مقاله بررسی میزان انرژی مصرفی و سینتیک خشک کردن توت سیاه در آون مایکروویو


در حال بارگذاری
۲۰ خرداد ۱۳۹۹
word
413کیلوبایت
19صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

 

این یک مقاله ای با عنوان بررسی میزان انرژی مصرفی و سینتیک خشک کردن توت سیاه در آون مایکروویو است که در۱۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

در این مطالعه به بررسی تعیین بهترین مدل ریاضی،  به دست آوردن ضریب نفوذ موثر رطوبت و انرژی فعال­سازی و همچنین میزان انرژی مصرفی برای خشک­کردن توت سیاه با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدل­سازی ریاضی، ۹ مدل تجربی بر داده­‎های آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تبیین[۱]( R2)، کمترین مقدار مربع کای[۲](c2) و ریشه میانگین مربعات خطا[۳](RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا

انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل­های مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده­های به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۵۰۰ وات به میزان ۵-۱۰× ۲۸/۳ و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۲۰۰ وات به میزان ۶-۱۰× ۵۸/۹ به دست آمد. میزان انرژی فعال­سازی در خشک کردن لایه­های توت سیاه  به میزان ۸۸۳/۹  وات بر گرم به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سیاه نیز بین ۳۵/۱ تا ۷/۱ کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.

کلمات کلیدی : توت سیاه، آون مایکروویو، مدل ریاضی، ضریب نفوذ رطوبتی موثر، انرژی مصرفی

۱- مقدمه

توت از خانواده Moraceae و جنس Morus است که شامل ۲۴ گونه و حداقل ۱۰۰ واریته شناخته شده می­باشد (Duke). در ایران سه گونه­ی آن با نام­های توت سفید ((Morus alba ، توت سیاه (Morus nigra) و توت سرخ (Morus rubra) با واریته­های متعدد وجود دارد. توت سیاه، بومی شرق آسیاست و در هند، پاکستان و ایران گسترده شده است (Ertekin & Yaldız . 2004). توت درختی است که در سراسر جهان کاشته می­شود که از برگ آن برای تغذیه کرم ابریشم و به نوبه خود تولید الیاف ابریشم استفاده می شود. علاوه استفاده از برگ، توت میوه شیرین می­باشد. اگر این میوه­ به صورت محصول تجاری و صنعتی مورد  استفاده قرار گیرد، توت سیاه می­تواند تبدیل به یک محصول مهم در سراسر جهان است. توت را می­توان به صورت مربا، ژله، آب میوه ، سس میوه، کیک، پودر میوه، رنگ غذا استفاده می­شود (BrijKi shore  et al. ۲۰۱۰). توت سیاه جزء میوه­های نرم است و این میوه نسبت به کپک و مخمر حساس بوده، در هنگام برداشت نیز نسبت به ضربه حساس است و نمی­توان آن­ها را به طور مناسبی انبار کرد. میوه­های نرم فصل برداشت بسیار کوتاهی داشته و نگهداری آن­ها در دوره پس از برداشت، معمولا به صورت انجماد عمیق می­باشد (Ertekin & Yaldız . 2004).  توت­های شسته نشده را می­توان چند روز در یخچال نگهداری کرد و به دلیل کوتاه بودن فصل برداشت و حساسیت به انبار کردن، غالبا خشک شدن به عنوان روش موثر نگهداری استفاده می­شود (Duke  ۱۹۸۳. Kwok et al. 2004). خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش­های محافظت محصولات غذایی می­باشد و از آنجایی که باعث کاهش فعالیت های آبی محصولات، کاهش فعالیت­های میکروبیولوژی محصولات و موجب کمترین تغییرات فیزیکی و شیمیایی در طی فرآیند نگهداری می­شود، یکی از عمومی ترین روش­هایی است که در بهبود نگهداری مواد غذایی از جمله توت می­تواند مورد استفاده قرار گیرد (Arslan et al.,  ۲۰۰۴ ). استفاده موفقیت آمیز خشک کردن محصولات غذایی با  تکنولوژی مایکروویو خلاء برای ) بسیاری از محصولات غذایی و گیاهی از جمله زغال اخته، هویج، پونه کوهی و انواع توت گزارش شده است(Liu &  Bakker-Arkema  ۱۹۷۱.Yongsawatidigul, & Gunasekaran. 1996. Yousif et al. ۲۰۰۰. Doymaz, 2004. Ozkan et al. ۲۰۰۵).مقاله بررسی میزان انرژی مصرفی و سینتیک خشک کردن توت سیاه در آون مایکروویو

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی میزان انرژی مصرفی و سینتیک خشک کردن توت سیاه در آون مایکروویو با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.