مقاله شبیه سازی فرایند تولید پروتئین تک یاخته قارچ آسپرژیلوس نایجر در کشت غوطه ور ناپیوسته با دو مدل سینتیکی و رهالست و کونتویس
این یک مقاله ای با عنوان شبیه سازی فرایند تولید پروتئین تک یاخته قارچ آسپرژیلوس نایجر در کشت غوطه ور ناپیوسته با دو مدل سینتیکی و رهالست و کونتویس است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
افزایش روز افزون جمعیت جهان با نیاز بیشتر به تولید پروتئین همراه است. امروزه میکروارگانیسمها به عنوان منبع مناسب پروتئین با پتانسیل بالا شناخته شدهاند. میکروبها نسبت به حیوانات مزیت هایی از جمله رشد سریعتر، قابلیت مصرف مواد زاید. عدم وابستگی به شرایط فصلی، کیفیت بسیار بالای پروتئین میکروبی، در دسترس بودن ماده خام مورد استفاده توسط آنها و کمک به حل صحیح و سریع مشکل دفع ضایعات آلی ناشی از فعالیتهای صنعتی میباشند. طراحی فرایندهای تولید پروتئینهای تکیاخته در بیوتکنولوژی با استفاده از سویههای مختلف آسپرژیلوس در مقیاسهای نیمهصنعتی و صنعتی و همچنین طراحی و راهاندازی فرایندهای پیوسته نیاز به آگاهی از سینتیک و معادلات سینتیکی رشد این میکروارگانیسمها و همچنین چگونگی مصرف سوبسترا توسط آنها دارد. در این تحقیق، ابتدا فرایند تولید پروتئین تکیاخته حاصل از توده سلولی قارچ آسپرژیلوس نایجر تحت شرایط محیطی و فرمولاسیون مناسب محیط کشت مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس شبیه سازی جرم توده سلولی با دو مدل سینتیکی مختلف انجام شده است. روند رشد قارچ آسپرژیلوس نایجر و همچنین روند مصرف گلوکز توسط توده سلولی با شرایط تعیین شده در این تحقیق در طول۱۸۰ ساعت فرایند در فلاسک بررسی شد. نتایج حاصل از شبیهسازی تولید توده سلولی قارچ آسپرژیلوس نایجر با مدل کونتویس نشان داده که برازش چندان مناسبی بین دادههای تجربی و تئوری محاسبه شده بر اساس مدل کونتویس وجود نداشت. نتایج شبیهسازی تولید توده سلولی با مدل ورهالست نیز نشان داد که انطباق بین دادههای تجربی و تئوری محاسبه شده بر اساس مدل ورهالست خیلی کمتر از مدل کونتویس بوده است. در نهایت با استفاده از نتایج به دست آمده در این تحقیق میتوان گفت که برای شبیهسازی رشد توده سلولی قارچ رشتهای آسپرژیلوس نایجر، مدل کونتویس بهتر از مدل ورهالست جواب خواهد داد.
کلمات کلیدی: آسپرژیلوس نایجر، پروتئین تک یاخته، شبیه سازی، کشت غوطه ور، مدل سینتیکی ورهالست، مدل سینتیکی کونتویس
مقدمه
افزایش روز افزون جمعیت جهان نیاز به تولید بیشتر پروتئین را مطرح میسازد. فعالیتهای تولیدی در این راستا در اغلب کشورهای جهان با مشکل روبرو است. علت اصلی این امر شرایط نامطلوب آب و هوا، کمبود امکانات در بخش کشاورزی و به کارگیری روشهای سنتی در تولید میباشد. از این رو کشورهایی که با مشکل جمعیت زیاد دست به گریبان هستند، برای رفع نیازهای غذایی مردم ناچار به وارد کردن سالیانه مقادیر زیادی مواد اولیه حاصل از پروتئین گیاهی و یا حیوانی هستند. حتی کشورهایی مانند ژاپن و اروپای غربی و کشورهای در حال توسعه وارد کنندگان این مواد خصوصا سویا و پودر ماهی از سایر کشورها میباشند. با توجه به اینکه نیاز به پروتئینهای غذایی برای انسان و دام رو به افزایش میباشد، متخصصین در طی چند دهه گذشته در پی منابع جدید پروتئین با تولید انبوه از میکروارگانیسمها بوده اند و از توده سلولهای میکروبی خصوصا منبع پروتئین به عنوان خوراک دام استفاده شده است [۱].
