مقاله بررسی اثر دما و غلظت محلول اسمزی بر روی کارایی فرآیند طی آبگیری اسمزی بادمجان


در حال بارگذاری
۲۴ تیر ۱۳۹۹
word
236کیلوبایت
9صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی اثر دما و غلظت محلول اسمزی بر روی کارایی فرآیند طی آبگیری اسمزی بادمجان است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

در این تحقیق تأثیر دما و غلظت محلول اسمزی بر کارایی فرآیند طی آبگیزی اسمزی بادمجان مورد بررسی قرار گرفت.  هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر دما و غلظت محلول اسمزی بر کارایی فرآیند طی آبگیری اسمزی بادمجان و انتخاب بهترین دما و غلظت محلول اسمزی با توجه به کارایی فرآیند می باشد. آبگیری اسمزی بادمجان در محلول اسمزی شامل نمک با غلظت­های ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد و دمای ۳۰، ۴۵، ۶۰ درجه سانتی­گراد در نسبت برش دایره­ای بادمجان به محلول اسمزی ، ۱:۱۵ صورت گرفت. مقادیر حذف آب و جذب مواد جامد برای هر غلظت و دما و بعد از طی زمان ۹۰ دقیقه آبگیری محاسبه گردید. نتایج نشان داد اثر غلظت نمک بر کارای فرآیند ارائه شده است. در غلظت های ۵، ۱۰ و ۱۵ درصد نمک مقادیر کارایی فرآیند به ترتیب  ۸۶/۱۵، ۴۳/۷ و ۱۱/۵ درصد ثبت شده است رد و به طور کلی با افزایش غلظت نمک محلول اسمزی کارایی فرآیند نیز کاهش یافت. ( ۰۵/0p< ).در دمای ۳۰، ۴۵ و ۶۰ درجه سانتی گراد کارایی فرآیند به ترتیب ۳۱/۱۲ به ۰۸/۷ و ۰۱/۹ ثبت شده است دمای ۳۰ درجه سانتی گراد در مقایسه با دمای ۴۵ و ۶۰ درجه سانتی گراد تفاوت معنی داری بر کارایی فرآیند دارد.( ۰۵/0p< ).اثر متقابل دما و غلظت محلول اسمزی در غلظت ۵% و دمای ۳۰ و ۶۰ درجه سانتی گراد تفاوت معنی دار مشاهده می شود و بالاترین نرخ کارایی فرآیند در دمای ۳۰درجه سانتی گراد و غلظت ۵ درصد نمک می باشد. ( ۰۵/0p< ).

کلید واژه گان: اسمز، آبگیری اسمزی، کارایی فرآیند

مقدمه

هدف اصلی محصولات کشاورزی پس از برداشت آن­ها حفظ کیفیت و کاهش ضایعات ناشی از تجزیه ارگانیک محصول می­باشد. فرآوری محصول و همچنین حفظ و نگهداری، جهت تولید محصول ماندگار، ضروری می­باشدخشک کردن از قدیمی ترین و با سابقه­ترین روش­ها است و همچنین  یک تکنیک پیشرفته با کمترین هزینه برای دستیابی به هدف مورد نظر می باشد. اخیراً مطالعات زیادی جهت توسعه روش­ها و تکنیک­های جدید خشک کردن با هدف حفظ خصوصیات اولیه و نهایی محصول ( حفظ ویتامین­ها، رنگ و طعم طبیعی، میزان اسید آمینه­های ضروری ) صورت گرفته است. .مشکل اصلی خشک کردن با هوای داغ، مصرف انرژی بالا و ناپایداری ترکیبات غذا در برابر حرارت می باشد (۱). کاهش زمان فرایند و همچنین تسهیل و تسریع فرایند خشک کردن می­توان بر این مشکل غلبه کرد (۲). در میان شیوه­های نگهداری مواد غذایی، خشک کردن اسمزی  به دلیل دمای پایین، انرژی کمتر، کاهش ضایعات مواد غذایی و کیفیت خوب محصول اثبات کرده است که یکی از مفیدترین تکنیک­های خشک کردن مواد غذایی می­باشد (۴)

نواکوندا۱ و همکاران (۲۰۰۴)  اثر آبگیری اسمزی بر روی سینتیک انتقال جرم ( حذف آب و جذب ماده جامد را بررسی کردند در طی آبگیری اسمزی برش های موز را بررسی کردند هدف آنها از این آزمایش تعیین بهترین دما و غلظت برای آبگیری اسمزی بوده است. برای انجام این کار برش های موز  در محلول اسمزی با غلظت ساکارز ۴۵، ۵۵ و ۶۵ درجه بریکس و دمای ۳۰، ۴۰ و ۵۰ درجه سانتی گراد غوطه ور نمودند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت محلول اسمزی مقادیر حذف آب نیز افزایش می یابد و پیشنهاد شد که برای حفظ بافت از دمای ۳۰ درجه سانتی گراد استفاده شود و بهترین غلظت جهت آبگیری ۵۵ و ۶۵ درجه بریکس می باشد.هدف از انجام این تحقیق تأثیر  دما و غلظت محلول بر کارایی فرآیند اسمزی و در نهایت انتخاب بهترین دما و غلظت نمک جهت خشک کردن اسمزی می باشد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی اثر دما و غلظت محلول اسمزی بر روی کارایی فرآیند طی آبگیری اسمزی بادمجان با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.