مقاله بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa با استفاده از تکنیک فراصوت و ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی
این یک مقاله ای با عنوان بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa با استفاده از تکنیک فراصوت و ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی است که در۱۱ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
گیاه چای ترش (Hibiscus Sabdariffa) بواسطه داشتن مقادیر زیادی از ترکیبات آنتوسیانینی و فنلی دارای پتانسیل آنتی اکسیدانی بالایی هست و با در نظر گرفتن اثرات نامطلوب آنتی اکسیدان های سنتزی و خواص دارویی و مغذی گیاه چای ترش، میتوان زمینه استفاده از آن را به عنوان منبع آنتی اکسیدانی جدید در صنایع غذایی و دارویی فراهم نمود. هدف از این پژوهش، استخراج ترکیبات فنولی، اندازه گیری فعالیت انتی اکسیدانی با استفاده از روش استخراج با استفاده از تکنیک فراصوت به روش سطح پاسخ بود. به این منظور دو فاکتور زمان (۵، ۱۰و ۱۵) وشدت صوت (۳۰، ۶۵و ۱۰۰) به کار برده شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری در آزمون عصاره گیری حاکی از آن بود که بهترین شرایط برای استخراج ترکیبات فنولی شدت ۱۰۰ % و زمان ۱۵دقیقه است.
کلمات کلیدی: آنتوسیانین، چای ترش، امواج فراصوت، روش سطح پاسخ
۱- مقدمه
در یکی دو دهه اخیر توجه زیادی به اثرات مفید میوه ها و سبزیجات به دلیل محتوای ویتامین ها و املاح معدنی آن ها شده در صنایع غذایی و علم پزشکی شده است. علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی که در این محصولات وجود دارد، مواد مهم دیگری نیز وجود دارند. این مواد که آنتی اکسیدان نامیده می شوند، در بدن اثرات بسیار سودبخشی دارند. این مواد حاوی گروه های فنولییک و پلی فنولیک می باشند. یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانهای طبیعی، ترکیبات فنلی گیاهان می باشند. آنتی اکسیدانهای پلیفنلی یک نقش مهمی در حفاظت بافتها در مقابل اثرات اکسید کنندگی رادیکالهای آزاد اکسیژن و سایرگونههای فعال ایفا میکنند، به طوریکه از بروز بیماریهای متعددی از جمله بیماریهای التهابی، سرطان، دیابت، سکته قلبی، آلزایمر و پارکینسون جلوگیری مینمایند (۱۳).
آنتوسیانین چای ترش فعالیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و مسئول رنگ های، قرمز تا بنفش و آبی می باشند. سطح زیر کشت چای ترش در ایران۳۳۰ هکتار است که از این مقدار سالانه ۲۹۰ تن چای ترش به دست می آید . آنتوسیانین آن رنگدانه طبیعی است که در داروسازی و بهداشت و درمان بسیار مفید می باشد. همچنین به عنوان دارو برای کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون، کاهش سطح قند خون برای بیماران دیابتی ،ضد سرطان ، جلوگیری از پیری زودرس، کاهش سطح انبوه شدن چربی در کبد، حفظ تعادل وزن، کاهش حرارت داخل بدن، کمک به بهبود یافتن از اعتیاد به مواد مخدر و به عنوان سم زدایی استفاده می شود (۹, ۱۰, ۱۱, ۱۲).
امروزه استخراج آنتوسیانین معمولا تحت شرایط سرد توسط حلال هایی مانند متانول ۲۰ % که حاوی اسید هیدروکلریک ویا اسید فرمیک وهمچنین اتانول و یا استون انجام می شود؛ که از مشکلات استفاده از این حلال ها میتوان به پسماند آنها، زمان طولانی فرایند و همچنین استفاده از درجه حرارت بالا که منجر به تخریب آنتوسیانین و کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی می شود اشاره نمود . علاوه بر این مقدار کمی از اسید های هیدروکلریک یا اسید فرمیک منجر به هیدرولیز جزئی یا کلی انتوسیانین ها می شود.
در حال حاضر طیف گسترده ایی از روش ها و فن آوری های غیر حرارتی در دسترس هستند، از جمله می توان به روش SPE[۱] یا مایع co2 تحت فشار، روش برگشت حلال، روش مخلوط، ته نشینی، تابش، پالس الکتریکی، پالس نور ، نواسان میدان الکتریکی و فراصوت اشاره نمود. که این روش ها با در جه حرارت پایین در طول فرآیند منجر به آسیب های کمتر به آنتوسیانین ها ی استخراج شده می شوند و مشکلات حاصل از پسماند در آن ها مشاهد نمی شود.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بهینه سازی شرایط استخراج ترکیبات آنتوسیانین از چای ترش Hibiscus Sabdariffa با استفاده از تکنیک فراصوت و ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.