مقاله بررسی تأثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد صادراتی شرکت های صادراتی کالای استان اردبیل
یک تحقیق ۱۵ صفحه ای مطابق روش تحقیق با عنوان «مقاله بررسی تأثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد صادراتی شرکت های صادراتی کالای استان اردبیل» جهت خرید منتشر شده است.
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد صادراتی شرکتهای صادرکننده کالا در استان اردبیل میباشد. گرایش کارآفرینانه با شاخصهای خطرپذیری، پیشگامی، نوآوری و رقابت تهاجمی و نیز عملکردد صادراتی با دو بعد عملکرد مالی و غیرمالی سنجیده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران و کارکنان شرکتهای صادرکننده کالای استان اردبیل میباشد که به روش نمونهگیری خوشهای و بر اساس تعداد نمونه موردنیاز، برابر ۱۵۰ شرکت بوده است که از میان ۲۲۰ پرسشنامه توزیع شده، ۱۸۲ پرسشنامه به دست آمده و بر اساس این تعداد پرسشنامه، تحلیلهای حاصل شده ارائه شده است. نتایج حاصل شده نشان داده است که گرایش کارآفرینانه با ضریب ۰.۴۷ بر عملکرد صادراتی شرکتهای مورد بررسی تأثیر داشته است. همچنین تأثیر مثبت و معنادار پیشگامی و رقابت تهاجمی بر عملکرد صادراتی نیز تأیید شده است. این در حالی است که تأثیر مثبت و معنادار خطرپذیری و نوآوری بر عملکرد صادراتی رد شده است.
کلید واژه ها: گرایش کارآفرینانه ، عملکرد صادراتی ، شرکتهای صادراتی ، استان اردبیل
توجه: در صورتی که به دنبال مقاله با عنوان یا محوریت خاصی می گردید ما دو راهکار داریم! ابتدا در سایت جستجو کنید شاید بین هزاران تحقیق منتشر شده در سایت کولداکس (cooldocx) مقاله مورد نظر شما یافت شد. سپس، اگر موفق به یافتن تحقیق خود نشدید بر روی سفارش آنلاین کلیک کنید و درخواست خود را مطرح کنید تا به شما کمک کنیم.
مقدمه
رشد جهانی بازارها تمایل شرکتها به حضور در بازارهای جهانی را افزایش داده است و اغلب آنها برصادرات به بازارهای خارجی متمایل شدهاند (دیکشا، ۲۰۰۹)[۱]. این موضوع باعث شده است تا شرکتها دریابند صرفنظر از کشور، اندازه یا نوع صنعت، مشارکت کردن در بازارهای جهانی یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است (بالابانیس و کاتسیکیا، ۲۰۰۴). یک شرکت ممکن است گاهی بصورت انفعالی نسبت به صدور مازاد تولید خود به خارج از کشور اقدام کند یا ممکن است برای گسترش و بسط صادرات به یک بازار خاص به صورت فعال، خود را متعهد گرداند. صادرات مستلزم حداقل تغییراتی است که یک شرکت در خط تولید، ساختار شرکت، میزان سرمایهگذاری و یا رسالت شرکت میدهد (کاتلر و آرمسترانگ، ۲۰۰۸)[۲].
صادرات یکی از حیاتیترین بخشهای اقتصاد هر کشور را تشکیل میدهد. صدور کالا و خدمات مهمترین منبع تأمین درآمد ارزی کشور محسوب میشود که نبض اقتصاد زنده و فعال دنیا را در دست دارد. با فرض اینکه صادرات کالاهای غیر نفتی موثرترین و مهم ترین راه برای سر و سامان بخشیدن به وضع اقتصادی کشور است باید همسو با یک برنامهریزی مدون الگو پذیری از کشورهایی که مسیر توسعه را با موفقیت پیموده اند را ملاک عمل قرار داد. از آنجایی که منابع نفتی کشور محدود است و طبق اعلام وزارت نفت تا سال ۱۴۷۴ شمسی منابع نفتی به صفر خواهد رسید، جهت رشد و توسعه اقتصاد و اشتغال چاره ای جز توسعه و بهبود عملکرد صادرات غیر نفتی با تعامل بازارهای جهانی وجود ندارد (فیضی، ۱۳۹۳).
