مقاله بررسی روش های استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa


در حال بارگذاری
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
word
336کیلوبایت
8صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی روش های استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

گیاه چای ترش (Hibiscus Sabdariffa) بواسطه داشتن مقادیر زیادی از ترکیبات آنتوسیانینی و فنلی و خواص دارویی و مغذی بالا و همچنین با در نظر گرفتن اثرات نامطلوب آنتی اکسیدان های سنتزی ، میتوان زمینه استفاده از آن را به عنوان منبع آنتی اکسیدانی جدید در صنایع غذایی و دارویی فراهم نمود.

این پژوهش استخراج آنتوسیانین های چای ترش توسط حلال های متفاوت در دمای C° ۴ نظیر مخلوط اتانول ۹۸% و اسیدکلریدریک ۱.۵N (85:15,v/v)، اتانول با اسید سیتریک  %۱و محلول اسید سیتریک %۲ انجام شد و سپس غلظت آنتوسیانین ها به روش pH افتراقی محاسبه گردید . نتایج نشان داد بیشترین مقدار استخراج آنتوسیانین مربط به اتانول و اسید کلریدریک N1.5 می باشد. مقدار آنتوسیانین در این روش با وجود اسید هیدروکلریک، افزایش شدت و پایداری رنگ را به دنبال دارد.

کلمات کلیدی: چای ترش، آنتوسیانین، حلال، استخراج

۱- مقدمه

در یکی دو دهه اخیر توجه زیادی به اثرات مفید میوه ها و سبزیجات به دلیل محتوای ویتامین ها و املاح معدنی آن ها شده در صنایع غذایی و علم پزشکی شده است. علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی که در این محصولات وجود دارد، مواد مهم دیگری نیز وجود دارند. این مواد که آنتی اکسیدان نامیده می شوند، در بدن اثرات بسیار سودبخشی دارند. این مواد حاوی گروه های فنولییک و پلی فنولیک می باشند. یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانهای طبیعی، ترکیبات فنلی گیاهان می باشند. آنتی اکسیدانهای پلیفنلی یک نقش مهمی در حفاظت بافتها در مقابل اثرات اکسید کنندگی رادیکالهای آزاد اکسیژن و سایرگونههای فعال ایفا میکنند، به طوریکه از بروز بیماریهای متعددی از جمله بیماریهای التهابی، سرطان، دیابت، سکته قلبی، آلزایمر و پارکینسون جلوگیری مینمایند (۱۰).  در این زمینه گلها به خاطر داشتن منبع غنی از ترکیبات فنولی می توانند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی نقش خود را در جلوگیری از اکسایش روغن ایفا کنند(۱۲). همچنین مطالعات دراز مدت روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است برخی انواع آنتی اکسیدانهای سنتزی باعث ایجاد تومور در قسمتهای مختلف بدن، جهش های ژنتیکی و آثار از این دست می شوند. از این رو، دامنه ی کاربرد آنها روز بروز محدودتر میشود و لزوم یافتن منابع طبیعی غنی از این مواد افزودنی بیش از پیش حس می گردد. لذا استفاده از عصاره گل چای ترش با نام علمی Hibiscu Sabdariffa به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی می تواند پوششی بر این مشکل باشد (۱۲).

آنتوسیانین چای ترش فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و مسئول رنگ های، قرمز تا بنفش و  آبی می باشند. سطح زیر کشت چای ترش در ایران۳۳۰ هکتار است که از این مقدار سالانه ۲۹۰ تن چای ترش به دست می آید . آنتوسیانین آن رنگدانه طبیعی است که در داروسازی و بهداشت و درمان بسیار مفید می باشد. همچنین به عنوان دارو برای کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون، کاهش سطح قند خون برای بیماران دیابتی ،ضد سرطان ، جلوگیری از پیری زودرس، کاهش سطح انبوه شدن چربی در کبد، حفظ تعادل وزن، کاهش حرارت داخل بدن، کمک به بهبود یافتن از اعتیاد به مواد مخدر و به عنوان سم زدایی استفاده می شود (۵و ۷و ۸، ۹). امروزه استخراج آنتوسیانین معمولا تحت شرایط سرد توسط حلال هایی مانند متانول ۲۰ % که حاوی اسید هیدروکلریک ویا اسید فرمیک  وهمچنین اتانول و یا استون انجام می شود.

در این مقاله تحقیق برروی استخراج انتوسیانین از چای ترش یا قرمز با نام علمی Hibiscus Sabdariffa به عنوان یک رنگدانه طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی نیز می باشند می پردازیم.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی روش های استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.