (۵).
تلاش هایی برای افزایش طول دوره انبارمانی آلو از طریق کاربرد مواد شیمیایی مختلف از قبیل ۱-متیل سیکلوپروپن (۱-Methylcyclopropene) انجام گرفته است (۶). ولی برای اولین بار در این تحقیق، از سلنیم برای افزایش طول دوره انبارمانی آلو استفاده شده است.مقاله اثر کاربرد سلنیم بر میوه های آلوی شابلون در طول دوره انبارمانی
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر کاربرد سلنیم بر میوه های آلوی شابلون در طول دوره انبارمانی با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.