مقاله غنی سازی آرد گندم با استفاده از آهن


در حال بارگذاری
۲ تیر ۱۳۹۹
word
188کیلوبایت
12صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان غنی سازی آرد گندم با استفاده از آهن است که در۱۲ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

فقر آهن رژیم غذایی یکی از مشکلات عمده‌ی غذایی و بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است. لذا در این تحقیق میزان شیوع کمبود آهن، پیامدهای کمبود آن، انتخاب ترکیب مناسب حاوی آهن و سطح مناسب آن برای غنی سازی، ثبات در هنگام غنی سازی، مقبولیت غذاهای غنی شده از دیدگاه مصرف کنندگان و فراهمی زیستی آهن مورد بررسی قرار گرفته است.

تغییر در شیوه‌ی زندگی و تمایل زندگی به سمت صنعتی شدن و وابستگی به یک یا چند نوع ترکیب غذایی خاص منجر به مصرف کمتر ریز مغذی‌ها شده است. سوء تغذیه ریزمغذی‌ها نیمی از جمعیت جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. آهن و اسید فولیک به عنوان ریز مغذی‌هایی محسوب می شوند که کمبود آنها در بدن سبب بروز کمبود سایر ریز مغذی‌ها شده است. کاهش تکامل مغذی کودکان، افزایش مرگ و میر و ناتوانی مادر و کودک، کاهش توان کاری، کاهش تکامل مغذی و کاهش مقاومت در برابر عفونت‌ها در کودکان و بالغین از جمله عوارض کم خونی فقر آهن می‌باشند. به همین دلیل جلوگیری از کمبود آهن در رژیم غذایی مورد توجه دولت‌ها و سازمان‌های جهانی واقع شده است. در حال حاضر محبوب ترین و رایج ترین جزء اصلی رژیم غذایی مردم ساکن در شبه قاره‌ی هند و کشورهای در حال توسعه آرد گندم می‌باشد. بنابراین آرد گندم وسیله‌ای مناسب برای غنی سازی ریز مغذی‌ها در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود.

عواقب و عوارض ناشی از کمبود ریز مغذی‌ها روی سلامت انسان‌ها، منجر به فاجعه‌ی اقتصادی در قشرهای آسیب پذیر و کشورهای در حال توسعه می‌شود. با توجه به تجربه‌های موفق سایر کشورها به خصوص کشورهای همسایه که دارای شباهت‌های اقتصادی و فرهنگی زیادی با کشورمان می‌باشند، غنی سازی آرد گندم یکی از راه کارهای مناسب جهت مبارزه با کمبود ریز مغذی‌ها و جلوگیری از عوارض آنها بر روی سلامت جامعه می باشد.

واژه‌های کلیدی: ریز مغذی‌ها، آرد گندم، آهن، غنی سازی.

مقدمه

کمبودهای تغذیه‌ای یک مشکل جدی بهداشت جهانی، مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه با توجه به افزایش جمعیت، در دسترس نبودن منابع و در واقع نداشتن قوانین و کنترل‌های دولتی است(۱). همچنین تغییر در شیوه‌ی زندگی و تمایل زندگی به سمت صنعتی شدن و وابستگی به یک یا چند نوع ترکیب غذایی خاص منجر به مصرف کمتر ریز مغذی‌ها شده است(۲). کمبود آهن، روی، ید و ویتامین A جزء مزمن‌ترین کمبودهای ریز مغذی‌ها در رژیم غذایی به شمار می‌روند(۳). این کمبودهای تغذیه‌ای در کشورهای در حال توسعه و در جوامعی که رژیم غذایی مبتنی بر گیاه خواری دارند و مصرف سرانه‌ی گوشت و فرآورده‌های گوشتی آن‌ها کم می‌باشد افزایش بیشتری داشته است(۴).

تغییر در رژیم غذایی، مکمل و غنی‌سازی مواد غذایی از جمله استراتژی‌های مطرح در کنترل کمبود ریز مغذی‌ها در بدن می‌باشند.

تجارب قبلی نشان داده است غنی‌سازی مواد غذایی یک استراتژی تکنولوژیکی و اقتصادی مؤثر برای افزایش ریز مغذی‌ها در جوامع انسانی می‌باشد. غنی‌سازی چندگانه آرد گندم با استفاده از آهن و روی برای غلبه بر سوء تغذیه ریز مغذی‌ها در حال بدست آوردن محبوبیت در کشورهای در حال توسعه است(۵). افزودن ریز مغذی‌ها به آرد با تغییراتی که در آن بوجود می‌آید ممکن است کیفیت آرد از لحاظ سلامتی را تهدید کند اما این امر در برابر مزایای اقتصادی بالقوه آن نادیده گرفته می‌شود(۶).

سازمان‌های بین‌المللی مانند WHO، آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، Sustain و MI به طور جدی مشغول تدوین دستورالعمل‌های استفاده از ویتامین‌ها و مواد معدنی در غنی‌سازی کالاهای اساسی مثلاً در رژیم غذایی آرد گندم می‌باشند.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی غنی سازی آرد گندم با استفاده از آهن با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.