مقاله تعیین شرایط بهینه استخراج موسیلاژ دانه به کمک طرح مرکب مرکزی و ارزیابی برخی خصوصیات عملکردی آن


در حال بارگذاری
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
word
365کیلوبایت
14صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان تعیین شرایط بهینه استخراج موسیلاژ دانه به کمک طرح مرکب مرکزی و ارزیابی برخی خصوصیات عملکردی آن است که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده:

موسیلاژ، شامل گروهی از هیدروکلوئیدهای حاوی پلی ساکارید و پروتئین است که به عنوان پلیمری پیچیده از کربوهیدرات های طبیعی با ساختار منشعب، شناخته می شود. در این پژوهش به منظور دستیابی به بالاترین راندمان استخراج موسیلاژ، از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده گردید. سه متغیر مستقل شامل دما (c˚۸۵-۲۵)، زمان (۶۰-۱۰ دقیقه) و نسبت آب به دانه (۱:۶۰- ۱:۲۰) بود. نتایج نشان داد به جز دما سایر متغیرها به صورت معنی دار (۰۵/0P<) بر راندمان استخراج موثر بودند. همچنین شرایط بهینه استخراج شامل دمای c˚ ۴۷، زمان ۴۵ دقیقه و نسبت آب به دانه ۵/۳۲ :۱ تعیین گردید. در نقطه بهینه راندمان استخراج، *L،a*  ،b*، پایداری امولسیون در برابر حرارت، پایداری امولسیون در دمای اتاق، ظرفیت جذب آب، حلالیت و پایداری کف به ترتیب برابر ۷۴/۱۱%، ۴۸/۶۹، ۱۹/۴، ۹۸/۲۰، ۶۳/۴۶%، ۲۵/۵۹%،g/g  ۰۵/۱۶، ۳۸% و ۹۹/۱۴% بود. هم چنین با افزایش سرعت برشی، ویسکوزیته ظاهری محلول ۱/۰% موسیلاژ، به طور مداوم کاهش یافت که نشان دهنده ی رفتار غیر نیوتنی رقیق شونده با برش بود. مدل هرشل بالکی، بهترین برازش را برای داده های ویسکوزیته در برابر سرعت برشی نشان داد.

واژه های کلیدی: موسیلاژ دانه به، روش سطح پاسخ، خواص عملکردی، بهینه سازی استخراج

مقدمه:

هیدروکلوئیدها پلیمرهای زنجیر بلندی هستند که توانایی تشکیل دیسپرسیون یا ژل های ویسکوز را در آب دارند. حضور تعداد زیاد گروههای هیدروکسیل نیز به طور قابل توجهی، قابلیت اتصال این مواد با ملکول های آب را افزایش داده است (Saha & Bhattacharya , 2010). موسیلاژ، شامل گروهی از هیدروکلوئیدهای حاوی پلی ساکارید و پروتئین است(Malviya et al., ۲۰۱۱) که به عنوان پلیمری پیچیده از کربوهیدرات های طبیعی با ساختار منشعب، شناخته می شود و اغلب در شکل غیر ذخیره ای تشکیل می شود (Copeland& McDonald,2005؛Matsuhiro et al., ۲۰۰۶).این ترکیبات دارای پلی اورونید و گالاکتورونیدها می باشند که از نظر شیمیایی با ترکیبات پکتینی (Western et al., ۲۰۰۰) و از نظر فیزیکی با صمغ موجود در ساقه بسیاری از گیاهان مشابهت دارند. استفاده از هیدروکلوئیدها وابسته به خواص عملکردی آنها از جمله ویسکوزیته، خواص امولسیون کنندگی، کف کنندگی و تشکیل ژل آنها می باشد (Makri & Doxastakis, 2006 ). کاربرد این ترکیبات در صنعت غذا با هدف اصلاح بافت، ویژگی های رئولوژیکی و ظاهر ماده غذایی است، زیرا هیدروکلوئیدها قابلیت نگه داری آب، پایداری امولسیون ها و دیسپرسیون ها را دارا می باشند (Rosell et al., ۲۰۰۱).

به طور تقریبی ۱۵% دانه شامل پلی ساکاریدهای محلول در آب است. ساختار موسیلاژ دانه به از میکروفیبریل های سلولزی تشکیل شده است . دانه های به، قهوه ای متمایل به قرمز بوده و اپی تلیوم موسیلاژی اطراف آنها، باعث چسبیدن برچه ها به یکدیگر می شود. از دانه های به، به عنوان تسکین دهنده درد گلو و امولسیون کننده در تهیه لوسیون های حالت دهنده مو استفاده می گردد ( Bergman et al.,1996؛Elandsen & Magney, 1992).

موسیلاژهای دانه ای و پلی ساکاریدهای گیاهی به آسانی در دسترس می باشند و به دلیل قیمت مناسب اهمیت ویژه ای دارند و اکثر آنها در فرمولاسیون های غذایی قابل استفاده هستند. با وجود خواص و ارزش دارویی فراوان این موسیلاژ، این فرآورده تا کنون در صنعت غذا به میزان کافی مورد توجه قرار نگرفته است. موسیلاژ حاصل از این دانه می تواند به عنوان جزئی از غذاهای عملگرا مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین هدف این پژوهش بهینه سازی استخراج و بررسی خواص عملکردی موسیلاژ دانه به در شرایط بهینه استخراج می باشد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تعیین شرایط بهینه استخراج موسیلاژ دانه به کمک طرح مرکب مرکزی و ارزیابی برخی خصوصیات عملکردی آن با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.