مقاله سنتیک غیر فعال سازی پکتین استراز آب میوه پرتقال در طی پاستوریزاسیون مداوم
این یک مقاله ای با عنوان سنتیک غیر فعال سازی پکتین استراز آب میوه پرتقال در طی پاستوریزاسیون مداوم است که در۱۰ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده :
از این جهت که آنزیم پکتین استراز مسئول و موجب از بین رفتن حالت کلوئیدی و ابری شکل در آب مرکبات (به ویژه آب پرتقال) میشود، (با رسوب دادن پکتین معلق در آبمیوه، موجب از بین رفتن حالت ابرگونه مطلوب در فرآورده میشود، لذا بایستی غیرفعال شود)، بنابراین مطالعه غیرفعالسازی پکتین استراز در آب میوه مرکبات از این لحاظ حائز اهمیت است پکتیناستراز به طور طبیعی در آب پرتقال وجود دارد و مرکب از چندین ایزوآنزیم است. آبمیوه تازه گرفته شده از پرتقال گونه «Pera» در دماهای ۵/۸۲ ، ۸۵ ، ۵/۸۷ توسط مبدلحرارتی صفحهای آزمایشگاهی پاستوریزه شد. برای هر دمایی حداقل ۵ بار تکرار آزمایش با زمانهای نگهداری متفاوتی در نظر گرفته شد، در نتیجه منحنیهای ایزوترم بدست آمده، دارای انحرافاتی از سینتیک مرتبه اول مورد انتظار ما بودند، بنابراین دادهها با استفاده از رگرسیون غیر خطی تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند و بهترین مدل تخمین زدن برای آن، یک مدل مرتبه اول چند جزئی با سه پارامتر بود. در دمای ۵/۸۲ ، منحنیهای ایزوترم یک خط مجانب از غیرفعال شدن آنزیم نشان دادند، که نشانگر این میتواند باشد که در این دما، مقاومترین ایزوآنزیم موجود در آب پرتقال، بطور کامل از بین نرفته و غیر فعال نشده است. در دمای ۵/۸۷ منحنی ایزوترم بیشترین غیرفعالسازی را در میان دماهای مورد مطالعه نشان داد. این نتایج با دادههای حاصله از غیرفعالسازی پکتیناستراز بهصورت بچ (پاستوریزاسیون غیر مداوم) مطابقت دارد، اما مدت زمان نگهداری لازم که در آن مدت زمان به یک نتیجه رضایتبخش از غیر فعالسازی بتوان دست پیدا کرد، بطور قابل توجهی کوتاهتر از مدت زمانهایی که در مقالات پیشین ارائه شده بودند، بود. این قضیه خود نشان میدهد که مدل پیشنهاد شده در این مقاله میتوان جهت طراحی یک فرآیند مداوم پاستوریزاسیون به صحت بالاتر نتایج، بهره گرفت.
کلمات کلیدی: آبمیوهپرتقال، پکتیناستراز، سینتیک غیرفعالسازی حرارتی، پاستوریزاسیون و ایزوآنزیم.
مقدمه :
پکتیناستراز یا پکتینمتیلاستراز (PME) آنزیم مسئول هیدورلیز پکتین موجود در آبمیوه مرکبات است و آن حالت ابر گونه و ماتی شکل که ناشی از معلق بودن ذرات کتین در آبپرتقال است، را با رسوب پکتین و ژلاتینهکردن، از بین میبرد (Basak and Ramaswamy,1996) به طور طبیعی این آنزیم در پرتقال وجود داد و مرکب از چندین ایزوآنزیم میباشد.
Versteeg ، Rombouts ، Spaansen و Pilnik در سال ۱۹۸۰ حضور سه ایزوآنزیم در پرتقال را گزارش کردند که یکی از آنها دارای وزن مولکولی بالایی بودند و نسبت به حرارت نیز مقاوم است.
Snir ، Koehler ، Sims ، Wicker در سال ۱۹۹۶ بیان نمودند که دو تا از این آنزیمها در آلبید و وسومی بطور پراکنده در میوه حضور دارد. همچنین آنان نشان دادند که مقاومترین ایزوآنزیم مقاوم به حرارت در آلبید و در غشاء سلولهای میوه واقع شده است، لذا حضور این ایزوآنزیم درون عصاره تازه میوه قطعی و ۱۰۰٪ است.
Cameron ، Baker ، Grohmann در سال ۱۹۹۸، از پرتقال نوع والنسیا، چهار ایزوآنزیم مختلف جدا سازی کردند و به مطالعه تاثیر هر یک از عصاره ها بر روی پایداری حالت تیرگی و ماتی آب پرتقال پرداختند، و به این نتیجه رسیدند که با وجود اینکه مقاومترین ایزوآنزیم ایزوله شده به حرارت، تنها به میزان ٪۹/۷ در آنزیم پرتقال وجود دارد (از کل آنزیم موجود در پرتقال تنها ۹/۷ ٪ آن ایزوآنزیم مقاوم به حرارت است)، اما بیشترین تاثیر را بر روی از بین رفتن حالت ابرگونه و کدری آب پرتقال در شرایط انباری داری ۱۰ – ۵ دارد. آنها همچنین گزارش کردند که این ایزوآنزیم های مقاوم به حرارت درآلبید و غشاء سلولهای آب میوه واقع شده اند.
با توجه به اینکه مقاومت حرارتی پکتین متیلاستراز نسبت به میکروارگانیسمهای بیماریزا موجود در آب پرتقال بالاتر بوده و مسئول از بین رفتن حالت ابرگونه و ماتی مطلوب در آبمیوه پرتقال می باشند، بنابراین از غیرفعالسازی این آنزیم بعنوان شاخص و معیاری دال بر صحت و درستی فرآیند پاستوریزاسیون اعمالی بر آب میوه، استفاده میشود.
لذا دانستن و داشتن اطلاعات درست از پارامترهای سینتیکی غیر فعال سازی حرارتی PME، در جهت غیر فعال سازی این آنزیم الزامی میباشد. در کل غیر فعالسازی حرارتی PME از معادله در جه اول تبعیت میکند.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی سنتیک غیر فعال سازی پکتین استراز آب میوه پرتقال در طی پاستوریزاسیون مداوم با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.