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، کارآفرینان به عنوان موتور محرک اقتصادی نقش های بسیار متفاوتی را در جامعه ایفا می کنند و منشأ بسیاری از تحولات و پیشرفت های بشری به شمار میرود. کارآفرینی مقوله بسیار مهمی است که بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه توجه جدی به آن مبذول داشته و میدارند. در حقیقت کارآفرینی شرکتی به عنوان یک درگاه مشخص، امکان بهرهبرداری از مزایای رقابتی نوآوری در یک سازمان را میسر کرده و رهیافتی در نهادینه کردن ماندگار، نوآوری و پیشگامی برای سازمانها قلمداد میشود (کوراتکو و همکاران، ۲۰۰۵). امروزه کسبوکاری را کارآفرینانه مینامند که درگیر فعالیتهای نوآورانه از لحاظ محصول، خدمت، روش، بازار و فناوری باشد و همواره تمایل به ریسک و رقابت با رقبا را در بازار داشته باشد و بکوشد از طریق اتخاذ فنون رقابتجویانه بر رقبا پیروز شود (میلر، ۱۹۸۳). محققان مختلف اعتقاد دارند که موفقیت و عملکرد کارآفرینانه کسبوکارها تحت تاثیر نگرش صاحبان آنها نسبت به شرایط محیطی پیرامون کسبوکار است (لامپکین و دس، ۱۹۹۶). گرایش کارآفرینانه به عنوان یکی از دو جریان اصلی تجهیز سازمانها به ابزار کارآفرینی، تعیین راهبرد را بر حسب الگوهای عمل یا سبکهای تصمیمگیری مورد ملاحظه قرار داده و درک مطلوبی از توان بالفعل سازمان برای فعالیت های کارآفرینانه ارائه کرده است. از این رو در پژوهش حاضر بررسی رابطه بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادراتی در شرکتهای صادرکننده کالا در استان اردبیل مدنظر قرار گرفته است.
فازول (۲۰۱۰) گرایش کارآفرینانه را قابلیت شرکت به منظور درگیرشدن در فعالیتهای نوآورانه و انجام فعالیتهای پرمخاطره میداند (به نقل از فیضی، ۱۳۹۳). با جمعبندی کلیه متغیرهای استفاده شده در خصوص گرایش کارآفرینانه، در پژوهش حاضر چهار بعد خطرپذیری، نوآوری، پیشگامی و رقابت تهاجمی با توجه به جامعه مورد بررسی به عنوان چهار شاخص متغیر گرایش کارآفرینانه در نظر گرفته شده است که در ادامه هر یک تعریف شدهاند.
خطرپذیری به میزان تمایل سازمان برای دادن تعهدات بزرگ و پرخطر در شرایطی که احتمال منطقی شکست پرهزینه نیز وجود داشته باشد اطلاق می شود. نوآوری، انعکاس تمایل شرکت یا سازمان به ایدههای جدید و فرآیندهای خلاق است که نتیجهاش امکان دارد در محصولات، خدمات و یا فرآیندهای فناورانهی جدید باشد. به عبارت دیگر گرایش شرکت برای بهکارگیری و حمایت از ایده های جدید،تازگی،آزمایش گری و فرایندهای خلاقانه نشانه ای است که شاید به تولیدات، خدمات یا فرایندهای فناورانه جدید بیانجامد (کردناییج و همکاران، ۱۳۸۸). پیشگامی از طریق انجام عمل پیش از مشکلات، نیازها و شانسهای آینده نمایان میشود. به عبارت دیگر دلالت بر گرایش شرکتها در کشف فرصتهای جدید دارد (چانگ و همکاران، ۲۰۰۷). رقابت تهاجمی نیز نشان دهندهی تمایل یک شرکت برای چالش های مستقیم و شدید با رقابتکنندهها برای بدست آوردن ورودی و یا موقعیت بهتر است (اهیمبیسیوه و آباهو، ۲۰۱۳)… ادامه متن تحقیق در فایل اصلی
[۱] . Deeksha
[۲] . Kotler & Armestrang
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله بررسی تأثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد صادراتی شرکت¬های صادراتی کالای استان اردبیل با ما تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.