مقاله تحلیل ارتباط بین هوش عاطفی و سلامت روان معلمان دوره ابتدایی در مدارس شهر زابل


در حال بارگذاری
۲۸ فروردین ۱۳۹۹
word
46.7کیلوبایت
10صفحه
1505 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان تحلیل ارتباط بین هوش عاطفی و سلامت روان معلمان دوره ابتدایی در مدارس شهر زابل است که در۱۰ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده :

در عصر حاضر سلامت روانی یکی از مهمترین شاخص های سلامت و بهداشت یک جامعه قلمداد می گردد و عمیقاً مورد توجه روانپزشکان، روانشناسان و سایر دانشمندان علوم رفتاری واجتماعی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر مطالعه رابطه بین هوش عاطفی با سلامت روان معلمان در مدارس شهر زابل است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معلمان دوره ابتدایی در مدارس شهر زابل در سال ۱۳۹۵ می باشد که حجم آنها طبق آخرین آمار در سال مذکور مجموعاً ۳۸۰ نفر می باشد. بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده، ۱۹۹ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل دو پرسش­نامه هوش عاطفی کینگ (۲۰۰۸) ؛ سلامت روان گلد برگ و همکاران (۱۹۷۵) می باشد. روایی هر دو پرسش نامه توسط صاحبنظران تایید شد و پایایی پرسشنامه با توجه محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه سلامت روان (۸۹/۰) و هوش عاطفی (۹۰/۰) برآورد گردید. برای تجزیه و تحلیل از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی (همبستگی پیرسون) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین هوش عاطفی و سلامت روان معلمان زن دوره شهر زابل نیزرابطه مثبت و معنی­دار وجود دارد.

کلید واژه­ها: هوش عاطفی، سلامت روان ، معلم، شهر زابل

مقدمه:

در طول قرن بیستم انسان از نظر شیوه های زندگی، روابط اجتماعی و مسائل بهداشتی و پزشکی بیش از تمام تاریخ دست خوش دگرگونی شده است. تلاش شتاب زده برای صنعتی شدن و گسترش سریع شهرنشینی و زندگی ماشینی که لازمه آن قبول شیوه های نوین برای زندگی است، اثر معکوس بر سلامت انسان گذاشته و مسائل بهداشتی جدیدی را به بار آورده است. اوضاع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نابسامان جهان و بار مشکلات اجتماعی و محیطی و روانی، واکنش های بیمارگونه بسیاری در افراد و جوامع به وجود آورده که خود سبب وخیم تر شدن اوضاع و نامساعد شدن محیط زیست شده است. بدون شک سلامت افراد جامعه اهمیت بسزایی دارد. عوامل مهم اثرگذار بر سلامتی فرد شغل اوست که از طریق در معرض قرار گرفتن وی با عوامل مختلف استرس زا، سلامتی فرد را مورد تهدید قرار می­دهد (توفیقی و همکاران، ۱۳۹۳، ص ۷۳).

در عصر حاضر سلامت روانی یکی از مهمترین شاخص های سلامت و بهداشت یک جامعه قلمداد می گردد و عمیقاً مورد توجه روانپزشکان، روانشناسان و سایر دانشمندان علوم رفتاری واجتماعی قرار گرفته است. مراد از سلامت روانی این است که فرد بتواند فعالیت های روزمره خود را به خوبی انجام دهد، با افراد خانواده و محیط خود ارتباط مناسب برقرار نماید، و رفتار نامناسب از نظر فرهنگ و جامعه خود نداشته باشد. در نتیجه سلامت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روشهای صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای مشکلاتشان انتخاب نمایند چرا که اگر فشارهای روانی فرد را بطور مداوم تهدید کند، دیگر نمی­تواند انسان با نشاط، نیرومند و توانا در انجام مسئولیتهای اجتماعی خود باشد (صادقی و همکاران، ۱۳۹۱، ص ۴).

عوامل مختلفی می تواند سلامت روانی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. در این زمینه پژوهش های بی شماری نشان داده اند بسیاری از مشکلات بهداشتی و اختلالات روانی، ریشه اجتماعی دارند (بیسلی و همکارن[۱]، ۲۰۰۳، ص ۸۲). از بین عواملی که می تواند بر سلامت روان فرد تأثیر بگذارد، می توان به هوش عاطفی اشاره کرد.

معنویت اصطلاحی است که به وفور مورد استعمال قرار می گیرد و برای افراد مختلف در دوره ها و فرهنگهای مختلف معانی متفاوتی دارد. اگرچه در طول اعصار در مذهب، هنر، علم و… از آن تعاریفی به عمل آمده، اما تعاریف امروزی از معنویت بسیار گسترده و دگرگون شده است. این دگرگونی ها و گستردگی را می توان در گستره واژگانی که برای توصیف و تعریف این اصطلاح استفاده می شوند، مشاهده کرد(ساعد و روشن، ۱۳۸۹، ص ۱۰۴).

بسیاری از دانشمندان در مطالعات خویش دریافته اند که معنویت تأثیر عظیمی در سلامت روانی افراد دارد. باورهای مذهبی و داشتن ایمان به خدا و اعتقاد به یک مبدأ حقیقت و یک قدرت مافوق و مطلق، قدرت تحمل ناکامیها را بالا می برد و بدین ترتیب به حفظ سلامت جسم و روان کمک می نماید و از پیدایش بیماریهای جسمی و روانی پیشگیری می کند و نهایتاً به  هدف عمده ، امید انسان نسبت به آینده می افزاید . مطالعات علمی در ارتباط با مسائل مذهبی/ معنوی، روشن ساختن طبیعت تأثیرات عوامل مذهبی/ معنوی بر  سلامتی بوده است. فرا تحلیل های اخیر گزارش داده اند که فرائض و دلبستگی های مذهبی به طور معنادار و مثبتی با سلامتی و طول عمر، همبسته هستند (قهرمانی و نادی، ۱۳۹۱، ص ۴).

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تحلیل ارتباط بین هوش عاطفی و سلامت روان معلمان دوره ابتدایی در مدارس شهر زابل با پشتیبانی تماس بگیرید.

 

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.