مقاله اثر محلول های نمک شکر بر خصوصیات میکروبی و درصد کاهش پخت در فیش فینگر تهیه شده از ماهی کپور نقره ای Hypophthalmichthys molitrix طی ۹ روز نگهداری در یخچال
این یک مقاله ای با عنوان اثر محلول های نمک شکر بر خصوصیات میکروبی و درصد کاهش پخت در فیش فینگر تهیه شده از ماهی کپور نقره ای Hypophthalmichthys molitrix طی ۹ روز نگهداری در یخچال است که در۱۲ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
در این مطالعه اثرات آبگیری به وسیله محلول هیپرتونیک اسمزی که شامل ۵ % نمک- ۵% شکر بود، روی شاخصهای میکروبی (TVC, PTC) فیش فینگر تهیه شده از فیله کپور نقرهای طی ۹ روز نگهداری در یخچال بررسی گردید. همچنین فاکتور کاهش درصد پخت فیش فینگرها در روز صفر اندازهگیری شد. شمارش کلی بار باکتریائی طی دوره نگهداری در فیش فینگر تیمار شاهد و ۵ درصد به ترتیب از ۲۰/۵-۰۲/۲ و ۲۰/۴- ۸۰/۱ و بار باکتریائی سرمادوست طی دوره نگهداری در فیش فینگر تیمار شاهد و ۵ درصد به ترتیب از ۲۴/۵- ۰۰/۲ و ۷۰/۴- ۷۰/۱ تغییر کرد. مقایسه کاهش درصد پخت در تیمارها نشان داد که تیمار ۵% میزان کاهش درصد پخت کمتری نسبت به تیمار شاهد داشت.
کلمات کلیدی: فیشفینگر، محلول اسمزی، کپور نقرهای، کاهش درصد پخت
مقدمه
محصولات غذایی از ترکیبات شیمیائی ساده تا بسیار پیچیده تشکیل شدهاند و اغلب با میکروارگانیسمهای مختلف آلوده میشوند. این ریز موجودات با توجه به نیازهای خود بر روی انواع مواد غذایی رشد کرده و در صدد ایجاد فساد در راستای غیرقابل مصرف کردن آنها برمیآیند، میکروارگانیسمها برای حیات خود به آب نیاز دارند، مقدار آب در سلولهای رویشی آنها در حدود ۸۵ درصد است. جذب مواد غذایی و انتقال محصولات سوخت و ساز تنها در شکل مایع میسر میباشد و چنانچه آب مورد نیاز برای ادامه حیات از آنها گرفته شود رشد و تکثیر آنها متوقف میشود. بخش عمدهای از سلولهای رویشی میکروارگانیسمها در اثر آبزدائی نابود شده در حالی که اسپورها میتوانند چند سالی خشکی را تحمل کرده و زنده بمانند (۱). بدین منظور در صنایع غذایی سعی شده به روشهای متنوع از ایجاد آلودگیهای میکروبی یا قارچی ممانعت نموده و یا رشد آنها را متوقف سازند. یکی از قدیمیترین روشها جهت نگهداری بهینه مواد غذایی خشک کردن میباشد. خشک کردن علاوه بر کاهش دادن هزینههای بستهبندی، نگهداری و حمل و نقل در حفظ و نگهداری محصولات غذایی هم موثر است (۲). از جمله روشهای سنتی خشک کردن مواد غذایی، گسترانیدن محصولات در سطح وسیعی از زمین و در معرض مستقیم نور خورشید قرار دادن آنهاست، که با مشکلاتی از قبیل عدم یکنواختی خشک کردن، بروز تغییرات نامطلوب در کیفیت محصول به دلیل طولانی بودن زمان فرآیند، عدم امکان کنترل کافی و مناسب در مراحل مختلف عملیات خشک کردن به علت بروز تغییرات جوی، عدم وجود نور خورشید کافی جهت خشک کردن، عدم امکان بکارگیری درجه حرارت یکنواخت، عدم تامین سرعت جریان یکنواخت، آلوده شدن محصول به گرد و غبار، حشرات و جوندگان و آسیب دیدن بافت آنها و حتی از بین رفتن محصولات در اثر بارشهای ناگهانی همراه است (۳)، همچنین روش سنتی خشک کردن مواد غذایی منحصر به استفاده از عوامل طبیعی مانند نور خورشید، باد و غیره بوده است لیکن در روشهای نوینی نظیر خشک کردن توسط انجماد، عوامل مختلف نظیر درجه حرارت، سرعت جریان هوا، رطوبت نسبی، جهت جریان هوا، میزان فشار محیط و غیره تحت کنترل درآمدهاند (۴). آبگیری اسمزی عبارت است از خارج کردن بخشی از آب بافت گیاهی یا حیوانی به وسیله تماس مستقیم آنها با یک محلول هیپرتونیک[۱]مناسب (مانند محلولهای غلیظی از قندها، نمکها یا مخلوطهایی از نمک و قند) است (۵). این گونه محلولها دارای فشار اسمزی بالاتر و فعالیت آبی[۲] کمتری در مقایسه با سلولهای ماده غذایی هستند (۶)
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر محلول های نمک شکر بر خصوصیات میکروبی و درصد کاهش پخت در فیش فینگر تهیه شده از ماهی کپور نقره ای Hypophthalmichthys molitrix طی ۹ روز نگهداری در یخچال با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.