مقاله بررسی میزان اثربخشی دینداری اسلامی در ارتقاء صلاحیت و توانمندی حرفه ای معلمان


در حال بارگذاری
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
word
737کیلوبایت
10صفحه
1462 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی میزان اثربخشی دینداری اسلامی در ارتقاء صلاحیت و توانمندی حرفه ای معلمان است که در۱۰ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی میزان اثربخشی دینداری اسلامی در ارتقاء صلاحیت و توانمندی­ حرفه­ای معلمان می­باشد. توانمندی عبارت است از تقویت عقاید افراد و ایجاد اعتماد به نفس در آن­ها نسبت به خودشان و تلاش در جهت اثر بخشی فعالیت­های سازمانی و منظور از دینداری اسلامی نیز، نگرش نظام­داری از باورها و اعمال نسبت به امور مقدس از نظر شیعیان است. جامعه­ی آماری تحقیق حاضر، معلمان دوره­ی ابتدایی شهرستان بستان­آباد در سالتحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ بوده و نمونه­ی آماری ۱۲۰ نفر که به روش نمونه­گیری تصادفی نسبتی انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه­های دینداری اسلامی و­ ارتقاء صلاحیت و توانمندی­ حرفه­ای معلمان استفاده و برای تحلیل داده­های آماری از آزمون همبستگی و رگرسیون استفاده شده است. یافته­های تحقیق نشان می­دهد، رابطه­ی معناداری بین ابعاد اعتقادی، تجربه­ای، پیامدی و مناسکی دینداری اسلامی با ارتقاء صلاحیت و توانمندی­ حرفه­ای معلمان وجود دارد و از میان چهار مؤلفه­ی دینداری اسلامی سه مؤلفه­ی پیامدی، مناسکی و تجربه­ای با

مقدار تبیین ۴۰/۰ = R۲ قادر به پیش بینی ارتقاء صلاحیت و توانمندی حرفه­ای معلمان بودند.

واژگان کلیدی: : دینداری اسلامی، صلاحیت و توانمندی حرفه­ای، معلمان

مقدمه:

در سالهای اخیر واژه توانمندسازی به بخشی از زبان روزمره مدیریت تبدیل شده است (Wilkinson,1998) و می­توان آن را با جنبش­های مشهوری نظیر مدیریت منابع انسانی ([۱]HRM)و مدیریت کیفیت جامع مرتبط دانست. در حقیقت توانمندسازی اصطلاحی است که امروزه در علوم سازمانی مورد استفاده فراوان قرار می­گیرد. اما آنچه در ادبیات توانمندسازی کاملاً آشکار است تعاریفی هستند که جامع نبوده و به رغم توماس[۲] و ولتهوس[۳] بیش از آنکه به تعریف این اصطلاح بپردازند به تشریح مجموعه­ای از روش­های خاص و تاثیر آن بر توانمندسازی می­پرداختند (Thomas and Velthouse,1990). در حقیقت یکی از مسائلی که در مراحل اولیه بکارگیری این اصطلاح کمتر به آن توجه می­شد ارائه تعریفی عملیاتی از آن بود( Horrenkol et al,1999).

آنچه سبب گردید تا اندیشمندان در ارائه تعاریف عملیاتی از توانمندسازی توافق نظر نداشته باشند داشتن دیدی متفاوت به توانمندسازی می­باشد. در حقیقت آنان از سه رویکرد متفاوت ارتباطی، انگیزشی و شناختی به موضوع پرداختند(زارعی­متین و همکاران، ۱۳۸۲).

درباره این که چگونه یادگیری انجام می­شود، از دیدگاه­های متفاوت، برداشت­های متفاوت صورت گرفته است که در این بین، سه دیدگاه بیش از همه مطرح هستند.  آشنایی با این سه دیدگاه مربوط به یادگیری – رفتارگرا، شناخت­گرا و ساختارگرا – مبنایی ساختار یافته را برای برنامه­ریزی و انجام فعالیت­های آموزشی فراهم  می­کند. از یک سو، فناوری رایانه­ای در داخل کلاس می­تواند فضایی ایجاد کند تا القای یادگیری کمتر شود و از سوی دیگر، نظریه­های یادگیری برحسب تغییر ویژه آن در فرآیند یادگیری، سلسله مفاهیم و راهبردهایی را به طراحان آموزشی ارائه می­کند. به همین منظور، امروزه نرم­افزارهای آموزشی از طریق روش­شناسی نوین به نحوی ارائه می­شوند تا با منابع تکنولوژیکی موجود ارتباط برقرار سازند. مطالعه هر یک از دیدگاه­های مربوط به مدل­های آموزشی، راه را برای عملی ساختن مفاهیم، ویژگی­ها و صفات به راهبردها و فرآورده­های آموزشی فراهم می­سازد. در واقع، مد­ل­های آموزشی به مثابه پلی میان پژوهش، یادگیری و فعالیت آموزشی عمل می­کنند. ارزش این عمل، در توانایی تبدیل مفاهیم مربوط به نظریه­های یادگیری به عملیات آموزشی است . به منظور دستیابی به الگوهایی که طراحی محیط­های یادگیری مبتنی بر فناوری جدید را سهل و امکان­پذیر می­کنند، مطالعه­ی مدل­های آموزشی که تا به امروز رایج بوده است (که خود زمینه ای برای مطالعه مدل­های نوین آموزشی است) ضروری به نظر می­رسد. جستجو و کاوش در زمینه­ی مدل­های آموزشی ، ما را به سمت راهبردها و روش­های آموزشی معلوم برای طراحان آموزشی به منظور یادگیری آسان و بنیادی برای انتخاب هوشمندانه هدایت می­کند. (Walk, 1999; 56).

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی میزان اثربخشی دینداری اسلامی در ارتقاء صلاحیت و توانمندی حرفه ای معلمان با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.