مقاله تاثیر روش های استخراج روی ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتی اکسیدانی برگ گردوی Juglans regia L. منطقه دماوند
این یک مقاله ای با عنوان تاثیر روش های استخراج روی ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتی اکسیدانی برگ گردوی Juglans regia L. منطقه دماوند است که در۱۳ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی تأثیر روش های استخراج غرقابی اولتراسوند و مایکروویو با حلال اتانول-آب ۶۰% بر میزان استخراج ترکیبهای فنولی از برگ درخت گردوی (Juglans regia L.) منطقه دماوند و بررسی ویژگیهای آنتیاکسیدانی آنها با دو روش مهار رادیکال آزاد ۲و۲ دی فنیل ۱- پیکروهیدرازیل DPPH)) و قدرت احیا کنندگی آهن است. در بررسی اثر روش استخراج روی میزان ترکیبات فنلی مشخص شد که روش اولتراسوند بالاترین بازده استخراج ترکیبات فنلی را داشته است. بالاترین و پایینترین میزان ترکیبات فنلی به ترتیب مربوط به روش استخراج اولتراسوند با ۴۶/۰±۰۸/۲۴۵ و روش غرقابی با ۷۲/۱±۸۷/۲۲۰ برحسب میلیگرم گالیک اسید درهرگرم عصاره بود. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها نیز متناسب با غلظت عصاره و میزان ترکیبات فنلی آنها بود. در همه عصارهها با افزایش غلظت، فعالیت آنتیاکسیدانی افزایش یافت. کمترین میزان غلظت موثر ۵۰% ((EC۵۰ برای آزمونهای DPPH و قدرت احیا کنندگی به ترتیب، ۲۲/۱۳۴ و ۰۳/۹۴ به روش استخراج اولتراسوند تعلق داشت.
کلمات کلیدی: برگ گردو، ترکیبات فنلی، استخراج، اولتراسوند و ماکرویو
مقدمه
گردو (.Juglans regia L) یک محصول باارزش و محبوب است که به طور وسیعی مصرف میشود. علاوه بر میوههای خشک گردو، محصولاتی چون گردوی سبز، پوست، مغز، پوست درخت، پوست سبز گردو و برگ آن در صنایعی مانند آرایشی و داروسازی مورد استفاده قرار میگیرند (استامپر و همکاران، ۲۰۰۶). برگ گردو به عنوان منبعی از ترکیبات محافظ سلامتی مطرح شده و به طور گستردهای در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد (پریرا و همکاران، ۲۰۰۷). این محصول برای درمان التهابات پوستی، عرق کردن بیش از حد و زخمها و همچنین به عنوان ضد کرم و ضدعفونی کننده مصرف میشود ( آلمیدا و همکاران، ۲۰۰۸).
امروزه مصرف آنتیاکسیدانهای طبیعی به دلیل ویژگیهایی مثل قابل تحمل بودن، سالم بودن و عدم سمیت آنها نسبت به انواع سنتزی افزایش یافته است. بیشتر آنتیاکسیدانهای طبیعی جزء پلیفنلها هستند، که علاوه بر خصوصیات آنتیاکسیدانی ویژگیهای دیگری مانند ضد میکروبی، ضد فساد و ضد سرطان را دارا میباشند (مارتینز-کورا، ۲۰۱۲).
اولتراسوند یک نوع خاص از امواج صوتی بالاتر از محدوده شنوایی انسان است. در شیمی بین KHZ 20 تا MHZ 100 قرار دارد مانند دیگر امواج، این امواج هم به دلیل فرکانس خود باعث به هم فشردن و انبساط محیط می شوند. که این حالت باعث بوجود آمدن پدیده کاویتاسیون می شود، که به دلیل بوجود آمدن و ترکیدن حباب است که ترکیدن حباب ها باعث ایجاد انرژی بسیار زیادی معادل با حرارت های بالا و فشارهای زیاد می شود. ترکیدن حباب ها باعث ایجاد حرارت هایی معادل k 5000 و فشار atm 1000و سرعت سرد و گرم شدن k/s 10۱۰ می شود. UAE بر اساس این قانون کلی توسعه یافته است. تنها مایعات و مایعات حاوی مواد جامد توانایی ایجاد کاویتاسیون را دارند. بیشترین تاثیر UAE روی قسمت های جامد نمونه قابل مشاهده است، زیرا انرژی اولتراسوند تراوش ترکیبات ارگانیک و غیر ارگانیک از ماتریکس گیاهی را تسهیل می کند(هررا و همکاران، ۲۰۰۵) .
استخراج به کمک ماکرویو هم به عنوان یک روش جدید برای استخرج محصولات در مایع از مواد مختلف با استفاده از انرژی ماکرویو شناخته می شود (پاری و همکاران ۱۹۹۴). ماکرویو میدان های الکترومغناطیسی درفرکانس بین MHZ 300 تا GHZ 300 را شامل می شود . این ها از دو میدان نوسانی تشکیل شده اند، که به عنوان میدان الکتریکی و مغناطیسی عمل می کنند. گرم شدن توسط ماکرویو بر پایه تاثیر آن روی ترکیبات قطبی استوار است ( لتلیر و همکاران ، ۱۹۹۹ ). انرژی الکترومغناطیسی باعث چرخش متناوب ملکول های یونی و دو قطبی می شود که باعث ایجاد اصطکاک و تولید گرما می شود ( جین، ۲۰۰۹ ). به عبارت دیگر با تغییر فرکانس یون ها جهت خود را در میدان مغناطیسی تغییر می دهند که این تغییر جهت متناوب باعث ایجاد اصطکاک بین ملکولی و تولید گرما می شود. مکانیزیم استخراج به کمک ماکرویو توسط سه مرحله ی پی در پی فرضی توسط آلوپولوی ( ۲۰۱۲ ) بیان شده است. ابتدا، جدایی ترکیبات حل شده از قسمت های فعال ماتریکس نمونه تحت تاثیر دما و فشار بوجود آمده، دوم، عبور سیال از درون ماتریکس ماده، سوم، آزاد شده ترکیبات ماده حل شده در حلال. بعضی از فواید MAE توسط کراوتا و همکاران ( ۲۰۰۸ ) بیان شده است مثل گرم شدن سریع بافت گیاهی به منظور استخراج ترکیبات فعال، کاهش گرادیان گرمایی، کاهش اندازهی تجهیزات و افزایش درصد استخراج.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تاثیر روش های استخراج روی ترکیبات فنلی کل و فعالیت آنتی اکسیدانی برگ گردوی Juglans regia L. منطقه دماوند با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.