مقاله مطالعه عملکرد کارکنان و تحلیل ارتباط آن با به کارگیری فناوری اطلاعات در بانک ملی شهرستان زابل
این یک مقاله ای با عنوان مطالعه عملکرد کارکنان و تحلیل ارتباط آن با به کارگیری فناوری اطلاعات در بانک ملی شهرستان زابل است که در۱۳ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
امروزه کاربرد فناوری اطلاعات و تکنولوژی و همچنین منابع انسانی یکی از مهم تر بحث ها برای هر سازمانی می باشد، زیرا فناوری اطالاعات و نیروی انسانی می تواند سبب بهروه وری و رسیدن هر چه سریع تر سازمان به اهدافش شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین کاربرد فناوری اطلاعات و عملکرد منابع انسانی در بانک ملی شهرستان زابل می باشد. جامعه آماری این تحقیق، کلیه متخصصان و کارشناسان و همچنین کارشناسان ارشد و مدیران بانک های ملی شهرستان زابل است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی و همبستگی می باشد. برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده گردیده است که روایی آن مورد تایید اساتید و خبرگان قرار گرفت و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ میزان ۰.۸۵ محاسبه شد که نشان دهنده اعتبار بالای پرسشنامه دارد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های توزیع نرمال (کولموگروف – اسمیرنوف) و همبستگی اسپیرمن استفاده شده است که برای این منظور از نرم افزار SPSS استفاده گردیده است. نتایج تحقیق حاکی از وجود رابطه بین کاربرد فناوری اطلاعات و عملکرد منابع انسانی بانک ملی شهر زابل می باشد.
واژگان کلیدی: بهره وری؛ عملکرد؛ کارکنان؛ فناوری اطلاعات
مقدمه
اسلیزر و همکاران (۲۰۰۲) فناوری اطلاعات را به عنوان یک چتر تعریف کردهاند که حجم وسیعی از سختافزار، نرمافزار و خدمات بکارگرفته شده برای جمعآوری، ذخیره سازی، بازیابی و مخابره اطلاعات را در برمیگیرد. تاریخچه بکارگیری فناوری اطلاعات به دهه های ۴۰ و ۵۰ میلادی بر میگردد که شرکت هایی از قبیل جنرال موتورز، فناوری اطلاعات را در سیستم پرسنلی و پرداخت حقوق بکار گرفتند. البته باید ذکر کرد که این نوع سیستم ها بسیار ابتدایی بودند. اما رشد سریع، هم برای مدیریت منابع انسانی و هم برای فناوری اطلاعات به این منجر شده که امروزه اکثر قریب به اتفاق شرکتها و سازمانها اعم از دولتی و غیر دولتی، بهسمت بکارگیری فناوری اطلاعات در بخش منابع انسانی روی آوردهاند. اصطلاح بکار گرفته شده جاری برای مدیریت منابع انسانی الکترونیک شامل منطقه وسیعی از مسئولیتهای مدیریت منابع انسانی است از قبیل: انتخاب الکترونیک، یادگیری از راه دور، مدیریت عملکرد الکترونیک، و جبران خدمات الکترونیک و غیره.
بعضی از محققان از جمله لاودن (۱۳۸۴) نیروی کار و فناوری را به عنوان ضربان قلب و مجموعهی ابزار کسب و کار منابع انسانی امروز، تعریف کردهاند. مدیریت منابع انسانی بدون شک مهمترین واحد هر سازمان برای مدیریت و توسعه نیروی کار است و فناوری اطلاعات نیز بدون شک تواناساز مدیریت منابع انسانی در کسب چنین اهدافی است.
در مورد اینکه چرا مدیریت منابع انسانی به فناوری اطلاعات نیاز دارد و آنرا به کار میگیرد، میتوان سه دلیل کلی و اصلی را بیان کرد: ظرفیتهای بالقوه فناوری اطلاعات در تسریع و سرعت بخشیدن به فرایندها، ظرفیتهای بالقوه فناوری اطلاعات در ادارهی پیچیدگی مباحث و موضوعات مدیریت منابع انسانی وهمچنین ظرفیت آن در ارزیابی و اطلاعرسانی نیازهای یادگیری که مدیریت منابع انسانی برای انجام رویه های خود نیاز دارد.
