مقاله اثر امواج اولتراسوند بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پالپ انجیر رقم سبز


در حال بارگذاری
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
word
330کیلوبایت
9صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان اثر امواج اولتراسوند بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پالپ انجیر رقم سبز است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

یکی از روش­های نوین استخراج آنتی­اکسیدان­های طبیعی از بافت­های گیاهی، استخراج به کمک اولتراسوند است. در این پژوهش از دو روش ماسراسیون و اولتراسوند با حلال اتانول- آب(۷۰ درصد) برای استخراج عصاره پالپ انجیر واریته سبز استفاده شد. سپس مقدار فنل تام و فعالیت آنتی­اکسیدانی هر یک از عصاره­ها به ترتیب با استفاده از روش­های رنگ سنجی فولین­سیوکالتیو و مهار رادیکال­های آزاد ۱و۱-دی فنیل۲-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه­گیری شد. و در ادامه اثر امواج اولتراسوند بر فعالیت آنتی­اکسیدانی این ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت. عصاره­های حاصل از روش ماسراسیون و اولتراسوند به ترتیب با میزان فنل معادل ۱۲/۵۲ و ۴۹/۵۴ میلی­گرم اسید گالیک بر گرم عصاره تفاوت معنی­داری نشان ندادند. همچنین مشاهده شد فرآیند اولتراسوند با فرکانس ۳۶ کیلو هرتز و مدت زمان ۲۰ دقیقه، در مهار رادیکال­های آزاد DPPH، اثر معنی­داری با روش سنتی نداشت. نتایج این بررسی نشان داد که اگرچه فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره­ی حاصل از روش اولتراسوند تفاوت معنی­داری با روش سنتی نداشت، اما به دلیل اینکه فرآیند اولتراسونیک کاهش معنی­داری در زمان استخراج نسبت به روش سنتی ایجاد می­کند، به عنوان یک روش جایگزین می­تواند بر سرعت عمل و بازده استخراج ترکیبات فنلیک بیفزاید.

واژه­های کلیدی: پالپ انجیر، ماسراسیون، اولتراسوند، فعالیت آنتی­اکسیدانی، ترکیبات فنلی

مقدمه

رادیکال های آزاد موجود در بدن انسان موجب صدمات اکسیداتیو به ملکول­های مختلف از جمله لیپید­ها، پروتئین­ها و اسید­های نوکلئیک و در نتیجه زمینه ساز بیماری­های قلبی-عروقی، سرطان­های متداول و سایر بیماری­های مخرب می­شوند. استفاده از آنتی اکسیدان­ها در رژیم غذایی برای کاهش اثرات رادیکال های آزاد ضروری به نظر می­رسد(۱). آنتی اکسیدان ها به ترکیباتی گفته می شود که از طریق خاتمه دادن به واکنش­­های زنجیره ای مرحله­ی آغاز و یا انتشار در فرآیند اکسیداسیون قادر به تأخیر، کند کردن و حتی توقف فرآیند اکسیداسیون می باشند(۲). آنتی اکسیدان­های سنتزی از جمله بوتیلات هیدروکسی آنیزول(BHA)، بوتیلات هیدروکسی تولوئن(BHT)، ترشیاری بوتیل هیدروکینون(TBHQ) دارای اثرات جانبی مضر می باشند. بنابراین استفاده از آنتی اکسیدان­های طبیعی مورد توجه فراوان قرار گرفته است(۳). ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی نظیر فنولیک­ها، اسید­های آلی، ویتامین E و کاروتنوئید­ها، رادیکال­های آزاد را مهار می­کنند، بنابراین از واکنش­های اکسیداتیو و در نتیجه­ی آن از بیماری­های مخرب جلوگیری می­کند(۴و۵). یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان های طبیعی، ترکیبات فنولی موجود در نمونه های گیاهی است(۶). استخراج اولین مرحله اساسی در تحقیقات و کاربردهای مختلف گیاهان دارویی است.تکنیک­های قدیمی استخراج با حلال از جمله روش غرقابی نیاز به زمان، مصرف حلال و نیروی کار بیشتری دارند. بنابراین نیاز به توسعه و استفاده از تکنیک­های جدید استخراج، برای کاهش زمان استخراج ،مصرف حلال ، آلودگی و افزایش میزان استخراج ترکیبات هدف می باشد(۷). در میان این روش­ها استخراج به کمک اولتراسوند، یکی از ارزان ترین، ساده ترین و مؤثرترین روش­هاست که قادر است بازده استخراج ترکیبات را افزایش، زمان استخراج را کاهش داده و بازده فرآوری بیشتری را ایجاد می­کند(۸). امواج صوتی که فرکانس­های بالاتر از ۲۰ کیلوهرتز دارند، در یک ماده جامد، مایع و گاز نوسان ایجاد می­کنند. برخلاف امواج الکترومغناطیسی، امواج صوتی باید در یک ماده پخش شوند و دارای چرخه­های انقباض و انبساط در طی پخش در محیط می­باشند. انبساط باعث افزایش فاصله ملکولی شده و انقباض، حباب­هایی در یک مایع ایجاد می­کند وفشار منفی تولید می­کند. و در نهایت، متلاشی می­شوند(پدیده کاویتاسیون) تأثیرات مکانیکی اولتراسوند، باعث نفوذ بیشتر حلال به درون مواد سلولی شده و انتقال جرم را بهبود می­بخشد. اولتراسوند در طی استخراج می­تواند همچنین دیواره­های سلولی را تخریب کند و باعث تسهیل آزاد سازی محتوای آن شود.(۹) انجیر با نام علمی Ficus carcia L. از تیره توت­سانان (Moraceae) و زیر جنس Eusyce است(۱۰). این میوه از دیرباز به دلیل مزایای دارویی زیادی که بر عملکرد دستگاه­های بدن نظیر قلبی-عروقی، تنفسی وبه عنوان ضد التهاب و ضد فساد مورد استفاده بوده است(۱۱). همچنین حاوی مقادیر زیادی پلی فنل، فلاوونوئید و آنتوسیانین است(۱۲). این میوه بطور گستردهای هم بعنوان یک منبع غذایی و هم بعنوان یک منبع داروئی در سرتاسر دنیا مصرف میشود(۱۳). بعضی مطالعات حضور ترکیبات فنولیک در این میوه (۱۴و۱۵) و فعالیت آنتی اکسیدانی آن را (۱۲) گزارش کرده­اند.اما هیچ گزارشی مبنی بر تعیین اثر اولتراسوند بر فعالیت آنتی اکسیدانی پالپ انجیر مشاهده نشده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر امواج اولتراسوند در استخراج ترکیبات فنلی پالپ انجیر و مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی آن با عصاره حاصل از روش سنتی است.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر امواج اولتراسوند بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پالپ انجیر رقم سبز با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.