مقاله اثر غلظت های مختلف نمک و مواد نگهدارنده بر مدت ماندگاری تخم نمک سود قزل آلا رنگین کمان Oncorhynchus mykiss
این یک مقاله ای با عنوان اثر غلظت های مختلف نمک و مواد نگهدارنده بر مدت ماندگاری تخم نمک سود قزل آلا رنگین کمان Oncorhynchus mykiss است که در۱۲ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده:
تخم ماهیان همانند بافت عضلات آنها منبع غنی اسیدهای چربغیراشباع، اسیدآمینههای ضروری، انواع ویتامینها و مواد معدنی میباشد. تخم نمکسود شده ماهیان به علت ویژگیهای بافتی طی عملآوری پاستوریزه نمیشود بنابراین مستعد فساد شیمیایی و میکروبی است. در این تحقیق با توجه به خاصیت انتیسپتیک نمک مخلوط، تأثیر غلظتهای مختلف آن (۵/۳، ۵/۴، ۵/۵ درصد) با غلظتهای مشابه نمک خالص بر ویژگیهای کیفی و ماندگاری تخم نمکسود قزلآلا رنگینکمان در دمای۱±۴ درجهسانتیگراد مورد مقایسه قرار گرفت. در این راستا مجموع بازهای نیتروژنی فرار و مشخصههای میکروبی (کل باکتریها، باکتریهای سرمادوست، کپک و مخمر) بررسی شدند. نمک مخلوط به طور معنی داری (۰۵/۰ p <) مجموعه بازهای نیتروژنی فرار را در نمونههای تیمار شده کاهش داد. فساد میکروبی در نمونههای تیمار شده با نمک مخلوط در مقایسه با نمونههای تیمار شده با نمک خالص به طور معنیداری (۰۵/۰ p <) به تعویق افتاد. بر اساس نتایج به دست آمده نمک مخلوط توانست ماندگاری نمونهها را در مقایسه با نمک خالص ۱۵ روز افزایش دهد.
کلید واژگان: تخم نمکسود، قزلآلا رنگینکمان، مخلوط، خالص
مقدمه:
بشر همواره به دنبال راههایی برای حفظ وضعیت سلامتی است که در این راستا با افزایش آگاهی در مورد تغذیه، جیره غذایی متعادل مورد توجه میباشد (۱). فراوردههای شیلاتی یکی از باارزشترین محصولات غذایی شناخته شدهاند. آبزیان در گروهها و انواع مختلف با روشهای متنوعی تهیه، عملآوری و مصرف میگردند. تخم ماهیان به عنوان منبع غنی اسیدهای چربغیراشباع، اسیدآمینههای ضروری، موادمعدنی و ویتامینهای A و D مثالی از این فراوردههای شیلاتی است که در سراسر جهان مصرف میشود (۲). تخم نمکسود شده ماهیان در گروه محصولات آماده مصرف طی جداسازی تخم ماهی از بافت پیوندی تخمدان، نمکزنی و اضافه نمودن افزودنیها تولید میشود (۳).
تهیه تخم نمکسود از نظر افزودنی به دو صورت ۱) حاوی نمک و بدون نگهدارنده و ۲) حاوی نمک و توأم با نگهدارنده صورت میگیرد. مواد نگهدارنده مورداستفاده شامل مخلوطی از اسید بوریک و بوراکس (تترابورات سدیم) است که خاصیت ضدمیکروبی دارد. نمکزنی مرحلهای مهم در عملآوری تخم ماهیان میباشد و اثرات ضدمیکروبی نمک شامل پلاسیمولیز، کاهش فعالیت آبی یا کاهش آب آزاد غذا، ایجاد یون کلر، کاهش قابلیت حل اکسیژن در غذا، تداخل در فعالیت آنزیمهای پروتئولیتیک در غلظتهای مختلف، شرایط حرارتی و نوع میکروب متفاوت است (۴).
تخم نمکسود به علت محتوای پروتئین و چربی بالا و بافت ویژه ترکیبات تشکیلدهنده در طی عملآوری پاستوریزه نمی شود بنابراین مستعد فساد شیمیایی و میکروبی است که در این راستا کنترل دمای ذخیرهسازی، میزان نمک مصرفی و استفاده از نگهدارنده عواملی مهم برای حفظ کیفیت آن در طولانی مدت میباشند (۵ ).
یکی از مهمترین شاخصهای فساد شیمیایی مجموع بازهای نیتروژنی فرار است و باکتریها هم از عوامل اصلی فساد باکتریایی محسوب میشوند. طی مراحل اولیه نگهداری محصول، متابولیتهای باکتریایی از سطح به لایههای زیرین بافت نفوذ کرده و در مرحله بعد باکتریها نقش مهمی در هیدرولیز پروتئین دارند (۵). باکتریها منجر به تغییرات زیادی در بو، بافت و طعم محصول میشوند.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر غلظت های مختلف نمک و مواد نگهدارنده بر مدت ماندگاری تخم نمک سود قزل آلا رنگین کمان Oncorhynchus mykiss با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.