مقاله بررسی تاثیر استفاده از منعکس کننده و هواکش در خشک شدن لایه نازک هلو با استفاده از خشک کن خورشیدی مجهز به سامانه گردش هوای باز
این یک مقاله ای با عنوان بررسی تاثیر استفاده از منعکس کننده و هواکش در خشک شدن لایه نازک هلو با استفاده از خشک کن خورشیدی مجهز به سامانه گردش هوای باز است که در۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
یکی از قدیمی ترین روشهای خشک کردن محصولات کشاورزی به منظور نگهداری و افزایش انبارمانی استفاده از خشک کن خورشیدی است. در تحقیق حاضر تاثیر استفاده از منعکسکننده و هواکش بر روی زمان خشک شدن میوه هلو در خشککن خورشیدی با سامانه گردش هوای باز مورد بررسی قرار گرفت. چهار خشککن مورد ارزیابی در شرایط کاملا یکسان بودند و تفاوت در وجود و عدم وجود منعکسکننده و همچنین در وجود و عدم وجود هواکش بود. به این منظور از میوه هلو به صورت لایه نازک استفاده شد و نرخ خشک شدن بین دو حالت وجود و عدم وجود منعکسکننده و همچنین وجود و عدم وجود هواکش مقایسه شد. تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار آماری نشان داد که اثر استفاده از منعکسکننده تاثیر معناداری درسطح ۹۵% در زمان خشک شدن دارد و زمان خشک شدن را کاهش میدهد ولی استفاده از هواکش در خشککن تاثیر معناداری در زمان خشک شدن ندارد. زمان خشک شدن برای رسیدن به رطوبت ۱۵% بر پایهتر برای خشککن در۴ حالت: ۱- با منعکسکننده و هواکش۲- با منعکسکننده، بدون هواکش۳- با هواکش، بدون منعکسکننده و۴- بدون منعکسکننده و هواکش، به ترتیب حدود ۱۳۹۵،۱۴۸۵،۹۹۰،۱۰۵۹ دقیقه بهدست آمد.
کلمات کلیدی: هلو، خشککن خورشیدی، ، منعکسکننده، هواکش
۱-مقدمه
از آنجا که آب موجود در مواد کشاورزی و غذایی به صورت مولکولهای آزاد میباشند، میتوانند به صورت مستقیم در فعل و انفعالات شیمیایی و میکروبی شرکت کنند یا به صورت واسطهای باعث فساد سریع مواد غذایی گردد. به همین دلیل خارج کردن آب از محصولات غذایی در افزایش عمر انبارمانی موثر است. همچنین در مورد بعضی محصولات کشاورزی خشک شده، محصول بازارپسندی بهتری دارد.برای خارج کردن آب از محصول نیاز به بالا بردن درجه حرارت محصول و تبخیر آب آن میباشد. این فرآیند حرارتدهی را میتوان با منابع مختلف انرژی مانند انرژی فسیلی، الکتریکی و خورشیدی انجام داد. با توجه به اینکه استفاده از انرژیهای تجدید ناپذیر همانند نفت و گاز هزینه بر و آلاینده میباشد، استفاده از انرژی خوشیدی میتواند کلیدی برای حل مشکل کمبود و آلایندگی انرژی های فسیلی باشد. حال آنکه استفاده از انرژی خورشیدی در خشک کردن محصولات با سیستمهای تقریبا سادهتر و ارزانتر میسر است، تا تبدیل انرژی خورشیدی از طریق مبدل های گران قیمت به سایر انرژی ها و استفاده از آن. خشک کن های خورشیدی تکنیکی بسیار مناسب در نواحی گرمسیر است. زیرا در این نواحی، نور خورشید زیاد و حرارت مورد نیاز از نور خوشید بدست می آید(Fudholi et al., ۲۰۱۰). دو مرحله اصلی در عملیات خشک کردن در خشک کن های خورشیدی عبارتند از گرم شدن سیال به کار رفته و عمل خشک کردن محصول، بدین ترتیب هوای گرم شده آب درون موادی که باید خشک شوند را تبخیر می نماید.نخستین مرحله به دو صورت انجام می شود:۱- مستقیم : به وسیله گرم کردن هوایی که در تماس مستقیم با محصول صورت میگیرد که متعاقب آن محصول شروع به خشک شدن می کند(EkechukwuNorton, 1999).۲- غیر مستقیم : در این روش کلکتور خورشیدی جدا از محلی که محصول مورد نظر قرار داده شده تعبیه میگردد و هوای محیط به صورت طبیعی (همرفت طبیعی) و یا تحت مکش هواکش (همرفت اجباری) در این محیط گرم شده و به محلی که محصولات قرار گرفتهاند هدایت میشود(Sharma et al., 2009).طبقه بندی خشک کن های خورشیدی بصورت زیر است:
خشک کردن طبیعی : از تشعشع طبیعی در محیط و از درجه حرارت، رطوبت و حرکت هوا در محیط طبیعی برای خشک کردن محصولات استفاده میکنند(Fellows, 2009).خشک کن های خورشیدی مستقیم: در این روش موادی که باید خشک شوند دریک فضای بسته قرار داده می شوند که دارای یک پوشش شفاف مانند شیشه می باشد، حرارت ناشی از تشعشع خورشید توسط سطح مواد داخل محفظه جذب می شوند و این حرارت موجب تبخیر رطوبت می گردد .همچنین باعث انبساط هوای درون محفظه و در نتیجه تخلیه رطوبت میگردد(EkechukwuNorton, 1999).خشک کن های خورشیدی غیر مستقیم: هوا توسط کلکتور خورشیدی گرم شده به داخل اتاقی که محصولات درون آن قرار دارند وارد میشود تا عمل خشک شدن را انجام دهد(GoyalTiwari, 1999).خشک کن های خورشیدی ترکیبی: در این روش از اثر مستقیم تشعشع خورشیدی استفاده میگردد و در ضمن هوا قبلا توسط یک کلکتور مجزا پیش گرمایی می شود تا عمل گرم شدن تسریع گردد.خشک کن های خورشیدی هیبریدی: کوپل کردن خشک کن خورشیدی با یک منبع حرارتی کمکی (بیومس، الکتریکی) یا با قابلیت ذخیره سازی حرارت خورشیدی (آب ، بستر شن) (Tiwari et al., 1997). در تحقیقی روی طرح های مختلف خشک کن خورشیدی در شرایط همرفت طبیعی و اجباری بررسی هایی انجام دادند.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی تاثیر استفاده از منعکس کننده و هواکش در خشک شدن لایه نازک هلو با استفاده از خشک کن خورشیدی مجهز به سامانه گردش هوای باز با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.