مقاله اثر درجه حرارت بر میزان استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از میوه خرما
این یک مقاله ای با عنوان اثر درجه حرارت بر میزان استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از میوه خرما است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده:
مطالعات اخیر نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد میوهها و سبزیجات ریسک بسیاری از بیماریها را کاهش میدهد. این موضوع به حضور گروهی از ترکیبات فیتوشیمیایی شامل فیبر غذایی، ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانهای طبیعی منسوب میشود. در این میان میوههای خرما در بسیاری از نقاط دنیا مصرف میشوند و دارای نقش حیاتی تغذیهای در منطقه خاورمیانه و افریقا میباشند. تحقیقات اخیر نشان میدهد که علاوه بر ارزش تغذیهای خرما، عصارههای این میوه توانایی زیادی در مهار رادیکالهای آزاد بواسطه حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی دارند. این میوه به عنوان یکی از ارزانترین و مطمئنترین منبع آنتی اکسیدانی در کشورهای خاورمیانه محسوب میگردد. میوههای خرما از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان کم مورد مطالعه قرار گرفته است. فعالیت آنتی اکسیدانی میوههای خرما بواسطه حضور ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی میباشد.
در این مقاله تاثیر درجه حرارت فرایند استخراج بر میزان استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی عصاره میوه خرمای ایران در مقیاس آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور استخراج در سه درجه حرارت ۳۰، ۵۰، و ۷۰ درجه سانتیگراد صورت گرفته و تاثیر درجه حرارت بر میزان استخراج ترکیبات فنلی از میوه خرما، ترکیبات فنلی موجود در عصاره خرما و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصارههای خشک ارزیابی شده است. نتایج حاصل به ترتیب بر حسب mg (GAE)/100 g (FW)، mg (GAE)/100 g (DE) و درصد مهار رادیکال آزاد DPPH ارائه شده است. نتایج نشان میدهد که افزایش درجه حرارت باعث افزایش قابل ملاحظهای در هر سه پارامتر هدف میگردد. این تغییرات بویژه در تغییرات درجه حرارت از ۵۰ به ۷۰ درجه سانتیگراد مشهودتر میباشد. کلیه آزمایشها در شرایط فرایندی زمان، نسبت حلال به جامد و دور همزن یکسان صورت گرفته است. در این مقاله همچنین تاثیر درجه حرارت جوش بر مشخصات آنتی اکسیدانی عصاره خرما مورد ارزیابی قرار گرفته است. مقایسه میان ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره خرما حاصل از استخراج در درجه حرارت جوش با استخراج در سایر درجه حرارتها حاکی از آن است که جوشیدن تاثیر بسیار مثبت بر استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی آن دارد.
کلید واژگان: میوه خرما، ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی، درجه حرارت
- مقدمه
آنتی اکسیدانها با مهار گونههای اکسیژن واکنشگر ارزش زیادی در جلوگیری از شروع و یا انتشار سیستمهای اکسیداتیو دارند. سیستمهای اکسیداتیو منجر به اغتشاش تعادل اکسایشی موجود در شرایط سلامت انسان میگردند[۱]. آنتی اکسیدانها را از نقطه نظر حلالیت میتوان به دو گروه تقسیم کرد.[۲]
آنتی اکسیدانهای قابل حل در آب[۱]: مانند اکثریت ترکیبات فنلی و اسید اسکوربیک
آنتی اکسیدانهای قابل حل در چربی[۲]: مانند کاروتنوئیدها[۳] و ویتامین E
انواع مختلف ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها شامل flavones، flavanones و flavonol glycosides در خرما شناسایی شده است. فلاونوئیدهای موجود در خرما شامل Apigenin, Luteolin, Quercetinاست. در این ارتباط پارامترهای مختلفی مانند نوع خرما، شرایط رشد، بلوغ، فصل، ناحیه جغرافیایی، کود، نوع خاک، شرایط ذخیره و مقدار نور خورشید بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی موثر میباشد. نتایج بررسیها نشان میدهد که حتی هستههای خرما نیز شامل مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند. نسبت و غلظت این اجزاء بستگی به نوع میوه، مرحله برداشت میوه، محل و شرایط خاک دارد.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر درجه حرارت بر میزان استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از میوه خرما با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.