مقاله روشهای به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی یادگیری


در حال بارگذاری
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
word
467کیلوبایت
11صفحه
1356 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان روشهای به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی یادگیری است که در۱۱صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

این پژوهش به بررسی روش­های بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یاددهی – یادگیری پرداخته است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه به تعداد ۸۳ نفر می باشد که به دلیل کوچک بودن جامعه کل آن به عنوان نمونه انتخاب شده است. نوع روش تحقیق توصیفی – پیمایشی است که برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. اعتبار پرسشنامه از طریق فرمول ضریب آلفای کرونباخ، معادل ۸۶% محاسبه شده است. داده­های جمع آوری شده، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  در دو بخش آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار ) و آمار استنباطی (آزمون آماری t مستقل ) مورد تجزیه و تحلیل  قرار گرفته است. که در نهایت نتایج نشان داد روش­های بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در بهبود فرایند یاددهی – یادگیری میسر می­باشد.

واژگان کلیدی: آموزش مجازی، آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی، آموزش به کمک رایانه، آموزش وب محور

مقدمه

از اواخر دهه پنجاه میلادی، تحولی در جهان آغاز شد که بعدها آن را موج سوم نام نهادند. از آن زمان تا کنون، فناوری اطلاعات، به عنوان راهبرد هدایت­گر این موج پیش­گام، پیوسته ابداعات نوینی را برای بشر به ارمغان آورده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات، را می­توان به عنوان ابزاری نیرومند برای ارتقاء کیفیت و کارایی آموزش مورد استفاده قرار داد. به گونه­ای که شیوه سنتی را دستخوش تغییر قرار داده است و  دیگر نیازی به حضور فیزیکی در کلاس­های درس نباشد .تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات با آموزش  و سیستم یادگیری، یک فرایند چند وجهی و پیچیده است. تنها امر مداوم و ثابت در این فرایند ((تغییر)) است. بالاترین میزان موفقعیت در امر استفاده از امر فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری، زمانی حاصل می­شود که از سردرگمی و بهت زدگی در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات خارج شویم و ذهن و احساس خود را بر شگفتی­های یادگیری متمرکز کنیم. فناوری با ارائه مجموعه­ی متنوعی از شیوه­های آموزشی و یادگیری، دانش را برای کسب آگاهی در زمینه مورد علاقه­شان تشویق می­کند و یادگیری معنی­دار را مؤثر می­سازد.(افخمی، ۱۳۸۵،ص:۱۰).

فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل : رادیو، تلوزیون و … . همچنین فناوری­های دیجیتال جدیدتر مانند کامپیوتر و اینترنت، به عنوان ابزارهای بالقوه نیرومند و فعال کننده اصلاح و تغییرات آموزشی معرفی می­شوند. از آنجایی که روند کنونی به سوی کاهش اطلاعات ناقص و دسترسی به اطلاعات صحیح روبه رشد است، مدارس دیگر نمی­توانند شاهد صرف زمان برای انتقال یک مجموعه اطلاعات تجویز شده از معلم به شاگرد درطی یک مقطع زمانی ثابت باشند، بلکه مدارس باید فرهنگ آموزش برای یادگیری را ترویج دهند. به گفته آلوین تافلر  « بی سواد قرن بیست و یکم، کسانی نیستند که خواندن و نوشتن را نمی­دانند بلکه کسانی هستند که نتوانند یاد بگیرند و یاد دهند».

فناوری اطلاعات و ارتباطات، وقتی به طور مناسب به کار برده شود، می­تواند به توسعه دسترسی به آموزش کمک کرده و کیفیت آموزش را با کمک ایجاد آموزش و یادگیری در یک پروسه فعال متصل به زندگی حقیقی بالا ببرد. به هر حال تجربه مطرح شدن فناوری اطلاعات و ارتباطات­، مختلف در کلاس درس در سراسر جهان در طی چند دهه گذشته بیانگر این است، که تحقق کامل منابع بالقوه آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات، خود کار نیست. (فتاحیان، ۱۳۸۶، ص:۵).

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی روشهای به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی یادگیری با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.