مقاله بهبود بافت و رنگ دونات با استفاده از صمغ اسفرزه و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی
این یک مقاله ای با عنوان بهبود بافت و رنگ دونات با استفاده از صمغ اسفرزه و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی است که در۱۲ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
در ایران با توجه به پیشرفت زندگی ماشینی و تمایل افراد به غذاهای آماده و سریع، تولید صنعتی دونات به عنوان یکی از محصولات پرطرفدار صنایع پخت درخور توجه شده است. از این رو بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری آن با استفاده از افزودنیهای غذایی حائز اهمیت می باشد.بنابراین هدف از انجام این تحقیق افزودن صمغ اسفرزه (در سطوح ۰، ۲۵/۰ و ۵۰/۰ درصد) و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی (در سطوح ۰، ۰۱/۰ و ۰۲/۰ درصد) به فرمولاسیون دونات و بررسی تأثیر این دو بر میزان بافت در دو بازه زمانی ۲و ۷۲ ساعت پس از پخت، مؤلفه های رنگی پوسته (L*،a* وb*) و پذیرش کلی در آزمون حسی بود.براساس نتایج مشخص گردید با افزایش میزان صمغ اسفرزه و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی در فرمولاسیون اولیه دونات، میزان مؤلفه L* پوسته افزایش یافت این در حالی بود که افزایش صمغ و آنزیم به ترتیب سبب کاهش و افزایش میزان مؤلفه a* پوسته شدند. همچنین نتایج نشان داد افزودن صمغ اسفرزه تا سطح ۲۵/۰ درصد و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی تا سطح ۰۲/۰ درصد سبب افزایش نرمی بافت، وامتیاز پذیرش کلی نمونههای تولیدی گردیدند.
واژگان کلیدی: دونات، بافت، رنگ پوسته، صمغ اسفرزه،آنزیم.
۱- مقدمه
دونات تخمیری یکی از محصولات حائز اهمیت در سرتاسر جهان است که پس از مرحله تخمیر، تقسیم، شکلدهی و استراحت در روغن سرخ میشود (۵). از این رو با صنعتی شدن دونات، تولید آن در مقیاس وسیع و افزایش تقاضای مشتری، نیاز به کاربرد افزودنیهای غذایی (نظیر آنزیم، امولسیفایر، صمغ و غیره) جهت تولید چنین محصولی با کیفیت و ماندگاری بالا احساس میشود. صمغ اسفرزه[۱] یکی از این افزودنیهای غذایی است که قابلیت استفاده در محصولات صنایع پخت جهت بهبود بافت و برخی دیگر از ویژگیها را دارد. خانعلیپور و همکاران (۱۳۹۰) به بررسی اثر صمغ اسفرزه در سطوح ۰، ۱/۰، ۳/۰ و ۵/۰ درصد بر خواص کمی و کیفی نان بربری پرداختند. بر اساس نتایج این محققین مشخص گردید که با افزودن صمغ اسفرزه به فرمولاسیون اولیه نان بربری، سفتی بافت نان کاهش و میزان رطوبت، حجم مخصوص، تخلخل و مؤلفه رنگی L* پوسته و مغز آن افزایش یافت (۶). مارتینز (۱۹۹۸) اذعان داشت که یکی دیگر از راههای کاهش سرعت بیاتی نان، افزودن آنزیمها بویژه آنزیم آمیلاز به این دسته از محصولات میباشد زیرا آنزیم آمیلاز قادرست علاوه بر کاهش سرعت بیاتی و درجه سفتی فرآوردههای صنایع پخت، بافت، طعم، بو، رنگ و ویژگیهای کیفی محصول تولیدی را بهبود بخشد (۹). بنابراین با توجه به مطالعات پیشین و نقش هیدروکلوئید و آنزیمها در صنعت پخت، هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر افزودن سطوح متفاوت صمغ دانه اسفرزه (۰، ۲۵/۰ و ۵/۰ درصد) و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی (۰، ۰۱/۰ و ۰۲/۰ درصد) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی بر پایه فاکتوریل بر میزان سفتی بافت در دو بازه زمانی ۲ و ۷۲ ساعت پس از پخت و مؤلفههای رنگی پوسته دونات بود.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی بهبود بافت و رنگ دونات با استفاده از صمغ اسفرزه و آنزیم آلفا آمیلاز قارچی با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.