مقاله بررسی برازش سینتیک رشد لاکتوباسیلوس کازئی با معادله سینتیکی مونود در کشت غوطه ور ناپیوسته تولید اسید لاکتیک و تعیین بیشینه شدت رشد ویژه باکتری


در حال بارگذاری
۲۲ خرداد ۱۳۹۹
word
328کیلوبایت
8صفحه
1455 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی برازش سینتیک رشد لاکتوباسیلوس کازئی با معادله سینتیکی مونود در کشت غوطه ور ناپیوسته تولید اسید لاکتیک و تعیین بیشینه شدت رشد ویژه باکتری است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

اسید لاکتیک یکی از فراورده­های پر کاربرد در صنایع مختلف داروئی و غذایی از جمله تولید محصولات قنادی­، استخراج و تهیه آب میوه­ها، اسانس­ها و شربت­هاست. یکی از بهترین سویه های باکتریایی برای تولید بیولوژیکی اسید لاکتیک باکتری لاکتوباسیلوس کازئی است. در این تحقیق سینتیک رشد باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در یک کشت غوطه­ور ناپیوسته بر روی سوبسترای آب پنیر در برازش با مدل سینتیکی مونود از طریق روش برازش منحنی مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی میزان تطابق رشد قارچ و مصرف سوبسترا با مدل سینتیکی مونود با استفاده از داده­های تجربی مربوط به غلظت لاکتوز و توده سلولی در زمان­های مختلف فرایند انجام شد. پارامترهای سینتیکی مدل مونود تعیین شده و میزان تطابق رفتار قارچ با معادله مدل مورد نظر با استفاده از شاخص آماری ضریب همبستگی R۲، توسط نرم افزار مت لب مشخص شد. نتایج حاصله از برازش داده های تجربی با مدل سینتیکی مونود و ضریب همبستگی ۹۲۳/۰، تطابق قابل قبولی مابین الگوی واقعی رشد باکتری لاکتوباسیلوس کازئی با این مدل سینتیکی را نشان داد. بر این اساس مقدار بیشینه شدت رشد ویژه توده سلولی برابر با ۴۳۵/۰ بر ساعت و ثابت اشباع مونود برابر با ۵۳/۲۶ گرم در لیتر به دست آمده است.

کلمات کلیدی: لاکتوباسیلوس کازئی، معادله مونود، کشت غوطه ور ناپیوسته، بیشینه شدت رشد ویژه

 مقدمه

اسید لاکتیک در صنایع مختلف داروئی، غذایی و پلیمری مورد استفاده قرار می­گیرد. از جمله مصارف آن در صنایع غذایی می­توان به مصرف آن در قنادی­ها، استخراج و تهیه آب میوه­ها، اسانس­ها، شربت آبلیمو (لیمونادها)، نمک سود کردن و شربت قند اشاره کرد. همچنین از آن در محافظت گوشت و یا سبزیجات و ماهی­ها استفاده می­شود. این اسید علاوه بر استفاده در کارخانجات آبجوسازی، در تعدیل pH آب نمک در کارخانجات نمک سود زیتون سبز و همچنین در جلوگیری از رشد باکتری­های بوتیریک اسید در کارخانجات تخمیری و در تهیه شربت­ها و آشامیدنی­های جوشان به کار می­رود. در صنایع شیمیایی، از اسید لاکتیک در رنگ­کاری ابریشم و منسوجات مرغوب دیگر و در صنایع چرم سازی و دباغی و همچنین به عنوان کمک ذوب در لحیم کاری (لحیم کاری در حرارت پایین) استفاده می­شود [۱ و ۲]. لاکتات­ها نیز از نظر استفاده، دارای اهمیت زیادی هستند. لاکتات کلسیم در پودرهای شیرینی، نان، داروسازی و دیگر موارد کاربرد دارد. لاکتات آهن در داروسازی و لاکتات سدیم در ابقاء رطوبت محصولاتی نظیر توتون مورد استفاده قرار می­گیرد. لاکتات مس عامل بسیار مهمی در فرآیندهای پیشرفته تهیه فلزات به روش الکترولیز است [۳ و ۴]. مشتقات اترهای اسیدلاکتیک با فرمول CH۳-CHOR-COOH در حلال­ها، نرم کننده­ها، ساخت مرکب و پلاستیک مصرف می­شوند. در صنایع پلیمر، انواع پلیمرهای اسیدلاکتیک با نام عمومی پلی­لاکتیدها تولید می­شوند که از نظر مقاومت و انعطاف پذیری، قابل رقابت با بسیاری از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی دیگر می­باشند. از طرف دیگر در ساخت پلیمرهای زیست­تخریب­پذیر، اسید لاکتیک استفاده فراوانی دارد [۵].

اسید لاکتیک را می­توان هم از طریق تخمیر میکروبی و هم از طریق سنتز شیمیایی تولید کرد. در اوایل سال­های ۱۹۶۰ یک روش سنتز شیمیایی برای تولید اسید لاکتیک مقاوم به حرارت جهت استفاده در صنایع نانوایی توسعه یافت [۶]. البته تولید بیولوژیکی اسید لاکتیک در سال­های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است و مهم­ترین دلیل آن هم دوری گزیدن از آلودگی­های زیست­محیطی فرایندهای شیمیایی و محدودیت­های موجود در منابع قابل دسترس شیمیایی نفتی است [۷]. مطالعات اولیه نشان داده است که تولید اسیدلاکتیک تا حدودی وابسته به رشد است. بنابراین انتظار می­رود که محصول­دهی فرآیندهای نیمه­مداوم و مداوم بیشتر از فرآیندهای غیرمداوم باشد. سیستم غیرمداوم تولید اسید لاکتیک از آب پنیر توسط باکتری لاکتوباسیلوس هلوتیکوس مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی­ها از پروتئین­های هیدرولیز شده آب پنیر به عنوان منبع ازت استفاده کردند. علاوه بر این، آنها از منابع ازت دیگر نیز در محیط کشت استفاده کردند. نتایج تحقیقات نشان داد که بین انتهای فاز رشد و انتهای فاز تولید اسید لاکتیک، یک زمان تأخیر ۱ الی ۸ ساعت وجود دارد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی برازش سینتیک رشد لاکتوباسیلوس کازئی با معادله سینتیکی مونود در کشت غوطه ور ناپیوسته تولید اسید لاکتیک و تعیین بیشینه شدت رشد ویژه باکتری با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.