مقاله تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر خصوصیات میکروبی فیله ماهی کپور نقره ای Hypophthalmichthys molitrix طی نگهداری در یخچال
این یک مقاله ای با عنوان تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر خصوصیات میکروبی فیله ماهی کپور نقرهای Hypophthalmichthys molitrix طی نگهداری در یخچال است که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
پوششهای خوراکی، لایههای نازکی از مواد خوراکی هستند که به طور مستقیم بر روی سطح مواد غذایی قرار گرفته و به عنوان سدی در برابر میکروارگانیسمهای عامل فساد عمل میکنند. هدف از این تحقیق بررسی اثرات ضد میکروبی کیتوزان در کاهش بار باکتریایی فیله ماهی کپور نقرهای طی نگهداری در یخچال میباشد. در این مطالعه تیمارها شامل تیمار شاهد و تیمار پوشش داده شده با کیتوزان یک درصد میباشد. ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) در محلول پوششی کیتوزان یک درصد غوطهور و سپس در یخچال (دمای ۴ درجه سانتیگراد) به مدت ۱۲ روز نگهداری گردید. آزمایشات میکروبی شامل اندازهگیری میزان بار باکتریایی کل (TVC) و میزان باکتریهای سرمادوست (PTC) میباشد که به صورت دورهای هر ۳ روز اندازهگیری گردید. نتایج آزمایشات میکروبی نشان داد که پوشش خوراکی کیتوزان تعداد بار کل باکتریایی (TVC) را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش داد (۰۵/۰ P<). همچنین پوشش خوراکی کیتوزان تعداد باکتریهای سرمادوست (PTC) را به طور معنیداری در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد (۰۵/۰ P<) و زمان ماندگاری فیلهها را به مدت ۴ روز افزایش داد.
کلمات کلیدی: پوششهای خوراکی، کیتوزان، ماهی کپور نقرهای، باکتریهای سرمادوست
مقدمه:
ماهیان حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات مهم مثل ترکیبات مغذی، ویتامینهای محلول در چربی ( Aو D)، املاح معدنی و اسیدهای چرب چند غیر اشباع بلند زنجیر خانواده امگا ۳، به طور عمده EPA و DHA که یک محیط مناسب برای رشد و فعالیت میکروارگانیسمها هستند (۱). می توان با استفاده از پوششها و فیلمهای خوراکی این فرایندهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی را که سبب از بین رفتن تازگی ماهی شده را متوقف کرد یا به تاخیر انداخت (۲،۳). در بسیاری از گونههای ماهی بعد از مرگ آنزیمهای گوارشی، لیپازها، میکروارگانیسمها و اکسیداسیون چربی به وقوع میپیوندد و در طی فساد ترکیبات مختلف بدن ماهی شکسته شده و به ترکیبات جدید تبدیل شده و سبب تغییر بافت، رنگ و طعم ماهی میگردد (۴). آمینهای بیوژن از مهمترین شاخصها برای ارزیابی کیفیت ماهی میباشند که ترکیبات آلی نیتروژنه بازی غیر فرار دارای وزن مولکولی کم بوده و از دکربوکسیلاسیون باکتریایی ایجاد میشوند (۵). رشد و متابولیسم میکروارگانیسمها یکی از دلایل اصلی فساد در ماهی است که سبب تولید آمینها، آمینهای بیوژن مثل پوترسین، هیستامین و کاداورین تولید اسیدهای ارگانیک، سولفید، آلدهید و کتون میگردد (۶، ۷، ۸). فساد ناشی از فعالیت میکروارگانیسمها در ماهی سبب کاهش و افت کیفیت ماهی و غیر قابل مصرف کردن ماهی برای مصرف کننده مینماید(۹). در دهههای اخیر تحقیقات زیادی در مورد فیلمها و پوششهای خوراکی به دلیل مزیت بالا در مقایسه با فیلمهای سنتتیک صورت گرفته است (۱۰). کیتوزان پلی ساکاریدی است که با استیله کردن کیتین به دست میآید که به طور معمول در دیواره سخت پوستان (میگو، خرچنگ، لابستر)، قارچها و همچنین برخی از میکروارگانیسمها وجود دارد (۱۱). کیتوزان به طور وسیعی در پوششها و فیلمهای ضد میکروبی استفاده شده و وجود آن در پوشش و فیلم از رشد میکروارگانیسمهای پاتوژنیک جلوگیری میکند. مشخص شده است که فعالیت آنتی میکروبی کیتوزان علیه باکتریها به دلیل ماهیت پلیکاتیونیک مولکولهای آن میباشد که تداخل و شکلگیری کمپلکسهای پلی الکترونیک با پلیمرهای سطح سلول باکتریها مانند لیپوپلی ساکاریدها، تیکورونیک اسید و پلی ساکاریدهای کپسول صورت میگیرد (۱۲). پوشش خوراکی کیتوزان مانع از دست دادن رطوبت در میوه ها شد (۱۳).
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر خصوصیات میکروبی فیله ماهی کپور نقرهای Hypophthalmichthys molitrix طی نگهداری در یخچال با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.