مقاله مروری بر فناوری های نوین در فرایند و نگهداری مواد غذایی و اثرات آن ها بر ترکیبات عطر و طعم نوشیدنی ها
این یک مقاله ای با عنوان مقاله مروری بر فناوری های نوین در فرایند و نگهداری مواد غذایی و اثرات آن ها بر ترکیبات عطر و طعم نوشیدنی ها است که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
بهطور معمول فرایندهایی که روی نوشیدنیهای غذایی صورت میگیرد جهت افزایش مدت زمان ماندگاری آنها میباشد. پاستوریزاسیون حرارتی روش مناسبی جهت جلوگیری از فساد میکروبی بسیاری از نوشیدنیهاست؛ اما حرارتی که در این روش بکار برده میشود، سبب تغییرات بیوشیمیایی و تغذیهای نامطلوبی میشود که روی خواص حسی محصول نهایی اثرگذار است. در فرایندهای جایگزین پاستوریزاسیون، ماده غذایی بهطور مستقیم حرارت داده نمیشود در نتیجه خواص حسی تا حد امکان بدون تغییر باقی میماند. فرایند غیرحرارتی از نظر کارآمدی در مقایسه با روشهای معمول در غیرفعالسازی میکروبها، تقریباً برابرند. این مقاله به بررسی و مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه فرایندهای غیرحرارتی و اثرات آنها روی خواص حسی آبمیوهجات و محصولات لبنی میپردازد. تکنیکهای آنالیز ترکیبات عطر و طعم فرار مرور شده و اثرات فرایندهای حرارتی و غیرحرارتی مقایسه خواهد شد.
کلید واژگان: فرایند غیرحرارتی موادغذایی، نوشیدنیهای غذایی، عطر و طعم، خواص حسی و ترکیبات فرار
مقدمه
با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف محصولات غذایی فرآوریشده، محققان موادغذایی به دنبال کشف و توسعهی روشهایی از نگهداری موادغذایی هستند که تغییرات طعم، مزه، بافت و موادمغذی را به حداقل برساند. تیمار حرارتی یکی از روشهای افزایش مدتزمان ماندگاری مادهغذاییست؛ چون بار میکروبی را به طور چشمگیری کاهش میدهد. با این وجود سبب از بین رفتن موادمغذی و ایجاد خصوصیات نامطلوب در مادهغذایی میشود (۱). بهکاربردن روشهای ترکیبی در فرایند موادغذایی سبب کاهش آسیب بافتی و از بین رفتن موادمغذی خواهد شد (۲). امروزه استفاده از روشهای غیرحرارتی روند رو به افزایشی یافته است که در این روشها مادهغذایی بهطور مستقیم حرارت دادهنمیشود. برخی از آنها شامل بهکارگیری اشعه فرابنفش، اشعه گاما، فراصوت و برخی مواد شیمیاییست. برای مثال استفاده از اشعه فرابنفش در تصفیهی آب، پاستوریزاسیون آبمیوهها و برخی از فرایندهایی که روی شیر انجام میگیرد، کاربرد دارد (۳). لگاریتم جمعیت میکروبی تحت تیمارهای حرارتی، با گذشت زمان به طور خطی کاهش مییابد. فناوریهای نوین جایگزین نیز بر این باورند که تعداد میکرو ارگانیسمها را بهطور لگاریتمی غیرفعال سازند (۴).
پاستوریزاسیون نوشیدنیهای غذایی
پاستوریزاسیون نوعی از فرایندهای حرارتیست که در دماهای زیر ۱۰۰ درجهسانتیگراد صورت میگیرد. هدف از پاستوریزاسیون انهدام باکتریهای بیماریزا و اکثر میکروارگانیسمهای دیگر میباشد. در این روش اشکال اسپوری و برخی از باکتریها، تحت این شرایط زنده باقی میمانند. روشهای عمومی پاستوریزاسیون حرارتی شامل پاستوریزاسیون (LTLT) بر مبنای دمای پایین و زمان طولانی و پاستوریزاسیون (HTST) بر مبنای دمای بالا و زمان کوتاه میباشد. همچنین روشهایی نظیر UHT نیز در تیمار نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرد. فرایندهای حرارتی سنتی سبب ایجاد خصوصیات نامطلوبی در نوشیدنیها میشوند. نوشیدنیهای غیر الکلی نظیر آبمیوهها توسط روش HTST پاستوریزه میشوند (۵). به عنوان مثال آب پرتقال به روش HTST در دمای ۹۵-۹۰ درجهسانتیگراد به مدت زمان ۳۰-۱۵ ثانیه پاستوریزه میشود.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی مقاله مروری بر فناوری های نوین در فرایند و نگهداری مواد غذایی و اثرات آن ها بر ترکیبات عطر و طعم نوشیدنی ها با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.