مقاله بررسی میزان گرایش به هویت ملی و هویت قومی و عوامل مؤثر بر آن در بین کردهای استان کرمانشاه ۱۳۹۴


در حال بارگذاری
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
word
662کیلوبایت
14صفحه
1470 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی میزان گرایش به هویت ملی و هویت قومی و عوامل مؤثر بر آن در بین کردهای استان کرمانشاه ۱۳۹۴ است که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی میزان گرایش به هویت ملی و هویت قومی و عوامل مؤثر بر آن در بین کردهای استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۴ صورت گرفته است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می­باشد که برای گردآوری اطلاعات از پرسش­نامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه افراد ۱۸ الی ۳۵ ساله خانوارهای کرد شهرهای کردنشین کرمانشاه تشکیل می‌دهند. حجم نمونه تحقیق ۳۰۰ نفر بوده که به تناسب جمعیت شهر (و پنج درصد جامعه آماری)، تعداد پاسخگویان آن مشخص گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‌افزار spss استفاده کرده که جهت سنجش متغیرهای اسمی– ترتیبی از آزمون یومن وایتنی و جهت سنجش متغیرهای ترتیبی- ترتیبی از آماره تاوبی­کندال استفاده نموده‌ایم. نتایج تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده‌ها و رد و اثبات فرضیات گویای ارتباط و همبستگی میان عوامل؛ پایگاه اجتماعی، استفاده از رسانه‌های خارجی، احساس نابرابری یا تبعیض اجتماعی و گرایش به هویت ملی و قومی بوده است و فرضیات به اثبات رسیده‌اند.

واژگان کلیدی: پایگاه اجتماعی، استفاده از رسانه‌های خارجی، احساس نابرابری یا تبعیض اجتماعی، گرایش به هویت ملی و قومی.

مقدمه

هویت ملی از فراگیرترین و درعین‌حال مشروع‌ترین سطح هویت در تمام نظام‌های اجتماعی جدا از گرایش‌های ایدئولوژیک است و باید آن را از اصلی‌ترین نوع و حلقه ارتباطی بین هویت خاص محلی و هویت عام فردی دانست، هویت ملی در صورتی شکل می‌گیرد که افرادی که از لحاظ فیزیکی و قانونی عضو یک واحد سیاسی هستند و موضوع قوانین آن واقع می‌شوند از لحاظ روانی هم خود را از اعضای آن واحد بدانند و عنصر دین و زبان را می‌توان از پایه‌های هویت ملی دانست (علیخانی،۱۳۸۳، ۱۴۸).

از مهم‌ترین وجوه تمایزیافتگی جوامع کنونی که در عرصه‌های مختلف از جمله علوم سیاسی، جامعه‌شناسی، روانشناسی اجتماعی، مورد مطالعه قرار گرفته است تفاوت‌های قومی و شکل‌گیری گروه‌های قومی و هویت قومی و ارتباط آن با وفاق اجتماعی یا هویت ملی است (احمدی، ۱۳۷۸، ۱۴۳).

با توجه به اینکه مسئله قومیت و قوم‌گرایی همواره در طول تاریخ وجود داشته و در حال حاضر نیز در کشورهای چند قومی بحث در مورد آن فراوان است و موارد آن را در کشورهایی مانند ایران، عراق و ترکیه به سادگی می‌توان مشاهده نمود در واقع بحث هویت‌های قومی اکنون به یک بحث رایج در محافل بین‌المللی تبدیل شده است و دانشمندان علوم اجتماعی به گونه‌ای انتظار از بین رفتن پیوندهای نژادی و ملی را دارند و چه بسا بسیار در سرتاسر جهان اتفاق افتاده که هویت قومی در مقابل هویت ملی قرار گرفته است و خود را از کشور جدا نموده و به صورت مستقلی در آمده است.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی  بررسی میزان گرایش به هویت ملی و هویت قومی و عوامل مؤثر بر آن در بین کردهای استان کرمانشاه ۱۳۹۴ با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.