مقاله بررسی اثر ضد قارچی پوشش خوراکی ایزوله پروتئین سویا بر ماندگاری بادام زمینی
این یک مقاله ای با عنوان بررسی اثر ضدقارچی پوشش خوراکی ایزوله پروتئین سویا بر ماندگاری بادام زمینی است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده:
فیلم و پوشش خوراکی لایه نازکی از مواد خوراکی است که توسط فرآیندهای مناسب صنعت غذا ساخته شده و برای دستیابی به اهدافی نظیر بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری برروی محصول غذایی قرار میگیرد. بادام زمینی از جمله محصولاتی است که در صورت نامساعد بودن شرایط محیطی در دوره انبار مانی، کپک زدگی و تولید آفلاتوکسین، جذب رطوبت، تخریب بافت و نهایتا طعم نامطلوب باعث افت کیفیت آن می شود. ایزوله پروتئین سویا ماده ای مناسب برای پوشش دهی کشمش و خشکبار است. بنابراین پوشش دهی بادام زمینی با این ماده میتواند راهی برای افزایش ماندگاری وکاهش فعالیت قارچی آن باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضدمیکروبی این پوشش در بادام زمینی نسبت به نمونه های بدون پوشش بود. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که استفاده از این پوشش به طور معناداری منجر به کاهش فعالیت قارچی بادام زمینی نسبت به نمونه های شاهد میگردد.
کلیدواژگان: فیلم و پوشش خوراکی، ایزوله پروتئین سویا، اثر ضد میکروبی
مقدمه:
مشکلات زیست محیطی ناشی از تجزیه ناپذیری پلاستیکهای مصنوعی، تمایل روز افزون به تولید پوششهای خوراکی قابل تجزیه یا تهیه شده از منابع تجدید پذیر را به دنبال داشته است (۱،۲). یکی از روشهای تولید فیلمها و پوششهای تجزیهپذیر استفاده از پلیمرهای طبیعی بر پایه نشاسته، پروتئین و سلولز است (۳). درمیان این موارد، استفاده از پروتئین در تهیه پوشش خوراکی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. این پوششها علاوه بر بهبود ارزش تغذیهای ماده غذایی، ویژگیهای مکانیکی و تراوایی بهتری نسبت به کربوهیدراتها و چربیها دارند (۴). در قرن نوزدهم فندق و بادام را با ساکارز پوشش میدادند تا از اکسید شدن و تندی آنها جلوگیری شود (۵). طی ۴۰ سال گذشته تحقیقات متعددی در زمینه تهیه، کاربرد و ویژگیهای فیلمها و پوششهای خوراکی انجام شده است. این پوششها با ممانعت از ورود رطوبت، گازها، بو، چربی و همچنین حفظ کیفیت غذا بعد از باز شدن اولین لایۀ بستهبندی آن، باعث بهبود ویژگیهای کیفی ماده غذایی، بهبود ویژگیهای ظاهری و حفظ رنگ و طعم آنها و به تأخیر افتادن فساد میکروبی در سطح مواد غذایی میشوند (۴). به علت گران قیمت بودن پروتئینهای حیوانی، انواع گیاهی آنها بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند (۴). پروتئین سویا در مقایسه با سایر پروتئینهای گیاهی ارزش تغذیهای بالایی دارد و نسبتاً ارزان است (۱،۲،۶). به علت قابلیت بالای ایجاد پوشش، فراوردههای پروتئینی حاصل از آرد سویای روغنکشی شده، از جمله ایزوله سویا و کنسانتره سویا را میتوان برای فیلمهای پوششی به کار برد (۳). این پروتئین پوششی با بافت یکنواخت، شفاف و انعطافپذیر ایجاد میکند که نسبت به نفوذ اکسیژن و چربی بسیار مقاوم است (۱،۷). بادام زمینی یکی از آجیلهای پرطرفدار در ایران است که اکثرا به صورت برشته و مستقیم مصرف میشود. به نظر میرسد به علت فروش این محصول به صورت فله میزان آلودگی آن به کپکها زیاد بوده و مصرف آن مخاطره آمیز باشد. آفلاتوکسین متابولیت ثانویه سمی، که به وسیله flavus Aspergillus و برخی دیگر از کپکها در مواد غذایی از جمله بادامزمینی تولید میشود (۸). بنابراین پوششدهی بادام زمینی میتواند با کاهش اکسیژن در دسترس آلودگی قارچی آن را کاهش دهد. ریوروز و همکاران (۲۰۱۲) بادامزمینی را با پوششهای مختلفی از جمله کربوکسی متیل سلولز، متیل سلولز و پروتئین آبپنیر پوشش دادند و مشخص گردید که پوشش دادن بادامزمینی باعث حفظ خواص حسی آن می شود (۹). در تحقیقی اثر ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که کیتوزان بطور معنی داری مانع از رشد کپک آسپرژیلوس شد و با افزایش غلظت کیتوزان، اثر ضدمیکروبی آن افزایش پیداکرد (۱۰).
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی اثر ضدقارچی پوشش خوراکی ایزوله پروتئین سویا بر ماندگاری بادام زمینی با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.