مقاله بررسی و تعیین برخی خواص مهندسی مکانیکی و اصطکاکی بذر خیار
این یک مقاله ای با عنوان بررسی و تعیین برخی خواص مهندسی مکانیکی و اصطکاکی بذر خیار است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
اهمیت بررسی خصوصیات مهندسی، مکانیکی و اصطکاکی بذور کشاورزی جهت طراحی بهینه ی تجهیزات انبارداری، حمل و نقل، بوجاری ، فرآوری و بسته بندی با هدف افزایش کارآیی فرآیند و کاهش ضایعات آن بیش از پیش ضروری به نظر می رسد . ضریب اصطکاک و زاویه ی اصطکاک بذور بر روی سطوح مختلف، در طراحی سیلوها و مخازن نگهداری محصولات کشاورزی، تجهیزات انتقال از قبیل تسمه نقاله ها و نیز در طراحی دستگاه های مورد استفاده در فرآوری پس از برداشت مورد نیاز می باشد. در این پژوهش، خواص مهندسی شامل وزن صد دانه در سه مرحله، وزن ، اندازه گیری طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین حسابی، قطر میانگین هندسی، کرویت، سطح رویه، نسبت ابعاد اندازه گیری شدند. سپس خواص اصطکاکی شامل ضریب و زاویه ی اصطکاک بر روی سه سطوح چوبی، گالوانیزه، و شیشه ای اندازه گیری شدند. هم چنین خواص مکانیکی شامل مدول الاستیسیته، نیروی ماکزیمم و تغییر شکل به ازای نیروی ماکزیمم اندازه گیری شد. نتایج خواص مهندسی نشان می دهد که قطر میانگین حسابی، قطر میانگین هندسی به ترتیب برابر ۶۴/۴ و ۶۵/۳ میلی متر می باشد. هم چنین میانگین کرویت، میانگین سطح رویه، و میانگین نسبت ابعاد به ترتیب برابر ۱۸/۴۲، ۸۹/۴۱، ۲۵/۴۳ می باشد. هم چنین نتایج خواص اصطکاکی نشان می دهد که میانگین ضریب اصطکاک بر روی سطوح چوبی، گالوانیزه و شیشه ای به ترتیب برابر ۴۹/۰، ۴۶/۰، ۳۱/۰ می باشد. لازم به ذکر است که میانگین زاویه ی اصطکاک بر روی سطوح چوبی، گالوانیزه و شیشه ای به ترتیب برابر ۲۲/۲۶، ۱۰/۲۵ و ۶۹/۱۷ می باشد. شایان ذکر است که با توجه به نتایج خواص مکانیکی بذر خیار، ماکزیمم مدول یانگ بذر مذکور، ۲۸۶/۰ می باشد. این در حالی است که ماکزیمم نیروی فشاری برابر ۱۹۳ نیوتن می باشد.
کلمات کلیدی: بذر خیار، خواص مهندسی، اصطکاکی، مکانیکی
مقدمه
خیار از تیره ی کدوئیان با نام علمی Cucumis sativus و نام انگلیسی Cucumber است. خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. خیار گیاهی علفی است و یک ساله که دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است. برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است و گل های آن زرد رنگ می باشد و میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک و یا دراز باشد. خیارحاوی موادمعدنی قلیایی ومنبع غنی ویتامینC، آنتی اکسیدانA ، منگنز، پتاسیم، سولفور و میزان کمی ویتامینB کمپلکس، سدیم، کلسیم، فسفر و کلر است. (Hadar et al, 1983) محققی در سال ۱۳۷۸ خواص فیزیکی سیب های رد دلیشز و گلدن دلیشز را که از چهارمنطقه کشور شامل دماوند، ارومیه، مراغه و سمیرم جمع آوری شده بودند، تعیین نمود. (خدابنده لو، ۱۳۷۸) تاکنون مقالات بسیار زیادی درباره خواص فیزیکی بسیاری از محصولات کشاورزی نظیر دانه انار (kingsly et al, 2006) ، تخم آفتابگردان(Gupta et al, 1997) ، تخم کدو مسما Aydin, 2004) (Paksoy & ، هسته و مغز بادام و زردآلو (Aydin, 2002) و تخم هندوانه ((suthar, 1996 انتشار یافته است و حتی درمورد خواص فیزیکی و مکانیکی محصول خیار پژوهشی صورت گرفته است.(قاری و همکاران، ۱۳۹۱) اما تاکنون تحقیقی در خصوص ویژگی های مهندسی، مکانیکی و اصطکاکی بذر خیار صورت نگرفته است. هدف از این پژوهش، تعیین و بررسی برخی خواص مهندسی و مکانیکی بذر خیار جهت ساخت و طراحی ماشین آلات فرآوری و صنایع غذایی می باشد.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بررسی و تعیین برخی خواص مهندسی مکانیکی و اصطکاکی بذر خیار با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.