مقاله تأثیر سبک رهبری مدیران بر رضایت شغلی کارکنان در دستگاه های اجرایی شهرستان زاهدان
این یک مقاله ای با عنوان تأثیر سبک رهبری مدیران بر رضایت شغلی کارکنان در دستگاه های اجرایی شهرستان زاهدان است که در۷ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
سبک رهبری مدیران یکی از عوامل مؤثر در افزایش اثر بخشی، کارایی و در نهایت رضایت شغلی کارکنان میباشد. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین سبک مدیریت مدیران با رضایت شغلی کارکنان دستگاههای اجرایی در شهرستان زاهدان انجام شده است. برای انجام این پژوهش توصیفی و مقطعی از پرسشنامه تعیین سبک رهبری رنسیس لیکرت و رضایت شغلی هرزبرگ استفاده شده است. این پژوهش در سال ۱۳۹۴ در بین ۳۰ نفر از مدیران و ۱۲۰ نفر از کارکنان راهنمایی و رانندگی، اداره راه و ترابری شهرستان، اداره جهاد کشاورزی، فرمانداری و همچنین استانداری شهرستان زاهدان که به صورت تصادفی انتخاب شدهاند انجام شد. نتایج نشان داد که بین سبک مدیریت رهبری مدیران و رضایت شغلی کارکنان در دستگاههای اجرایی رابطهی معناداری وجود دارد و در دستگاههای مذکور رابطهی مثبتی بین سبک مدیریت مشارکتی و رضایت شغلی کارکنان وجود دارد.
واژگان کلیدی: رضایت شغلی، سبک رهبری، کارکنان، دستگاههای اجرایی
مقدمه
دستگاههای اجرایی و سازمانها به مدیران و کارکنان اثربخش و کارآمد نیاز دارند تا بتوانند به اهداف خود در جهت رشد و توسعه همه جانبه دست یابند. موفقیت دستگاههای اجرایی در تحقق اهداف در گرو چگونگی اعمال مدیریت و سبکهای موثر رهبری مدیر است. مدیر میتواند سبکهای متفاوتی را در هدایت نیروی انسانی انتخاب کند. سبک صحیح مدیریت در هر ارگان باعث بوجود آمدن روحیه قوی در کارکنان و در نتیجه افزایش رضایت شغلی آنها میشود که منجر به افزایش تعهد سازمانی کارکنان و بهرهوری آن سازمان خواهد شد(۱).
هرچه کارکنان با انگیزه و رغبت بیشتری به فعالیت بپردازند کارایی بهتری خواهند داشت اگر انگیزه کارکنان را به طور کلی به دو انگیزه مادی و غیر مادی تقسیم کنیم، موضوع این پژوهش بیشتر انگیزه غیر مادی است که نوع رهبری و مدیریت در آن نقش دارد و رهبری مطلوب میتواند باعث رضایت نسبی کارکنان شده و در نتیجه کارآیی آنان را افزایش دهد. از طرف دیگر از آنجا که دستگاههای اجرایی از حساسیت ویژهای برخوردار است و با عموم مردم در ارتباط است به تبع آن رهبری و مدیریت این سازمانها نیز، اهمیت و حساسیت ویژهای دارد. اگر سبک مدیریت و رهبری مدیران، درست و صحیح باشد، رضایت ومیل و رغبت و در نتیجه بازدهی کارکنان دو چندان خواهد شد. بنابراین این تحقیق بدنبال این است که تاثیر سبک رهبری مدیریت را بر رضایت شغلی کارکنان بررسی کند و شیوههای بهتر و موثرتری را پیش روی مدیران آینده قرار دهد(۲).
سبکهای مختلف رهبری بر اساس پرسشنامه لیکرت عبارتند از: سبکهای آمرانه-استثماری، آمرانه-خیرخواهانه، مشاورهای و مشارکتی که هرچه نمره مدیر بیشتر باشد سبک او مشارکتیتر خواهد بود (۳). باید توجه داشت که یک سبک رهبری خاص برای همه موقعیتها مناسب نمیباشد. از این رو یک مدیر میتواند در موقعیتهای گوناگون سبکهای متفاوت را برای رهبری کارکنان خود با توجه به فرهنگ حاکم بر سازمان و بلوغ سازمانی کارکنان برگزیند.
امروزه کارکنان از تحصیلات بالایی دارند و کارها تخصصیتر شده است، بنابراین نمیتوان مثل گذشته آنها را وادار به انجام کار کرد. در سازمانهای امروزی نیاز بیشتری به مشارکت کارکنان در مدیریت سازمان می باشد. در حقیقت تغییر سبک مدیریت از حالت مدیریت استبدادی به سمت مدیریت مشارکتی منجر به موفقیت هر چه بیشتر سازمان میگردد. سبک رهبری که منجر به مشارکت گروهی کارکنان و تشکیل گروههای کاری گردد، موجب انجام اثربخش، کارآمد، منظم و هماهنگ کارها میگردد (۴) . علاوه بر این، بکارگیری سبک رهبری حمایتی و مشارکتی منجر به افزایش لذت انجام کار در کارکنان می گردد.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تأثیر سبک رهبری مدیران بر رضایت شغلی کارکنان در دستگاه های اجرایی شهرستان زاهدان با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.