مقاله بررسی تاثیر انعطاف پذیری استراتژیک و مشروعیت سازمانی بر عملکرد مدیریت سبز در شرکت های منطقه آزاد تجاری ارس


در حال بارگذاری
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
word
57.4کیلوبایت
12صفحه
1494 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی تاثیر انعطاف پذیری استراتژیک و مشروعیت سازمانی بر عملکرد مدیریت سبز در شرکت های منطقه آزاد تجاری ارس است که در۱۲ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر انعطاف پذیری استراتژیک و مشروعیت سازمانی بر عملکرد مدیریت سبز  در شرکت های منطقه آزاد تجاری ارس می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ ماهیت و نحوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی است. برای جمع آوری داده ای آماری از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. روش تحلیل از طریق حداقل مربعات جزئی و از طریق نرم افزارvisual pls انجام گرفته است. نتیجه تحقیق به ترتیب نشان می دهد که حمایت سازمانی بر عملیات مدیریت سبز، انعطاف پذیری استراتژیک بر حمایت سازمانی و مدیریت سبز، مشروعیت بر مدیریت سبز و رقابت، انعطاف پذیری بر رقابت  و عملیات مدیریت سبز بر رقابت  تاثیر مثبت و معناداری دارند.

کلمات کلیدی: انعطاف پذیری استراتژیک ، مشروعیت سازمانی ، عملکرد مدیریت سبز، مشروعیت سازمانی، حمایت سازمانی

مقدمه

امروزه مدیریت سبز، به عنوان استراتژی شناخته ای در حال استفاده توسط شرکت ها و موسسات است(مولینا و همکاران[۱]،۲۰۰۹). شرکت ها در تلاشند تا مدیریت سبز را به عنوان پیش زمینه ای برای اخلاق تجارت و مسئولیت اجتماعی سازمانی انجام دهند. از دیدگاه اخلاق تجارت، مدیریت سبز در صورتی می تواند باعث بهبود عملکرد سازمانی شود که شرکت ها بتوانند محیط طبیعی خود را حفاظت کنند. از دیدگاه مسئولیت اجتماعی سازمانی، مدیریت سبز می تواند به عملکرد محیطی برای برآورد کردن انتظارات

سهامداران، مانند دولت، سهام داران، کارکنان، مصرف کنندگان و اعضای جامعه کمک کند(جکسون و اپوستولاکو[۲]،۲۰۱۰). هر دو دیدگاه مستلزم این است که شرکت ها فعالیت های سبز(طراحی سبز، تولید سبز و بازاریابی سبز) را نه تنها به منظور برآورد اهداف خود بلکه به منظور هر چه بهتر کردن جامعه انجام دهند. اما رفتارهای ناشی از اخلاق تجارت بسته به فرهنگ هستند و در فرهنگ های مختلف به صورت متفاوتی به کار بسته می شوند. اگرچه بیشتر تحقیقات مربوط به مدیریت سبز در کشورهای توسعه یافته انجام شده است و برون داد حاصل از آنها با کشور های دیگر و در کشورهای در حال توسعه متفاوت خواهد بود. وجود تحقیقات این چنینی از دو لحاظ حائز اهمیت است. اول: اقتصادهای توسعه یافته متفاوت و سیستم های سازمانی مختلف باعث آشفتگی محیطی و بوجود آمدن چالش هایی برای موسسات و شرکت ها می شود(یانگ و همکاران،۲۰۱۵). این آشفتگی ها و چالش ها ممکن است باعث وجود ابهام در مورد مدیریت سبز شود و موجب شود تا شرکت ها در تطبیق با مدیریت سبز دچار سردرگمی شوند. دوم اینکه امروزه بازارهای جهانی و بین المللی زیادی وجود دارند، اما این شرکت ها از مشکلات محیطی مختلف رنج می برند(لین و هو[۳]،۲۰۱۱). فشارهای مختلفی بر روی مدیریت سبز از طریق عملیات شرکت ها وارد شده است. در نظر گرفتن این شرایط و محدودیت ها در اقتصاد رقابتی امروزی مستلزم در نظر گرفتن مدیریت سبز و سود و منفعت آن برای شرکت ها می باشد(یانگ و همکاران[۴]،۲۰۱۵). اخیرا تحقیقات مربوط به مدیریت سبز در حال افزایش است، به عنوان مثال تطبیق  تخصیص منابع بر اساس نگرش(RBV[۵]) برای بررسی چگونگی تاثیر قابلیت سازمانی بر عملکرد محیطی در سال۲۰۰۵ توسط جاد و الکنو[۶] انجام شده است. دلماس و توفل[۷] در سال۲۰۰۴ سازگاری بر اساس نظریه نهادی[۸] را برای توصیف فشارها و کنش های نهادی که بر مدیریت سبز اثر می گذارند مورد بسط و بررسی قرار داده اند. اگرچه این مطالعات تطبیق سازمانی را در هر دو منظر داخلی(یعنی تخصیص منابع بر اساس نگرش) و خارجی( یعنی نظریه نهادی) به بحث گذاشته اند، اما مطالعات اندکی نیز وجود دارند که این دو دیدگاه را به صورت ترکیبی مورد بررسی قرا داده اند. سطوح سرمایه ای منابع سازمانی در مدیریت سبز بایستی انعطاف پاسخگویی به تعهدات منابع را داشته باشند. انعطاف پذیری استراتژیک به عنوان قابلیت پویایی تعریف می شود که موسسات را قادر می سازد منابع و قابلیت های خود را به منظور پاسخگویی به تغییرات محیطی به سرعت و به طور موثری شکل داده و اختصاص دهند. موسسات دارای انعطاف پذیری استراتژیک بالا می توانند تمامی سازمان خود را به منظور هدایت صحیح مدیریت سبز  در راستای انعطاف پذیری استراتژیک خود به کار گیرند، هماهنگ کنند و توسعه دهند(بابیاک و ترندافیلوا[۹]،۲۰۱۱). نظریه نهادی می تواند به سازمان ها برای توصیف مشروعیت سازمانی در راستای فعالیت های مدیریت سبز کمک کند، زیرا انتظارات از قابلیت های سازمانی و مشروعیت تحت تاثیر نهادهای شناختی، هنجاری و قانونی  هستند که این سه متغیر به عنوان ابعاد مشروعیت سازمانی مطرح هستند. همه این ابعاد سیستم های ارزشی، هنجاری و اعتقادی را در ارتباط با فعالیت های مدیریت سبز به شرکت ها ارائه می دهند(بنسول و روس[۱۰] ، ۲۰۰۰ ، برون و همکاران[۱۱] ، ۲۰۱۳). منگوک و همکاران[۱۲] ، ۲۰۱۰ اذعان می کنند که مطالعه نقش مشروعیت سازمانی می تواند به درک چگونگی  مزیت ایجاد  استراتژی های محیطی رقابتی کمک کند.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی تاثیر انعطاف پذیری استراتژیک و مشروعیت سازمانی بر عملکرد مدیریت سبز در شرکت های منطقه آزاد تجاری ارس با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.