مقاله امکانسنجی جرمانگاری نسبت به رفتارهای مرتبط با پالایهشکنها
این یک مقاله ای با عنوان امکانسنجی جرمانگاری نسبت به رفتارهای مرتبط با پالایهشکنها است که در۱۶ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
پالایش اینترنتی با هدف سالم سازی فضای مجازی در ایران با ابلاغیهی مقام رهبری آغاز شد ولی عواملی نظیر بسط و ضعف سیستم پالایندهی اینترنتی موجب ترغیب کاربران به بهرهوری از ابزارهای رفع فیلترینگ شد. براساس قوانین کیفری موجود، نهتنها استفاده از پالایهشکن جرم تلقی نمیشود بلکه رفتارهای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و حتی دولت در برخورد با این موضوع مخالف اصولی از قانون اساسی نظیر اصل نهم است که بیان میکند هیچکس حق ندارد به نام امنیت و استقلال، آزادیهای مشروع را ولو با وضع قوانین و مقررات سلب کند. برخی سعی در جرمانگاری این رفتار براساس موادی نظیر مادهی ۱ و بند ج مادهی ۲۵ قانون جرایم رایانهای دارند حال آنکه قانونگذار با پیشبینی کمیتهی پالایش اینترنتی در مادهی ۲۱ و عدم بیان جرم بودن استفاده از پالایهشکن، اصرار در عدم ورود این رفتارها به حیطهی مجرمانه را داشته است، زیرا اصول اساسی و آزادی را خدشهدار مینموده است. مجلس نیز طرحی را در الحاق یک تبصره به قانون جرایم رایانهای داشت که این رفتارها را جرمانگاری مینمود که با ایراداتی که کمیسیون مجلس بر آن بار نمود، تاکنون بینتیجه مانده است.
واژگان کلیدی: پالایهشکن، پالایش اینترنتی، کارگروه تعیین مصادیق، جرمانگاری.
مقدمه
در دههی ۶۰ میلادی، هربرت مارشال مکلوهان، دانشمند علوم ارتباطات و جامعهشناس کانادایی با مطرح نمودن نظریه جهانیسازی و در کنار آن ظهور شبکههای اینترنتی از دهه ۹۰ ، تغییر ساختار اینترنت از حالت اولیه آن و تبدیل شدنش به شبکهای با دسترسی آسان، ارزان و پر سرعت، با انواع محتوا (اعم از متن و فایلهای صوتی و تصویری و گرافیکی متنوع)، که هر روز اطلاعات زیادی را در تمامی نقاط جهان، بدون توجه به مرزهای جغرافیایی، فرهنگ، مذهب و سلایق، به افراد مختلف مخابره میکند.
این پدیده فراملی، با رشد فنّاوری در انواع رایانهها، تلفنهای همراه و حتی تلویزیونهای خانگی، نیز گنجانده شد و به سرعت، در تمامی خانهها و در دسترس افراد در تمامی سنین، قرار گرفت و هر روز نیز جهت سهولت دسترسی تمامی افراد در جهت بهرهمندی از آن در حال پیشرفت میباشد. در زمان حال نیز هر آنچه را که رخ میدهد و یا حتی به ذهن افراد، در فضای فکریشان خطور میکند را، به هر شکل ممکن از قبیل شبکههای اجتماعی، وبنوشتها[۱]، اتاقهای گفتگو[۲]، به شکل لحظهای، در اختیار تمامی مردم جهان قرار میدهد.
سهولت در دسترسی، همگانی و جهانی شدن آن و دلایلی دیگر، زمینه بروز بزههایی در فضای مجازی گردید، از قبیل انتشار برخی اطلاعات با محتوای هرزهنگاری، ترویج خشونت و ترور، افشای اطلاعات خصوصی افراد حقیقی و حقوقی، تجارت مواد مخدر و موارد مشابه که دسترسی به آنها در شبکه اینترنت به آسانی صورت میگیرد، دولتها و مقامات مسئول را بر آن داشته است تا کنترل و نظارت بیشتری تا حد مسدود کردن دسترسی به پایگاههای مخرب و برخورد قضایی و قانونی با گردانندگان آنها اعمال نمایند که در اصطلاح رایانهای به آن پالایش (فیلترگذاری) گفته میشود.
با توجه به ارزش بیان شده از این حوزهی فناوری اطلاعات، ضرورتهایی نظیر لزوم ارایهی اطلاعات قانونی و سالم، تولید و پشتیبانی از محتوای بومی، رفع نواقص موجود در این حوزه احساس میگردد.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی امکانسنجی جرمانگاری نسبت به رفتارهای مرتبط با پالایهشکنها با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.