مقاله اثربخشی خودآموزی کلامی بر توانایی برنامه ریزی حل مسئله بر اساس آزمون برج لندن دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی


در حال بارگذاری
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
word
399کیلوبایت
9صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان اثربخشی خودآموزی کلامی بر توانایی برنامه ریزی حل مسئله بر اساس آزمون برج لندن دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده :

هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی خودآموزی کلامی بر توانایی برنامه ریزی-حل مسئله (بر اساس آزمون برج لندن) دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی شهر اردبیل بود. نوع پژوهش از نوع علی – مقایسه ای بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه ی دانش آموزان دارای اختلال ریاضی در شهر اردبیل در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ بودند، که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای نمونه ای به حجم ۳۰ نفر انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در پژوهش حاضر آزمون ریاضی کی مت و آزمون برج لندن بودند و برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکووا ) استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان داد که گروه آزمایش پس از آموزش خودآموزی کلامی در آزمون برج لندن با زمان کمتر امتیاز بیشتری را کسب کردند(۰.۰۱> p). بنابراین می توان نتیجه گرفت که آموزش خودآموزی کلامی بر توانایی برنامه ریزی-حل مسأله دانش آموزان دچار اختلال یادگیری ریاضی تأثیر دارد.

واژگان کلیدی: خود آموزی کلامی، برنامه ریزی، حل مسأله،آزمون ریاضی کی مت، برج لندن، اختلال یادگیری ریاضی

مقدمه:

در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی انجمن روانپزشکی امریکا (DSM-5) اختلالات یادگیری اختصاصی به مشکلات یادگیری و به کارگیری مهارت های تحصیلی که به شکل یکی از انواع همراه با اختلال خواندن ، با اختلال در بیان نوشتاری و با اختلال در ریاضیات به سه شکل خفیف ، متوسط و شدید  تقسیم می شود. اختلال یادگیری اختصاصی یک اختلال رشدی عصبی است که منشا زیستی دارد یعنی پایه و اساس ناهنجاری های موجود در سطح شناختی است و نشانه های رفتاری اختلال از آن نشات گرفته اند (رضاعی و همکاران، ۱۳۹۳). از میان تمامی مشکلات یادگیری، مشکلات ریاضی از اهمیت بیشتری برخوردار است (گریف دیون،۲۰۰۶؛ به نقل از خسروی،۲۰۱۱). به طوری که مشکلات ریاضی و عملکرد پایین در درس ریاضی یکی از مسائلی است که حداقل نیمی از دانش آموزان ابتدایی با آن دست و پنجه نرم می کنند (آریاپوران،عزیزی و دیناروند،۱۳۹۲). ناتوانی یادگیری ریاضی امروزه توجه متخصصان و صاحب نظران تعلیم وتربیت را بیش از پیش به خود معطوف ساخته است. آنان معتقدند که در بین دانش آموزان عده ای وجود دارند که علی رغم برخورداری از هوش طبیعی یا حتی بالاتر و با وجود دارا بودن حواس بینایی و شنوایی سالم قادر به فراگیری مطالب آموزشی و مفاهیم ویژه ی یادگیری نیستند(والاس و مک لافلین، ۱۹۸۰ ؛ به نقل سلیمانی،۱۳۹۴). کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی در یک سری زمینه ها از جمله درک روابط فضایی، درک تصویر بدنی از خود، توانایی دیداری – حرکتی و دیداری – ادراکی، زبان و خواندن، جهت و زمان، به خاطر سپاری، راهبردهای یادگیری ریاضیات مشکل دارند(لرنر، ۲۰۰۳).

مهم ترین ویژگی کودکان دارای اختلال ریاضی اشکال در فراگیری و یادآوری مفاهیم ریاضی و ویژگی دوم آنها دشواری در محاسبات، راهبردهای نارسا در حل مسئله، زمان طولانی در کشف راه حل و میزان بالای خطا در انجام محاسبات ریاضی است(گیری،۲۰۰۴). پژوهش های گوناگون سه عامل ویژگی های کودکان، جنبه های خانوادگی و محیط اجتماعی را به عنوان عوامل اصلی تاثیرگذار در شکل گیری اختلالات کودکان نشان داده اند(ماستن و گارمزی،۱۹۸۵؛ ورنر و اسمیت،۱۹۹۲؛ ماریژن و کاسدن،۱۹۹۷؛ هیمان و برگز،۲۰۰۸؛ به نقل سلیمانی،۱۳۹۴). از بین این عوامل، پرداختن به ویژگی های کودکان (عوامل درون فردی)حائز اهمیت است و عوامل شناختی از جمله عوامل درون فردی موثر بر یادگیری هستند و کار کردهای اجرایی یکی از متغیرهای فردی محسوب می شود (لینن برینک و پنتریچ،۲۰۰۲؛ به نقل از سلیمانی،۱۳۹۴). یکی از ابزارهای مهم جهت اندازه گیری کارکرد اجرایی، برنامه ریزی، سازمان دهی و حل مساله، آزمون برج لندن (TOL) است. این آزمون دارای حساسیت نسبت به عملکرد لوب فرونتال است(کریکوریان، بارتوک و گای،۱۹۹۴؛ لزاک، هویسون، لورینگ،۲۰۰۴ ؛ بارون،۲۰۰۴). کارکردهای اجرایی،کارکردهای عالی شناختی و فراشناختی هستند که مجموعه ای از توانایی های عالی ،بازداری،خودآغازگری،برنامه ریزی رهبردی،انعطاف شناختی و کنترل تکانه را به انجام می رسانند.کارکردهایی همچون سازمان دهی،تصمیم گیری،حافظه کاری،کنترل حرکتی،احساس و ادراک زمان،برنامه ریزی و پیش بینی آینده،بازسازی،زبان درونی و حل مسئله را می توان از جمله مهمترین کارکردهای اجرایی عصب شناختی دانست که در زندگی و انجام تکالیف یادگیری و کنش های شناختی به انسان کمک می کند(بارکلی،۱۹۹۸)

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود اثربخشی خودآموزی کلامی بر توانایی برنامه ریزی حل مسئله بر اساس آزمون برج لندن دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.