مقاله بررسی تاثیر حلال های مختلف بر استخراج ترکیبات زیست فعال میوه ی گیاه تاجریزی


در حال بارگذاری
۲۴ خرداد ۱۳۹۹
word
335کیلوبایت
8صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی تاثیر حلال های مختلف بر استخراج ترکیبات زیست فعال میوه ی گیاه تاجریزی است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده: تاجریزی (Solanum nigrum) گیاه بومی شمال شرق آسیا بوده و دارای فعالیت‌های مختلف بیولوژیکی می‌باشد. میوه و برگ این گیاه به عنوان یک محصول غذایی کشت داده می‌شود. انتخاب حلال مناسب استخراج، مقدار و میزان پلی­فنول­ها و سایر ترکیبات زیست فعال استخراج شده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از این رو در مطالعه حاضر اثر حلال اتانول، متانول، آب خالص، متانول/ اتانول (۵۰/۵۰) در استخراج پلی­فنول میوه­ی تاجریزی مورد بررسی قرار گرفت. شرایط دما، زمان و نسبت حلال به گیاه ثابتی (oC 5/47، ۲۴۰ دقیقه، ۱۰میلی لیتر بر گرم) در جهت انتخاب حلال مناسب استفاده شد. محتوای فنول کل (TP) با استفاده از روش فولین- سیوکالچو به عنوان شاخص فرآیند استخراج انتخاب گردید. در نتیجه­ی آنالیز بهینه­سازی حلال­ها، بالاترین میزان ترکیبات فنولی با اتانول و پس از آن با متانول/ اتانول (۵۰/۵۰) ، متانول و آب حاصل شد. مقدار کل ترکیبات فنولی عصاره­ی اتانولی برابر با ۵۶/۱۴ میلی­گرم گالیک اسید در ۱۰۰ گرم عصاره­ی خشک بود. بر اساس نتایج حاصله میوه­ی تاجریزی به عنوان منبع خوبی از فنول­های طبیعی شناخته می­شود.

کلید واژه : تاجریزی، ترکیبات فنولی، حلال­های استخراج

مقدمه

امروزه توجه زیادی به ترکیب­های فعال زیستی طبیعی که می‌تواند در رژیم غذایی و یا به عنوان داروهای طبیعی مورد استفاده قرار گیرد شده­است. ترکیب­های فنولی و آنتی­اکسیدانی، با طیف گسترده ای از خواص فیزیولوژیکی در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته­اند.( Middleton et al., 2000)

تاجریزی (Solanum nigrum) گیاه بومی شمال شرق آسیا بوده و دارای فعالیت‌های مختلف بیولوژیکی می‌باشد. میوه و برگ این گیاه به عنوان یک محصول غذایی کشت داده می‌شود. بازداری رادیکال آزاد که عامل آسیب به DNA است     (Sultana et al., 1995) و مهار رشد سلول‌های سرطانی سینه[۱] توسط عصاره هیدروالکلی تاجریزی نیز گزارش شده است. این مطالعه­ها نشان می‌دهند که تاجریزی دارای فعالیت بسیار مفیدی به عنوان آنتی‌اکسیدانی قوی و عامل ضد تومور می­باشد(Son et al., 2003) ، میوه این گیاه در مرحله­ی اولیه به رنگ سبز و در نهایت میوه رسیده آن، تبدیل به نارنجی یا سیاه می‌شود. گلایکوسید میوه تاجریزی در شرایط آزمایشگاهی[۲] و در بدن موجود زنده[۳] فعالیت استروژنی بالایی نشان می‌دهد .(Nirmal et al., 2012)

ترکیب­های فنولی را می‌توان از نمونه گیاه تازه، منجمد یا خشک استخراج نمود. به­طورمعمول عملکرد استخراج شیمیایی تا حد زیادی به نوع حلال با قطبیت مختلف وابسته می­باشد و بهینه سازی به طور قابل توجهی عملکرد استخراج را تحت تأثیر قرار می‌دهد. حلالیت فنول توسط ماهیت شیمیایی نمونه­ی گیاهی و همچنین قطبیت حلال مشخص می‌شود .( Dai et al., 2010)

مقادیر استخراج شده ترکیب­های فعال زیستی در گیاهان مختلف متفاوت و تابع شرایط استخراج بوده و دامنه­ی بسیار متفاوت و گسترده­ای دارد. از این رودر این پژوهش، به منظور بهینه­سازی و مقایسه استخراج ترکیب­های زیست فعال گیاه تاجریزی از جمله ترکیبات فنولی، حلال های مختلف اتانول، متانول، آب خالص، متانول/ اتانول ( ۵۰:۵۰ v/v) بررسی گردیده­است.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی تاثیر حلال های مختلف بر استخراج ترکیبات زیست فعال میوه ی گیاه تاجریزی با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.