مقاله استراتژی رقابتی و مدل نیروهای رقابتی پورتر
این یک مقاله ای با عنوان استراتژی رقابتی و مدل نیروهای رقابتی پورتر است که در۱۶ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، مدل نیروهای رقابتی پورتر و کاربرد آن در تحلیل رقابت جویی شرکت ها میباشد. در این تحقیق بطور کامل مدل پورتر تفسیر می گردد. یک استراتژی عبارت است از طرح جامع و مادر شرکت که نشان می دهد شرکت چگونه استراتژی به سمت مأموریت و اهداف حرکت می کند. استراتژی رقابتی ارائه دهنده چارچوبی غنی برای شناسایی عوامل زیربنایی رقابت در صنایع بوده است. این عوامل زیر بنایی در پنج گروه قرار می گیرند. در واقع، استراتژی رقابتی، ابزارهایی را برای شناخت توان و میزان ناهمگنی صنایع و شرکتها به دست می دهد. ماهیت رقابت در یک صنعت بستگی به پنج عامل اساسی رقابتی دارد، این پنج عامل رقابتی عبارتند از: ورود سرمایه گذاران جدید، تهدید جایگزینی، قدرت چانه زنی خریداران، قدرت چانه زنی تأمین کنندگان و رقابت در بین رقبای موجود، منعکس کننده این واقعیت است که رقابت در یک صنعت به مراتب ازسطح بازیگران جا افتاده در آن فراتر میرود. مشتریان، تأمین کنندگان، جایگزین ها و واردشوندگان بالقوه، همگی رقبایی برای بنگاه های موجود در یک صنعت محسوب می شوند که ممکن است بسته به شرایط خاص، از اهمیت بالاتر یا پایینتری برخوردار باشند. رقابت را در این حالت می توان رقابت گسترده نامید.
کلمات کلیدی: استراتژی رقابتی، نیروهای رقابتی پورتر، مزیت رقابتی، ورود سرمایه گذاران جدید، تهدید جایگزینی، قدرت چانه زنی خریداران، قدرت چانه زنی تأمین کنندگان ، رقابت در بین رقبای موجود.
مقدمه
در ادبیات برنامه ریزی راهبردی شکل گیری راهبردها از فرآیند منظمی پیروی می کند. این فرآیند در ادبیات با تهیه چشم انداز، مأموریت سازمانی، ارزیابی و تجزیه و تحلیل عوامل درونی و بیرونی، تهیه اهداف و تدوین راهبردها، تهیه هدف های سالانه و اجرا و کنترل می گردد (بابایی و غریب نواز، ۱۳۹۰، ۹۸). برای تدوین راهبرد در سطح کسب و کار فرآیندی مشابه به فرآیند شکل گیری راهبرد در سطح شرکت لازم و ضروری به نظر می رسد. اما به دلیل تمرکز، بر سطح کسب و کار، تجزیه و تحلیل محیطی با سطح شرکت قدری متفاوت خواهد بود. در سطح شرکت محیط کلان تجزیه و تحلیل می شود، اما در سطح کسب و کار از دو عامل جذابیت صنعت برای تجزیه و تحلیل محیط بیرونی و از عامل موقعیت رقابتی برای تجزیه و تحلیل محیط داخلی استفاده می شود (Neil & Rose.,2006,98).
امروزه رقابت بین شرکت ها تنها معلول وجود رقبا نیست، بلکه رقابت در یک صنعت خاص، در اصول اقتصادی آن و نیروهای رقابتی موجود در بازار ریشه دارد که فراتر از رقبا در سطحی متفاوت با آنان قرار می گیرد. مشتریان، عرضه کنندگان مواد اولیه، نورسیدگان بالقوه و کالاهای جانشین همگی رقبایی هستند که ممکن است بر حسب نوع رشته صنعتی کم و بیش برجسته و فعال باشند (رحیم نیا و علوی ،۱۳۸۷، ۷)؛ موفقیت شرکت ها در گرو داشتن راهبردهای بازاریابی پاسخگو و نوآورانه است که با قدرت ها و ضعف های یک شرکت به خوبی مطابقت داشته باشد (Cook.,1983,68)
بطوریکه در حال حاضر استراتژی رقابتی و شاخه های محوری آن در مورد تحلیل صنعت، تحلیل رقبا و تعیین موقعیت استراتژیک به عنوان بخشی پذیرفته شده از فعالیت های مدیریت محسوب میشوند (پورتر، ۱۳۹۱). کسب و کارهایی که دارای قدرت رقابتی متوسط هستند و در بازارهای جذاب عمل می کنند بهتر است که مأموریت راهبردی رشد به آنها واگذار شود (Menon et al.,1999) و برای کسب و کارهایی که موقعیت رقابتی ضعیفی دارند و در بازار جذاب قرار گرفته اند مأموریت راهبردی حذف یا رشد و توسعه به این دسته از کسب و کارها محول می شود (Mckee,1989). تهدید ورود به یک صنعت بستگی به موانع حاضر بر سر راه ورود و واکنش رقبای موجود در آن دارد که شرکت تازه وارد انتظار آن را می تواند داشته باشد، اگر موانع ورود به یک صنعت زیاد باشد، تهدید ناشی از این نیروی رقابتی پایین می آید (پورتر، ۱۳۸۵).
رقابت شدید دربازارهای بین المللی نیازمند سازمان هایی است که رقابت جویی را بهبود دهند. این بهبودها فقط به شرکت ها نفع نمی رسانند، بلکه بر روی رقابت جویی یک صنعت به عنوان یک کل تأثیرمستقیم دارند.در واقع، رقابت جویی سازمان ها در درون یک صنعت خاص، رقابت جویی آن صنعت را منعکس می سازد (Sirikrai, & Tang., 2006). رقابت جویی در مرکزیت و هسته کسب و کارها در اقتصاد بازار قرار دارد. آن مبین توانایی و کارکرد یک سازمان، یک بخش فرعی، و یک کشور برای فروش و عرضه محصولات و یا خدماتش در یک بازار مشخص است(Chen & Wang.,2009).
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی استراتژی رقابتی و مدل نیروهای رقابتی پورتر با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.