مقاله بررسی مقایسه ای مقاله سیاست خارجی دولتهای اصلاحات و عدالت و برون دادهای منطقه ای و جهانی


در حال بارگذاری
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
word
1.85مگابایت
17صفحه
1381 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان سیاست خارجی دولتهای اصلاحات و عدالت و برون دادهای منطقه ای و جهانی است که در۱۷ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده :

با پیروزی سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۷۶ نگرش جدیدی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد. دولت اصلاحات با تکیه بر توسعه سیاسی در داخل و به کارگیری مفاهیمی چون تشنج زدایی و گفتگوی تمدن ها  در خارج چهره سیاسی جدیدی از ایران را نزد افکار عمومی جهان ارائه کرد و تلاش نمود تا در این مسیر گام بردارد. طرح نظریه گفتگوی تمدن ها چهره صلح طلبانه ای از ایران را در معرض دید جهانیان قرارداد و سال ۲۰۰۱ از سوی سازمان ملل به عنوان سال گفتگوی تمدن ها نامیده می شود. مسأله دیگر در سیاست خارجی کشور مسأله پرونده هسته ای کشور بود که تحت تأثیر نگرش تنش زدایی بر این دولت به سمت تعامل و اعتماد سازی پیش رفت.

با روی کار آمدن دولت اصولگرا چرخش قابل توجه و تغییر اساسی در سیاست خارجی بوجود آمد. دولت آقای احمدی نژاد با رویکرد احیای ارزش ها و اصول اسلامی و انقلابی در عرصه های مختلف کشور به میدان آمد. دولت نهم در تنظیم و جهت گیری مناسبات و روابط خارجی خود به چند اصل اساسی اتکا کرد. عدالت در روابط بین الملل، مهرورزی، پایداری براصول، توسعه متوازن و برابر روابط با دیگر کشورها، توسعه عضویت در نهادهای اقتصادی، مقابله با تک قطبی گری و سیاست خارجی چند جانبه گرا از اهم اصول آن بود.

واژگان کلیدی: تنش زدایی، آمریکای لاتین، سیاست خارجی، توسعه سیاسی، برنامه ی هسته ای

مقدمه:

دوره اصلاحات با عنوان گفتمان فرهنگ گرایی سیاست محور، دوره توسعه سیاسی اصلاح طلبی، منافع دموکراتیک اسلامی وصلح گرایی مردم سالار اسلامی نیز خوانده می شود که به واسطه پیروزی چشمگیرسیدمحمدخاتمی درانتخابات دومخرداد ۱۳۷۶  شکل گرفت. نتیجه این انتخابات، این برداشت را ایجاد کرد که سیاست های درهای باز وگرایش ورود به عرصه های جهانی درسیاست خارجی موردتوجه وخواست عامه مردم است. در این دوره، تنش زدایی، معطوف به کشورهای منطقه، به ویژه منطقه حیاتی خلیج فارس واعراب به طور کلی بود و گفت وگوی تمدنها، نگاه جهانی سیاست خارجی را انعکاس می داد. هردوی این استراتژیها مورد توجه منطقه و جهان قرارگرفت، به گونه ای که تصویر جهانی ومنطقه ای از ایران به شدت تغییر کرد. بهبود فضای ذهنی در مورد ایران، امکان قطب شدن تولید و حمل ونقل انرژی منطقه را برای ایران فراهم ساخت.

با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس  جمهور در سال ۱۳۸۴، گفتمان آرمانگرایی مجددا از حاشیه به متن سیاست خارجی ایران وارد شد. از خصوصیات قابل توجه این گفتمان می توان به زیر سوال بردن هنجارهای بین المللی،  اتخاذ رویکرد تهاجمی نسبت به غرب بویژه دولت ایالات متحده آمریکا، به چالش کشیدن سیاست های قدرت های بزرگ، بازبینی در سیاست های ایران بر مبنای اولویت تنظیم روابط بر گسترش روابط، توازن حق و تکلیف و گسترش عدالت و معنویت در روابط بین الملل ضرورت تعامل با ملت ها و جنبش های عدالت خواه جهان اشاره کرد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی سیاست خارجی دولتهای اصلاحات و عدالت و برون دادهای منطقه ای و جهانی با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.