امروزه میکروارگانیسمها به عنوان منبع مناسب پروتئین با پتانسیل بالا شناخته شدهاند. میکروبها نسبت به حیوانات دو مزیت عمده اقتصادی دارند. یکی رشد سریع و دیگری قابلیت مصرف مواد زاید. به علاوه، دارای برتریهای اقتصادی مهم دیگری نسبت به گیاهان و جانوران میباشند. گیاهان و میکروارگانیزمها قادر به تولید پروتئین از ازت معدنی میباشند. اما میکروارگانیزمها بر خلاف گیاهان به شرایط فصلی وابسته نبوده و در کمتر از یک ساعت توده سلولی خود را دو برابر میکنند. کیفیت پروتئین میکروبی بسیار بالا بوده و به کمک تکنیکهای دستکاری ژنی (جهت دستیابی به محتوی تغذیهای مطلوب) قابل تغییر و اصلاح است. ماده خام مورد استفاده توسط آنها معمولاً در مقادیر زیاد و به آسانی قابل دسترسی بوده و از ضایعات تشکیل میشود. این امر خود سبب حل صحیح و سریع مشکل دفع ضایعات آلی ناشی از فعالیتهای صنعتی میشود که در حفظ محیط زیست حائز اهمیت است. برخی از میکروارگانیسمها قادر به رشد در فرایند مداوم بوده و به آسانی و مستقل از تغییرات آب و هوایی قابل تولید میباشند. پروتئین تک یاخته میتواند در همه جای دنیا به صورت محصولی یکنواخت با کیفیتی مشخص تولید شود [۲و ۳].
آسپرژیلوسها یکی از پرکاربردترین سویههای قارچی در تولید پروتئینهای تک یاخته هستند. گرده آسپرژیلوس نایجر که بنام کپک سیاه موسوم است از قطب شمال تا استوا انتشار دارد. با قرار دادن پتری دیش محتوی محیط مناسب، در معرض هوا رشد کاملی از آسپرژیلوس را میتوان مشاهده کرد. اسپور این قارچ در خاک نیز فراوان دیده میشود. آنزیم های متعدد و مختلفی که در آسپرژیلوسها وجود دارد این قارچهای رشتهای را قادر میسازد تا از انواع مختلف مواد غذایی تغذیه کنند. بنابراین آسپرژیلوسها به طریق مختلفی در زندگی ما مؤثر هستند. آسپرژیلوس نایجر و چندگونه دیگر را میتوان بر روی مواد غذایی رو باز به خوبی مشاهده کرد [۴]. این قارچها مایه فساد مواد غذایی محسوب میشوند. به علاوه قادر هستند که در اغلب محیطهای کشت باکتریها و قارچها آلودگی ایجاد نمایند. برخی از گونهها بر روی چرم و پارچه رشد کرده و به مرغوبیت آنها لطمه میزنند. نظر به فعالیت آنزیمی فوق العاده آسپرژیلوسها، این قارچها را در صنایع تخمیری مورد استفاده قرار میدهند. مثلاً اسید سیتریک و اسید گلوکونیک را به کمک آسپرژیلوس نایجر و بسیاری از اسیدها و مواد شیمیایی دیگر را به کمک گونههای مختلف این قارچها تهیه میکنند. قارچ آسپرژیلوس نایجر به دلیل عملکرد نسبتا بالا، پرکاربردترین ارگانیسم مورد استفاده برای تولید اسید سیتریک است. امروزه آنزیمها و آنتی بیوتیکهایی از این قارچها جدا کردهاند ولی هیچ یک از آنتی بیوتیکهای حاصله خواص و قدرت درمانی پنی سیلین و یا سایر آنتی بیوتیکهایی که از اکتینومایسس به دست آمده است را ندارند. در ژاپن از آسپرژیلوس اوریزیه برای تهیه الکل از برنج استفاده میکنند و در جاره آسپرژیلوس ونتی در تخمیر لوبیا چیتی به منظور متلاشی کردن بافتهای سخت مورد استفاده قرار میگیرد [۵ و ۶].
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی شبیه سازی فرایند تولید پروتئین تک یاخته قارچ آسپرژیلوس نایجر در کشت غوطه ور ناپیوسته با دو مدل سینتیکی و رهالست و کونتویس با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.