مقاله ارزیابی اثر فاکتور های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ی سویا
این یک مقاله ای با عنوان ارزیابی اثر فاکتور های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ی سویا است که در۱۱ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
آنتیاکسیدانها نقش حیاتی را در سیستمهای غذایی، همچنین در بدن انسان جهت کاهش فرایندهای اکسیداتیو ایفا مینمایند. حساسیت پروتئینها به اکسیداسیون، بیانگر این مطلب است که رادیکالهای آزاد میتوانند اثر منفی هم بر پروتئینها و هم بر لیپیدها داشته باشند. اما با این وجود، توانایی پروتئینها برای واکنش با رادیکالهای آزاد در غذاها می تواند باعث بهوجود آمدن تکنولوژیهای جدید آنتیاکسیدانی در غذاها شود. پپتیدهای متعددی از موادغذایی پروتئینی بهدست آمده است که دارای ظرفیت آنتیاکسیدانی بوده و فعالیت بیولوژیکی آنها بهطور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. درمطالعه حاضر پروتئین هیدرولیز شدهی حاصل از ایزولهی پروتئین سویا، با بهکارگیری آنزیم آلکالاز تولید گردید و اثر شرایط مختلف هیدرولیز یعنی متغیرهای دما (°C55، ۵۰، ۴۵، ۴۰) ، زمان (۲۱۰، ۱۸۰، ۱۵۰، ۱۲۰، ۹۰، ۶۰، ۳۰ دقیقه) و آنزیم (۹۰، ۶۰ ،۳۰ واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین) بر فعالیت آنتیاکسیدانی آن در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی گردید. جهت ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی از آزمون فعالیت شلاتهکنندگی یون فرو استفاده گردید. بیشترین میزان فعالیت شلاتهکنندگی یون فرو در دمای ۵۵ درجه سانتیگراد، زمان ۲۱۰ دقیقه و نسبت آنزیم ۹۰ (واحد آنسون /کیلوگرم /سوبسترا) حاصل شد،که به میزان ۵۵/۸۵ رسید و در مقایسه با سایر زمانهای هیدرولیز اختلاف معنیداری از خود نشان داد (۰۵/0p<).
کلید واژگان فارسی: آنتیاکسیدان، پپتیدهای زیست فعال، فعالیت شلاتهکنندگی، هیدرولیز پروتئینها
مقدمه
اکسیداسیون پروتئین عبارتست است از تغییر شکل کوالانسی یک پروتئین که بهطور مستقیم توسط گونههای فعال اکسیژن[۱] و یا بهطور غیر مستقیم توسط واکنش با محصولات ثانویه، صورت میپذیرد (۱). برخی از پروتئینهای غذایی نظیر سایر اجزاء از قبیل چربیها و رنگدانهها، نسبت به حمه اکسیداتیو در طی فرایند و نگهداری ، آسیب پذیر میباشند (۲). تغییر اکسیداتیو ساختار پروتئین در کاهش کیفیت پروتئینهای غذایی و همچنین کاهش زیست دسترسی به پروتئین، دخالت دارد. رادیکالهای آزادی که بهطور فیزیولوژیکی تولید میشوند، میتوانند وظایف متعددی از قبیل نقشهای مشخص و عملکردهای دفاعی را علیه عفونتها اعمال نمایند (۳). با این وجود، هر مقدار زیادی از رادیکالهای واکنشی میتواند سبب آسیب سلولی شده و بیماریهای متعددی از قبیل تصلب شرائین، آرتریت، دیابت و سرطان را سبب شود (۴). عموما، گونههای واکنشی میتوانند به پروتئینها آسیب رسانده و سبب جهش در DNA ، اکسیداسیون غشای فسفولیپیدی و تغییر در لیپوپروتئینهایی با دانسیته کم شوند (۵).
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی ارزیابی اثر فاکتور های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ی سویا با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.