مقاله ارائه مدلی نوین جهت بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان
این یک مقاله ای با عنوان ارائه مدلی نوین جهت بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان است که در۱۷ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی نوین جهت بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان می باشد. در این پژوهش، محققین سعی دارند با بررسی مطالعات و پژوهش های محققان پیشین، مدلی را جهت سنجش ارائه مدلی نوین جهت بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان پیشنهاد کنند. تحقیقاتی که پیرامون این موضوع در سال های اخیر توسط محققین در داخل و خارج کشور انجام گردیده شده، مورد بررسی قرار گرفته و سپس مدلی شامل متغیرهایی چون حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری، رفتارهای نوآورانه، عملکرد نوآورانه و عملکرد سازمان پیشنهاد گردیده است. در این مدل روابط بین متغیرها مطرح شده است که محققان آتی میتوانند در تحقیقات خود در سازمان های مختلف مورد بررسی قرار دهند و نتایج بدست آمده، میتوان پیشنهاداتی ارائه کرد که بر رفتارهای کارکنان که در راستای ایجاد نوآوری و بروز ایدههای نو بوجود میآید، تأثیر بگذارد.
کلمات کلیدی: حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری، عملکرد سازمان
مقدمه
امروزه با توجه به شرایط رقابتی، سازمانها در معرض تحول و دگرگونی بوده و موفقیت نهایی و حتی گاهی بقای سازمانها به میزان توانایی برنامهریزان در ایجاد نوآوری و زمینههای اجرای آن و بکارگیری افکار و ایدههای نو بستگی دارد. نوآوری عمری به درازای عمر بشر دارد. زیرا بشر همواره به دنبال یافتن راههای جدید برای انجام کارهای خود بوده است. بدون نوآوری، دنیایی که در آن زندگی میکنیم چهرهای کاملاً متفاوت خواهد داشت. برای سازمانی که در محیط متغیر و بدون قطعیت به رقابت میپردازد، نوآوری (ایجاد، انتقال، واکنش و تغییر ایدهها) برای رشد، موفقیت و بقای سازمان عامل حیاتی به شمار میرود (ملاحسینی و برخوردار، ۱۳۸۶). با وجود این، مشاهدات و مطالعات نشان میدهد که بسیاری از سازمانها نهتنها نوآور و خلاق نیستند بلکه حتی در هماهنگی با تحولات و پیشرفت تغییرات نیز ناتوان مانده و اغلب با شیوههای ناکارآمد سنتی اداره میشوند (آقاداود و همکاران، ۱۳۸۹). از اینرو در عصر حاضر با وجود رقابت در تمامی صحنههای فنی، سازمانی و …مدیران سعی دارند تا با شناخت و ایجاد جوی حاکی از درک مناسب به تولید نوآوری که طی آن امکان بروز خلاقیتها و افزایش بهرهوری را میسر میسازد، اهتمام ورزند .همه سازمانها برای بقاء، نیازمند اندیشههای نو و نظرات بدیع و تازه هستند . خلق ایده و فرایندهای جدید، مسیری است که به واسطه آن، سازمانها میتوانند خود را با محیط منطبق کرده و به مزیتی رقابتی دست یابند (آزاد و ارشدی، ۱۳۸۸).
در عصر حاضر سازمانها به صورت فزایندهای با محیطهای پویا و درحال تغییر مواجهاند. بنابراین به منظور بقا و پویایی خود مجبورند که خود را با تغییرات محیطی سازگار سازند. به بیان دیگر، با توجه به سرعت شتابنده تغییرات و تحولات علمی، تکنولوژیک، اجتماعی، فرهنگی و …، سازمانهایی موفق و کارآمد محسوب میشوند که علاوه بر هماهنگی با تحولات جامعه امروزی، بتوانند مسیر تغییرات و دگرگونیها را نیز در آینده پیشبینی کرده و قادر باشند که این تغییرات را در جهت ایجاد تحولات مطلوب برای ساختن آینده بهتر هدایت کنند (آقاداود و همکاران، ۱۳۸۹).
در یک نگاه کلی میتوان گفت نوآوری فعالیتی است که هدفش ایجاد، انتقال، تغییر و واکنش به ایدههای جدید است. پژوهشگران مختلف تعاریف مشابهی از این پدیده ارائه کردهاند، به ترتیبی که میتوان گفت از دیدگاه آنان نوآوری نه تنها ابداع آگاهانه ایدههای جدید است، بلکه معرفی و به کار بردن این ایدهها را نیز در بر میگیرد (Janssen et al.,2004).
نوآوری کارکنان در محیط کار پایه اصلی ارتقای عملکرد هر سازمانی است، بنابراین مطالعه بر روی انگیزهها و عوامل ایجاد کننده این نوآوری از اهمیت خاصی برخوردار است (Scott & Bruce,2004). مدل چند لایه شاین[۱] که پایه این تحقیق میباشد، چارچوب مفیدی برای تفکر در مورد فرآیندهایی که پرورش نوآوری ارائه میدهد میباشد. از ویژگیهای مشخص این مدل تفاوتهای ظریف، اما مهم بین تنوع شاخصهای فرهنگ سازمانی (همچون هنجارها و رفتارها و …) است که در این پژوهش سعی شده است با استفاده از مدل فوق هنجارها، رفتارها، حمایتها و عملکرد نوآورانه و تأثیر نهایی آن بر عملکرد سازمان مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.
بنابراین در این پژوهش با استفاده از مدل شاین، مدل نوین جهت بررسی بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان ارائه می گردد ؟
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی ارائه مدلی نوین جهت بررسی روابط حمایت از نوآوری، هنجارهای نوآوری بر عملکرد سازمان با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.