مقاله تولید ژلاتین از ضایعات حاصل از ماهیان شوریده معمولی Otolithes ruber و یال اسبی Trichiurus Lepturus


در حال بارگذاری
۲۰ خرداد ۱۳۹۹
word
1.24مگابایت
19صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان تولید ژلاتین از ضایعات حاصل از ماهیان شوریده معمولی Otolithes ruber و یال اسبی Trichiurus Lepturus است که در۱۹ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از هیدرولیز کلاژن موجود در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات از جمله آبزیان بدست می آید.این بیوپلیمر مهم کاربردی اهمیت زیادی در صنایع دارویی، پزشکی، صنعتی و بویژه صنایع غذایی دارد. به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن ضایعات ماهی، ژلاتین حاصل از ماهی از مطلوبیت بیشتری در بازار غذاهای حلال برخوردار است. در این تحقیق به استخراج ژلاتین از ماهی یال اسبی و ماهی شوریده معمولی با استفاده از دو روش متفاوت انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که پوست ماهی شوریده معمولی در pH=6.5 دارای ژلاتین با بازده  ۱۰ %  بر اساس ماده خشک بود.بازده تولید ژلاتین از ماهی یال اسبی در pH=6.5 در تیمار اول ۵.۱ % ، در تیمار دوم ۷.۳ % و در تیمار سوم ۱.۳ % بر اساس ماده مرطوب بود.  در این طرح نیز اثر دما (در سه سطح ۷۰ ، ۷۵ و ۸۰ درجه سانتیگراد و pH  (در سطح ۵/۶) بر روی میزان راندمان ژلاتین ارزیابی گردید. با توجه به نتایج حاصله از طرح ، با دمای ۷۰ درجه سانتیگراد و pH برابر با ۵/۶، راندمان ژلاتین حداکثر و با بهترین کیفیت بدست آمد.

کلمات کلیدی: ژلاتین ، هیدرولیز ، کلاژن ، ضایعات ماهی

مقدمه

ژلاتین یک ماده پروتئینی کلوئیدی و قدیمی ترین ماکرومولکولی است که از هیدرولیز کلاژن موجود در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات از جمله آبزیان بدست می آید. این بیوپلیمر مهم کارکردی اهمیت زیادی در صنایع دارویی، پزشکی، صنعتی و بویژه صنایع غذایی دارد.در داروسازی برای تهیه کپسولها و قرص ها، در پزشکی در درمان کم خونی( چون ژلاتین هیستیدین

دارد که به عنوان عامل بازگرداننده هموگلوبین خون عمل می کند)،در صنعت فتوگرافی و سینما که ثبت تصویر را بهبود می بخشد و در صنایع غذایی برای بهبود خاصیت آلاستیته، تغلیظ کنندگی،پایداری و در تهیه مارمالادها، شیرینی جات، بستنی ها به کار می رود که به آسانی نیز در بدن جذب شده و

به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولوسیون با چربی ها و پروتئین ها کمک می نماید(علوی طلب و همکاران ۱۳۸۵و مرتضوی و همکاران ۱۳۸۷ و عابدیان و همکاران ۱۳۸۸ و منتظر ۱۳۶۵).

.عمده ژلاتین تجاری (۹۵%) از پوست خوک ،گاو و ماهیان آبهای سرد منشاء می گیرد(ایزدی شیرازی ۱۳۵۹).

مقدار زیادی از فرآورده های جانبی غنی از پروتئین توسط کارخانه های فرآوری محصولات و غذاهای دریایی بدون تلاش در بازیافت  آن دور ریخته می شود.همچنین با اشاره به اولویت بسیاری از کشورها برای تولید فیله می توان گفت در این روش ۳۰ درصد از این ضایعات را پوست و استخوان با میزان بالای کلاژن تشکیل می دهندGomez-Guillen, et al. 2002; Shahidi, 1994). که بر اساس تحقیقات مختلف که درباره امکان به کارگیری فرآورده های جانبی ازماهیان صورت گرفته می توان ترکیبات با ارزش  افزوده پروتئینی از جمله ژلاتین تولید کرد. تولید سالانه جهانی ژلاتین ۳۲۶ هزار تن بوده که ژلاتین حاصل از ماهی با حدود یک درصد از تولید جهانی، هنوز در مرحله آغازین می باشد. (عابدیان و همکاران ۱۳۸۸).

در بحث ضرورت انجام پروژه،  باتوجه به محدودیت مصرف ژلاتین حاصل از حیوانات حرام گوشت نظیر خوک ، ژلاتین حاصل از ماهی از مطلوبیت بیشتری در بازار غذاهای حلال برخوردار شده است،

(علوی طلب و همکاران ۱۳۸۵)، لذا با توجه به اینکه ماهی معایب فوق را نداشته و در ضمن ضایعات حاصل از ماهی یال اسبی(Trichiurus Lepturus) و شوریده معمولی (Otolithes ruber) مورد بهره برداری قرار نمی گیرد و ارزان  قیمت و در اغلب فصول قابل دسترس است ژلاتین ماهی جایگزین مناسبی می باشد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی تولید ژلاتین از ضایعات حاصل از ماهیان شوریده معمولی Otolithes ruber و یال اسبی Trichiurus Lepturus با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.