مبحث اصلی در مورد مدیریت منابع انسانی و فناوری اطلاعات عدم همترازی و همسویی این دو است و این عدم همسویی ناشی از شبههای است که در مورد اثر فناوری اطلاعات بر عملکرد مدیریت منابع انسانی وجود دارد. محققان و متخصصان بسیاری در مورد اینکه فناوری اطلاعات بر مدیریت منابع انسانی اثر دارد، اتفاق نظر دارند اما پذیرفتهاند که اثر آن نامحدود نیست و بیشتر، بکار گرفته میشود به جای اینکه به عنوان یک متخصص یا سیستم خبره جایگزین شود و همچنین محققان معتقدند که فناوری اطلاعات تنها یک ابزار برای حمایت از اهداف مدیریت منابع انسانی سازمان است و نباید به عنوان یک ابزار کارکردی کامل به حساب بیاید و تنها کارکرد مدیریت منابع انسانی را سادهتر، کاراتر و اثربخشتر میسازد (لی، ۲۰۰۸).
به طورکلی، به منظور بهبود عملکرد مدیریت منابع انسانی و کاهش عدم همترازی و همسویی بین فناوری اطلاعات و مدیریت منابع انسانی، کارگزاران منابع انسانی اولاً به جای اینکه صرفاً به عنوان یک ابزار به فناوری اطلاعات نگاه کنند باید آن را به عنوان شریک استراتژیک برسمیت بشناسند، بعلاوه، باید دانش خود را در مورد فناوری اطلاعات افزایش دهند و همچنین حمایت کاملی از مهندسی مجدد فناوری اطلاعات بعمل آورند. با مطالعه متون مرتبط در این زمینه به وضوح درخواهیم یافت که نقاط کور و ابهامات فراوانی در زمینه رابطه بین کاربرد فناوری اطلاعات و عملکرد سازمان و به خصوص عملکرد مدیریت منابع انسانی سازمان وجود دارد.
از طرفی رشد روز افزون اقدامات منابع انسانی و افزایش حجم کاری در سازمانها، بسیاری از سازمانها را به این سمت سوق داده تا فناوری اطلاعات را به عنوان یک راه حل کارا بکار گیرند. سازمان های پولی و مالی بخصوص بانک ها نیز برای عقب نماندن از دیگر رقبا، به این سمت حرکت کرده اند. لذا بانک های ایران بعنوان متولی اصلی فعالیت های پولی و مالی برای عقب نماندن از این حرکت، فناوری اطلاعات را در حوزه های مختلف بخصوص حوزه منابع انسانی به کار گرفته است.
با بررسی مجلات و متونی که در داخل و یا حتی خارج به چاپ رسیده، به این نتیجه میرسیم که فناوری اطلاعات و روابط آن با متغیر های سازمانی کمتر مورد بررسی قرار گرفته و یا حتی اگر هم مورد بررسی قرار گرفته، فناوری اطلاعات در کانون توجه نیست و توجه کمی به آن جلب شده است. البته، این عادلانه نیست بیان کنیم که هیچ پژوهشی درباره رابطه بین کاربرد فناوری اطلاعات و عملکرد مدیریت منابع انسانی صورت نگرفته، اما با بررسی آنها مشخص میشود که بیشتر این بررسی ها بر اثری که فناوری اطلاعات بر بهبود عملکرد سازمان از طریق کمک به واحد منابع انسانی در انجام وظایف (لاولر،۲۰۰۳) و یا چگونگی به کارگیری فناوری اطلاعات و چگونگی مفید بودن فناوری اطلاعات در انجام وظایف واحد منابع انسانی و گاهی نیز به چگونگی توسعه سیستم فناوری اطلاعات در سازمانها پرداخته شده است.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مطالعه عملکرد کارکنان و تحلیل ارتباط آن با به کارگیری فناوری اطلاعات در بانک ملی شهرستان زابل با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.