مقاله تاثیر ویژگی های شخصیتی و سرمایه های اجتماعی مدیران عامل کارگزاری های بورس، بر عملکرد بنگاه ها
عنوان مقاله تاثیر ویژگی های شخصیتی و سرمایه های اجتماعی مدیران عامل کارگزاری های بورس، بر عملکرد بنگاه ها. این مقاله در ۲۳ صفحه با فرمت word یعنی doc و docx همچنین فرمت pdf منتشر شده است. در ادامه چکیده مقاله و مقدمه مقاله آمده است برای دریافت مقاله ابتدا بر روی خرید کلیک کنید.
چکیده
در این پژوهش ، رابطه میان ویژگی های خودشیفتگی و خودارزشـیابی محـوری و نیـز سرمایه اجتماعی داخلی و خارجی مدیران عامل کارگزاری های بـورس اوراق بهـادار بـا عملکرد بنگاه ها مورد مطالعه قرار گرفت . این رابطه از طریق سه عامل میانجی گرایش کارآفرینانه ، رهبری تحول گرا و شهرت (مبتنی بر دیدگاه قابلیت های پویا) مورد بررسی قرار گرفت . در این پیمایش ۵٣ مدیر عامل کارگزاری های بـورس اوراق بهـادار تهـران شرکت داشتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای متشـکل از ١٠ شـاخص اصـلی ، ٢٠ زیرشــاخص و ٩٢ گویــه گــردآوری شــد. یافتــه هــای تحقیــق نشــان داد کــه میــان خودشیفتگی و خودارزشیابی محوری و نیز سـرمایه هـای اجتمـاعی داخلـی و خـارجی مدیران عامل و عملکرد بنگاه هایشان رابطه مستقیمی وجود دارد. این رابطه همچنین بر اثر تعدیلگری عواملی چون نفوذ هیئت مدیره پویایی محیطی سابقه مـدیرعامل در سمت فعلی و عمر شرکت ، صحه گذاردنـد. نتـایج تحقیـق مـی توانـد دیـدی روشـن از سازوکار تاثیرگذاری ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد بر عملکرد بنگاه ها ارائـه دهـد. آزمون این یافته ها در صنایع مختلف و نیز بررسی تاثیر سایر ویژگـی هـای شخصـیتی مدیران عامل بر عملکرد بنگاه ها می تواند راه را برای تحقیقات آتی هموار سازد.
مفاهیم کلیدی : عملکرد کارگزاری های بورس ؛ خودارزشیابی محوری ؛ خودشـیفتگی ؛ سرمایه های اجتماعی مدیران عامل
مقدمه
دیدگاه مبتنی بر منابع (RBV)١ در تعیین عوامل مؤثر بر عملکرد بنگاه ها و سـازمان هـا (اعم از عملکرد مالی و غیرمالی ) نقشی کلاسیک داشته ، و متمرکز بـر منـابع ارزشـمند، کمیاب ، بی نظیـر و غیرقابـل جـایگزین – ازجملـه فنـاوری هـا، دارایـی هـای فیزیکـی و دارایی های فکری همانند ثبت اختراعات – است (بارنی ، ٢٠٠١). با گذشـت زمـان ، ایـن نظریه از نظر ایستایی و نیز عدم توجه به متغیرهای محیطی مورد انتقاد واقع شده است (لئونارد-بارتون ، ١٩٩٢). در این راستا، نظریه ی قابلیت های پویا مطرح گردید که در آن ، شایستگی های داخلی و خارجی ، مدام یکپارچه شده ، ساخته می شوند و پیکربندی مجدد می گردند تا پاسخی به محیط دائما در حال تغییر سـازمان هـا باشـند (تـیس ، پیسـان و شوئن ، ١٩٩٧). این قابلیت ها موارد بسیاری را در برمی گیرند، که در مقـالات متعـدد بـه آنها اشاره شده است (آلگره و چیوا، ٢٠١٣؛ انگلن ، گوپتا، استرنگر و برتل ، ٢٠١۵ ؛ هال و لی ، ٢٠١۴). علاوه بر عوامل سازمانی مؤثر بر موفقیت بنگاه ها دو دیدگاه منبـع محـور و قابلیت های پویا از آن نام بـرده شـد، طـی دهـه هـای اخیـر نشـان داده شـده اسـت کـه ویژگی های فردی مـدیران و