مقاله اثرات بره موم و زمان انبارداری بر برخی خصوصیات کیفی آریل های انار رقم ملس پوست زرد با غملک خوزستان


در حال بارگذاری
۳۰ شهریور ۱۳۹۹
word
288کیلوبایت
8صفحه
1544 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان اثرات بره موم و زمان انبارداری بر برخی خصوصیات کیفی آریل های انار رقم ملس پوست زرد با غملک خوزستان است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده
میوه انار بیشتر به صورت تازه خوری مصرف می شود ولی مشکلات مربوط به پوست کندن میوه، مصرف آن را با محدودیت هایی مواجه می سازد. تجاری سازی روش مصرف آریل های تازه انار با حداقل فرآوری به صورت آماده مصرف می تواند جایگزین مناسبی برای مصرف انار در بازارهای داخلی و خارجی باشد. در آزمایش حاضر اثر غلظت های ۰، ۲۵/۰، ۵/۰ و ۱ درصد بره موم و مدت زمان انبارمانی ۳، ۶ و ۹ روز بر کیفیت پس از برداشت آریل های تازه انار رقم ملس پوست زرد (رقم بومی ناحیه باغملک خوزستان) مورد بررسی قرار گرفت. در پایان هر دوره آزمایش مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH آب میوه، شاخص طعم، آنتوسیانین کل، شدت و کیفیت رنگ آب میوه اندازه گیری گردید. از این آزمایش این گونه نتیجه می شود که با گذشت زمان انبارداری از میزان پی اچ کاسته شده بر میزان اسیدیته قابل تیتراسیون افزوده می شود. در روز سوم انبارداری و غلظت ۵/۰ درصد بره موم بهترین کیفیت و شدت رنگ آریل ها حاصل می شود. . بیشترین آنتوسیانین و مواد قهوه ای کننده رنگ آریل ها مربوط به روز سوم انبارداری است. شاخص طعم تحت تاثیر بره موم قرار نگرفت.
کلید واژه: انار (Punica granatum)، محصولات با حداقل فرآوری، پس از برداشت، کیفیت
مقدمه
انار (Punica granatum) از خانواده انارسانان (Punicaceae) یکی از میوه هایی است که کشت آن در مناطق خشک و نیمه خشک ایران گسترش دارد. بخش خوراکی انار تعداد زیاد آریل یا پالپ آبدار است که این بخش ها توسط پوشش نازک سفیدی از هم جدا می گردند. انار میوه نافرازگرا است و زمانی برداشت می شود که کاملا رسیده باشد و بهترین خصوصیات ارگانولپتیک (بویایی و چشایی) را پیدا کرده باشد. معمولا میوه انار مصرف تازه خوری دارد، اما چون پوست کندن آن سخت است، استفاده از آریل های تازه و جدا شده به صورت آماده برای خوردن گزینه ای مناسب برای مصرف کنندگان میوه انار است. این نوع فرآورده باغبانی در گروه محصولات با حداقل فرآوری قرار می گیرد. طی چند سال گذشته، توجه مصرف کنندگان به مصرف میوه های تازه، به خاطر سلامت این محصولات نیز افزایش یافته است. هم چنین گزارش شده است با مصرف این نوع محصولات ویتامین ها، مواد مغذی و آنتی اکسیدانت های بیشتری نسبت به محصولات فرآوری شده توسط بدن دریافت می گردد و به همین دلیل مصرف این محصولات در کاهش بیماری ها نیز مفید است. تولید میوه های انار به صورت حداقل فرآوری (آماده مصرف) در افزایش تنوع فرآورده های انار نیز موثر است (۱). برای حفظ کیفیت محصولات تازه برش یافته و یا محصولات با حداقل فرآوری اثر تیمارهای مختلفی مانند دما، بسته بندی با اتمسفر کنترل شده (۵) و یا استفاده از مواد شیمیایی مانند سیترات، آسکوربات، سدیم اریتوربات (۸)، فنل ها، چیتوسان، آلدئیدها و اسیدهای آلی (۶) مورد مطالعه قرار گرفته است.
بره موم مخلوط صمغی است که زنبوران عسل از جوانه درخت، جریان شیره گیاهی یا سایر منابع گیاهی جمع آوری می کنند. معمولا بره موم قهوه ای تیره می باشد و در دمای اتاق و بالاتر چسبنده است. وجود بره موم محیطی نامناسب را برای رشد قارچ و میکروارگانیسم های دیگر فراهم می کند و محیط کندو را استریل نگه می دارد و دارویی ضدقارچی برای مهار رشد قارچ و عوامل بیماری زا قبل و پس از برداشت محسوب می شود. استفاده از بره موم روشی طبیعی و جدید جهت برطرف کردن آنتراکنوز و پوسیدگی نوک ساقه در پاپایا، آووکادو و انبه می باشد (۷). ازدمیر (۸) در آزمایشی جهت جلوگیری از پوسیدگی قارچی در میوه گریپ فروت رقم استار روبی از غلظت های ۱٪، ۵٪ و ۱۰٪ بره موم استفاده کرد و پس از تیمار، میوه ها در انباری با دمای ۸ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۹۰% به مدت ۶ ماه نگهداری شدند. نتیجه این بود که تیمار با بره موم با غلظت ۵% برای جلوگیری از پوسیدگی قارچی موثرتر است. درصد کاهش وزن در تیمار شاهد نسبت به تیمار شده ها به طور معنی داری بالاتر بود اما تیمار ۱۰% بر روی خصوصیات حسی (ظاهر و طعم) تاثیر منفی گذاشت. تیمار با بره موم اثر کمی روی محتوای مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون داشت. در آزمایشی دیگر میوه دراگون را با غلظت های مختلف عصاره الکلی بره موم (۲۵/۰، ۵/۰، و ۷۵/۰%) تیمار کردند و در دمای ۲±۲۰ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۵±۸۰ % به مدت ۲۰ روز نگهداری کردند. تیمار با غلظت ۵/۰% عصاره الکلی بره موم نتایج امیدوارکننده¬¬تری را نشان داد. اما میوه های تیمار شده با ۷۵/۰ و ۱% عصاره الکلی بره موم پس از ۸ روز برخی اثرات آلودگی را نشان دادند (۱۰).

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی اثرات بره موم و زمان انبارداری بر برخی خصوصیات کیفی آریل های انار رقم ملس پوست زرد با غملک خوزستان با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.