مقاله بررسی ویژگی های فیزیکی رنگ و کدورت فیلم زیست تخریب پذیر صمغ دانه قدومه شهری ایزوله پروتئین خلر


در حال بارگذاری
۲۰ خرداد ۱۳۹۹
word
302کیلوبایت
10صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان بررسی ویژگی های فیزیکی رنگ و کدورت فیلم زیست تخریب پذیر صمغ دانه قدومه شهری ایزوله پروتئین خلر است که در۱۰ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

فیلم خواراکی به لایه نازکی از مواد بیوپلیمری گفته می شود که با هدف حفظ کیفیت ماده غذایی طی نگه داری، ذخیره سازی و حمل و نقل بر روی آن پوشش داده شده یا در لا به لای اجزای ماده غذایی قرار داده می شود. فیلم های خوراکی به دلیل زیست تخریب پذیربودن[۱]، بر خلاف فیلم های سنتزی باعث آلودگی محیط زیست نمی شوند. در این پژوهش، فیلم ترکیبی با ۱.۵ درصد ماده خشک و نسبت های مختلف از صمغ دانه قدومه شهری- ایزوله پروتئین خلر (۸۰:۲۰، ۶۰:۴۰، ۴۰:۶۰ و ۲۰:۸۰) و گلیسرول با غلظت ۷۰ درصد ماده خشک کل (به عنوان پلاستی سایزر) تهیه شد. نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش نسبت پروتئین در فرمول تهیه فیلم ترکیبی، میزان رطوبت، حلالیت، کدورت (P<005) و درخشندگی فیلم (P>0.05) کاهش یافت. همچنین رنگ فیلم ها به سمت سبز و آبی سوق داده شد.

کلید واژگان: فیلم زیست تخریب پذیر، صمغ قدومه شهری، ایزوله پروتئین خلر، ویژگی ها

  • مقدمه

کیفیت ماده غذایی به ویژگی های ارگانولپتیکی، تغذیه ای و میکروبی آن بستگی دارد که این ویژگی ها طی ذخیره سازی و حمل و نقل تغییر می کند. این تغییرات عمدتا به دلیل تبادلات ترکیبات، بین غذا و محیط اطراف یا مهاجرت بین ترکیبات مختلف در یک غذای ترکیبی می باشد. استفاده از بسته بندی به عنوان آخرین مرحله فرایند حفاظت از غذا ضروری می باشد که باعث پایداری کیفیت غذا می شود (دبی فورت و همکاران، ۱۹۹۸). پلاستیک ها با منشا مواد نفتی مثل پلی اولفین ها، پلی استرها و پلی آمید ها به علت در دسترس بودن در مقادیر زیاد و قیمت پایین و ویژگی های کاربردی مطلوب به طور گسترده به عنوان مواد بسته بندی به کار می روند. اما چنین ترکیباتی کاملا زیست تخریب ناپذیرند و باعث آلودگی محیط زیست می شوند (بلقیسی و همکاران، ۱۳۸۷). ). از جمله بسته بندی های زیست تخریب فیلم ها و پوشش های خوارکی می باشند که به عنوان مانع در برابر رطوبت، اکسیژن و دی اکسیدکربن عمل کرده و زمان ماندگاری ماده غذایی را افزایش می دهند (قنبرزاده و همکاران، ۱۳۹۰). به طور کلی فیلم هایی که تنها از یک نوع بیوپلیمر تهیه می شوند یا ویژگی های مکانیکی خوبی دارند یا اثر بازدارندگی مناسبی خواهند داشت. بنابراین، به ندرت می توان فیلم خالصی را یافت که هر دوی این ویژگی ها را به طور همزمان داشته باشد. به منظور بهبود ویژگی های مکانیکی و نفوذپذیری، از ترکیب پروتئین ها و کربوهیدرات ها، پروتئین ها و لیپید ها، کربوهیدرات ها و لیپید ها یا پلیمر های سنتزی و طبیعی برای تهیه فیلم ها استفاده می شود (بورتوم و همکاران، ۲۰۰۸).

به منظور افزایش الاستیسیته و انعطاف پذری فیلم ها از پلاستی سایزر ها استفاده می شود. این ویژگی ها باعث می شود که فیلم در حین حمل و نقل و نگهداری مقاوم باشد و دچار آسیب فیزیکی نشود. پلاستی سایزرها، جاذبه بین مولکولی در زنجیره های پلیمری مجاور را کاهش داده و باعث انعطاف پذیری و نرم شوندگی ساختار فیلم می شوند. به دلیل ساختار شکننده فیلم های پروتئینی و پلی ساکاریدی، استفاده از پلاستیسایزرها، در فرمول تهیه فیلم ضروری می باشد (کروچتا، ۲۰۰۲).

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی ویژگی های فیزیکی رنگ و کدورت فیلم زیست تخریب پذیر صمغ دانه قدومه شهری ایزوله پروتئین خلر با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.