کارکنـان سـازمان هـا نیـز، در موفقیـت آن هـا مـؤثر اسـت (همبریک و میسون ، ١٩٨۴). در ایـن میـان ، ویژگـی هـای شخصـیتی مـدیران ، هماننـد خودارزشیابی محوری و خودشیفتگی ، می توانند در مورد سبک رهبری مـدیر و عملکـرد بنگاه ها، اطلاعات ارزشمندی ارائه دهند که در ادبیات موضـوع نیـز بسـیار مورداسـتفاده قرارگرفته اند (رسیک ، ویتمن ، وینگار و هیلر، ٢٠٠٩). اهمیت ویژگی های شخصیتی مـی تواند بسیاری از روابط پارادوکسی و ابهـام آمیـز میـان مؤلفـه هـای مختلـف مـدیریت و عملکرد بنگاه را از طریق ویژگی های شخصیتی مدیران عامـل (مـدیران ارشـد) توضـیح دهد (هارت و کـوئین ، ١٩٩٣؛ کـارپنتر، گلتکـانیتچ و سـاندرز، ٢٠٠۴؛ کوسـتانزو و دی دومنیکو، ٢٠١۵). در این خصـوص ، علـی رغـم پیشـرفت هـای رخ داده در درک اهمیـت شخصیت مدیران اجرایی ، هنوز بسیاری از ویژگی های شخصیتی مدیران و تأثیر آن ها بر عملکرد مالی و غیرمالی بنگاه ها موردبررسی قرار نگرفته است . از طرفی نیز سازوکارهای میانجی تاثیر گذار بر شخصیت مدیران اجرایی ارشد نسبت به عملکرد بنگـاه هـا، کشـف نشده باقی مانده است و از بسیاری جهات نیازمند بررسی است ‐ که البته قابلیت های پویا می توانند یکی از گزینه های بالقوه محسوب گردند (آوولیو، سوسـیک ، جونـگ و برسـون ،٢٠٠٣). از سویی ، با توجه به پیچیدگی های روزافـزون محیطـی در اثـر تغییـرات عصـر ارتباطات ، منابع لازم برای عملکرد موفق بنگاه باید از طریق ارتباطات ادامـه دار مـدیران ارشد، با افراد درون -سازمانی و برون -سازمانی (فراینـدی غیررسـمی و پیچیـده ) کسـب گردد (پائولراج ، لادو و چن ، ٢٠٠٨؛ یانگ ، ژو و سانتورو، ٢٠١۶).
با توجه اهمیت نظریه ی قابلیت های پویا، نظریه ی سلسله مراتب بـالاتر (بحـث تـأثیر شخصیت مدیر بر عملکرد بنگاه ) و دیدگاه رابطه ای بـه سـازمان نـاظر بـر سـرمایه هـای اجتماعی (ارتباطات فردی ) مدیران در بررسی عوامـل مـؤثر بـر عملکـرد بنگـاه هـا، ایـن پژوهش به دنبال بررسی تأثیر ابعاد پیش گفته بر عملکـرد بنگـاه هـا در قالـب مطالعـه ی کارگزاری های بورس اوراق بهادار تهران است . درواقع سؤال اصلی پژوهش مشخصـا ایـن است که دو ویژگـی شخصـیتی خودشـیفتگی و خودارزشـیابی محـوری مـدیران عامـل شرکت های فعال ، به عنوان کارگزاری بـورس اوراق بهـادار تهـران در کنـار سـرمایه هـای اجتماعی درونی و برونی آنان (به عنوان متغیرهای مستقل مسئله ) چه تأثیری بر عملکرد بنگاه دارند. در این راستا، سه متغیر میانجی گرایش کارآفرینانه ، سبک رهبری تحول گـرا و شهرت (اعتبار) سازمان فرض شده اند تا نقش آن ها به عنوان میانجی رابطه متغیرهـای مستقل مذکور و عملکرد بنگاه ، راستی آزمایی شود…
در صورت بروز مشکل در خرید یا دانلود مقاله تحقیق تاثیر ویژگی های شخصیتی و سرمایه های اجتماعی مدیران عامل کارگزاری های بورس، بر عملکرد بنگاه ها با پشتیبانی #کولداکس تماس بگیرید.
توجه: فونت فایل B Nazanin است بنابر این برای نمایش صحیح متن مقاله می بایست فونت مذکور در سیستم شما وجود داشته باشد. اگر مشکلی دارید از طریق ایمیل پشتیبانی مطرح کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.