مقاله اثر مدت زمان نگهداری به صورت منجمد بر روند تغییر کیفیت گوشت چرخ شده کیلکای آنچوی Clupeonella engrauliformis حاوی محافظ سرمایی
این یک مقاله ای با عنوان اثر مدت زمان نگهداری به صورت منجمد بر روند تغییر کیفیت گوشت چرخ شده کیلکای آنچوی Clupeonella engrauliformis حاوی محافظ سرمایی است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
انجماد از مهم ترین روشهای نگهداری فرآوردههای دریایی است ولی طی نگهداری به صورت منجمد، تغییر ماهیت پروتئینی و اکسیداسیون چربی اتفاق میافتد. از این رو استفاده از محافظهای سرمایی به همراه پلی فسفات میتواند تغییرات پروتئینی را طی نگهداری به شکل منجمد کاهش دهد. در این تحقیق روند تغییرات کیفی گوشت چرخ شده کیلکای آنچوی حاوی محافظ سرمایی در خلال نگهداری به صورت منجمد مورد بررسی قرار گرفت. گوشت تازه چرخ شده ماهی کیلکای آنچوی با ۴٪ سوربیتول، ۴٪ ساکارز و ۳/۰٪ پلی فسفات (مخلوط با نسبت ۱: ۱ تترا سدیم پیروفسفات و سدیم تری پلی فسفات) به عنوان محافظ سرمایی مخلوط گردید. نمونه ها پس از انجماد در دمای ۸۰-، به مدت ۶ ماه در ۲۰- درجه سانتی گراد نگهداری شدند. در فواصل زمانی ۳، ۱، ۰ و۶ ماه، میزان رطوبت، ظرفیت نگهداری آب، مقدارتیوباربیتوریک اسید و اسیدهای چرب آزاد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان اسیدهای چرب آزاد و مقدار ترکیبات ثانویه اکسیداسیون در طی ۶ ماه نگهداری به طور معنی داری افزایش یافتند ( ۰. ۰۵ P˂). نتایج بررسی مقدار رطوبت و ظرفیت نگهداری آب در گوشت چرخ شده حاوی محافظ سرمایی در طی ۶ ماه نگهداری کاهش معنی داری را نشان داد.
کلید واژگان: کیلکای آنچوی، محافظ سرمایی، نگهداری به صورت منجمد
مقدمه:
تهیه مینس از ماهیان سطحیزی کوچک از بهترین روشهایی است که میتواند بهرهبرداری از این آبزیان را افزایش دهد(۱)، ماهی کیلکا آنچوی با نام علمی Clupeonella engraliformis جزء ماهیان تیره گوشت است و به دلیل وجود مقادیر بالای اسیدهای چرب چند غیراشباع و فرآوردههای حاصل از تجزیه چربیها فرآوری آن مشکلاست و کیفیت و بافت آنها طی نگهداری نامطلوب میگردد. انجماد و نگهداری به صورت منجمد یکی از بهترین روشهای حفظ محصولات شیلاتی است (۲) اما درطی نگهداری به صورت منجمد و انجمادزدایی پس از آن، عضله ماهی دچار دناتوره شدن پروتئین و اکسیداسیون چربی میشود (۳). برای افزایش مدت ماندگاری مینس منجمد معمولاً از محافظهای سرمایی استفاده میشود. فرمول عمومی این افزودنی درگونههای گرمابی۶٪ ساکارز و درگونههای سردآبی مخلوطی از۴٪ ساکارز و ۴٪ سوربیتول است(۴). رایجترین کرایوپروتکتنت مورد استفاده در مینس مخلوط ساکارز و سوربیتول و نمکهای پلی فسفات است. مکانیسم عمل مواد محافظ سرمایی آن است که در حالت طبیعی رشتههای پروتئین میوفیبریلی از همدیگر دور هستند و بین آنها مولکولهای آب محبوس است ولی در اثر انجماد، آب یخ زده و از بین زنجیرهها خارج میشود در نتیجه زنجیره های پروتئین میوفیبریلی بهم نزدیک شده و بین گروههای فعال آنها برهم کنش دی سولفید، هیدروژنی و هیدروفوبیک برقرار میشود و کریستالهای یخ (در خارج زنجیرهها) نیز به مرور رشد کرده و بزرگ شده که منجر به پدیده واسرشتی پروتئینها در اثر انجماد میشود. مواد کرایوپروتکتنت با داشتن حداقل دو گروه فعال که یکی از آنها به زنجیره پروتئین و یکی از آنها به آب وصل میشود، پروتئین را هیدراته کرده و باعث میشود آب در لابلای زنجیرههای پروتئین یخ بزند و به دلیل عدم تحرک از بین زنجیرهها خارج نشود. در نتیجه دیگر زنجیرههای پروتئین نمیتوانند بهم نزدیک شوند. در این حالت کریستالهای یخ خارج از زنجیرههای پروتئینی کم است(۵). کرایوپروتکتنتها ترکیباتی هستند که باعث بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی منجمد میشوند و از تغییرات نامطلوب مواد غذایی در اثر انجماد و یا نگهداری به صورت منجمد جلوگیری میکنند. بنابراین هدف این مطالعه بررسی اثر محافظهای سرمایی بر تغییرات فیزیکوشیمیایی گوشت چرخ شده ماهی کیلکای آنچوی طی نگهداری به صورت منجمد در دمای ۲۰- درجه سانتیگراد است.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثر مدت زمان نگهداری به صورت منجمد بر روند تغییر کیفیت گوشت چرخ شده کیلکای آنچوی Clupeonella engrauliformis حاوی محافظ سرمایی با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.