تحقیق خصوصیات نظام نوآوری در کشورهای درحال توسعه


در حال بارگذاری
۱۵ آبان ۱۳۹۸
Word, Pdf
547 کیلوبایت
15 صفحه word, pdf, doc
1528 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این تحقیق در ۱۵ صفحه فارسی با فرمت وُرد به همراه ۱۸ منبع به سبک روش تحقیق انجام شده است همه منابع درون متنی هستند. فقط چند گام کوتاه با دانلود تحقیق خصوصیات نظام نوآوری در کشورهای درحال توسعه فاصله دارید.

چکیده

مجموعه‌ای از نهادهای مجزا کـه بـه تنهـایی یـا مشـترک در توســعه و انتشــار فناوری‌های جدیــد شــرکت می‌کنند و چــارچوبی فــراهم می‌آورند کــه از آن طریــق، دولت‌ها سیاست‌های مؤثر بر فرایند نوآوری را شکل داده و پیاده‌سازی کنند، نظام نوآوری می‌نامند. هدف از ارائه مقاله حاضر، بررسی وییژگی های نظام ملی نوآوری در کشورهای درحال توسعه بود، در ادامه ضمن بررسی مفهوم توسعه و نوآوری با ارائه  نمونه ای از نظام ملی نوآوری از کشور ترکیه و جمهوری آذربایجان، به بررسی ویژگی های نظام نوآوری در کشورهای درحال توسعه پرداخته شده است. روش گردآوری مطالب با در نظر داشتن رویکرد مقاله توصیفی – کتابخآن‌های بود. نتایج بررسی نشان داد، داشتن استراتژی مشخص در تدوین نظام نوآوری یکی از خصوصیات بارز یک نظام نوآوری موفق است. بررسی نظام نوآوری کـشورهای جـهان خصوصاً کشور در حال توسعه می‌تواند در راستای طراحی و رسیدن به‌یک سیستم نوآوری مطلوب در کشور راهگشا بـاشد. این‌ بـررسی، شباهت‌هایی‌ را مـیان کشورهای در حال‌ توسعه‌ نشان می‌دهد. مهم‌ترین‌ شباهت موجود این است که این کشورها بـرای جـبران عقب‌ماندگی‌های خود در زمینه‌ فناوری، تکنولوژی‌هایی را از کشورهای توسعه‌یافته وارد و آن‌ها را پرورش‌ می‌دهند. بدیهی‌ است که اگر کشورهای‌ کم‌ درآمد بـتوانند بـه درستی از نوآوری‌های تولید شده در مکآن‌های دیگر استفاده کنند، حتی ممکن است بتوانند بـا سـرعتی بیشتر از کشورهای‌ پیشرفته رشد کنند.

کلیدواژه‌ها: نظام نوآوری، کشورهای در حال توسعه، نظام ملی نوآوری در مالزی، نظام ملی نوآوری در سنگاپور، نظام ملی نوآوری در تایوان

مقدمه

با آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی جهان به‌ طور واضح دریافت که نوع جدیدی از اقتصاد در حال ظهور است و پایه‌ها و انگاره‌هایی متفاوت برای توسعه عرضه کرده است. این اقتصاد که بعداً به اقتصاد دانش‌بنیان شهرت یافت، نتیجه تعامل جهانی شدن، فناوری و آزادسازی است. فناوری‌های نوظهور که بر پایه علوم جدید و بین رشته‌ای به وجود آمده‌اند، خوشه‌های صنعتی جدیدی به وجود آورده‌اند که رابطه مستقیم و تنگاتنگی با رشد علمی و تعداد دانشمندان کشورها دارند و رقابت بین‌المللی را تحت تأثیر قرارداده ‌است. در دهه گذشته تغییرات اقتصادی در تمام جهان مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه سریع بوده است. کشورها یکی پس از دیگری رژیم اقتصادی خود را رقابتی و آزاد می‌کنند و فشارهای جدید رقابتی روی کار آمده است. رشد اقتصادی جهان بیش از پیش به نوآوری متکی شده است و مطالب و مقالات جدید حکایت از ادامه داشتن این روند دارد. کشورهایی که اقتصاد خود را با نوآوری هماهنگ کرده‌اند، ظهور اقتصادی سریعی یافته‌اند. نوآوری به جریان دانش در پهنه اقتصاد متکی است. چنین جریاناتی هم در بازار و هم در نا بازار نمایان است [۱].

بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل کمک‌های علم به پیروزی متفقین در جنگ، این کشورها به سیاست علمی اهمیت ویژه‌ای دادند ولی هزینه زیاد سیاست علمی توجه به آن را کم‌رنگ نمود. با پدید آمدن صنایع جدید و بروز انقلاب سوم صنعتی به دلیل ماهیت مبتنی بر دانش این صنایع و عوامل دیگری چون شتاب تغییرات زیاد جهانی، تغییر الگوی اشتغال، رشد سریع فناوری‌های نوظهور و تغییر توانمندی کشورها بر اساس این فناوری‌ها، پدیده اقتصاد جهانی و تزاید صادرکنندگان، سیاست‌گذاران به ‌طور فزاینده‌ای به توسعه سیاست‌هایی برای تضمین تداوم علم، فناوری و نوآوری علاقه‌مند شده‌اند. با توجه به این تحولات و پیچیدگی‌ها، صورت‌بندی سیاست‌ها آسان نیست و فشار فزاینده‌ای روی سیاست‌گذاران در موارد زیر وجود دارد:

  • افزایش کارآیی و اثربخشی دولت در علم و فناوری؛
  • وجود انتخاب‌های مشکل در تخصیص منابع کمیاب برای حمایت مالی علم و فناوری؛
  • کمک به استقرار تقسیم کار در علم و فناوری مورد قبول برای همه نقش‌آفرینان درگیر؛
  • ادغام برنامه‌های مرسوم سیاست نوآوری و سیاست فناوری با اهداف وسیع‌تر اجتماعی-اقتصادی، از قبیل کاهش بیکاری، تشویق درگیری تمام گروه‌های اجتماعی و همچنین مناطق کمتر حمایت شده؛
  • شناسایی، فراگیری و کسب مهارت در افزایش پیچیدگی نظام‌های نوآوری (نقش‌آفرینان بیشتر، جوانب بیشتر، سطوح بیشتر و غیره)؛
  • انطباق با تغییرات کانونی نظام‌های نوآوری در سطوح بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای [۲].

از طرفی، تئوری های اخیر رشد در واکنش به انگیزه های اقتصادی به طور مرسوم جهـت گیـری هـای ابداع (نوآوری ) را به عنوان موتور اصلی پیشرفت تکنولوژیکی و رشد بهره وری مـی داننـد [۳]. بـا ایـن نگـرش، ابـداعات از یـک طـرف بـه تولیـد دانـش ناشــی از فعالیـت های R&D بستـگی دارد و از طرف دیگر، بـه انباشـت دانـش کمـک مـی کنـد. در نتیجه، سطح بهره وری یک اقتصاد به فعالیت های انباشته شده R&D و انباشت دانش موثر و ارتبـاط آن دو بسـتگی دارد. ارتقـای بهـره وری هـر کشـور عـلاوه بـر ایـن کـه تحـت تـاثیر سرمایه گذاری R&D می باشد تحت تاثیر کشـورهای شـرکای تجـاری نیـز قـرار مـی گیـرد [۴]. کلیه‌ی اقدامات شامل سیاستگزاری ها در زمینه های مختلف اقتصادی، آموزشی و … در جهت توسعه سریع تر  و ملحق شدن به کشورهای توسعه‌یافته می باشد. لذا، هدف از ارائه مقاله حاضر، بررسی وییژگی های نظام ملی نوآوری در کشورهای درحال توسعه بود، در ادامه ضمن بررسی مفهوم توسعه و نوآوری با ارائه  نمونه ای از نظام ملی نوآوری از کشور ترکیه و جمهوری آذربایجان، به بررسی ویژگی های نظام نوآوری در کشورهای درحال توسعه پرداخته شده است…

فقط چند گام کوتاه با دانلود تحقیق خصوصیات نظام نوآوری در کشورهای درحال توسعه فاصله دارید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.