مقاله مطالعه عوامل تاثیر گذار بر گسترش قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان
این یک مقاله ای با عنوان مطالعه عوامل تاثیر گذار بر گسترش قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستاناست که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
در این پژوهش تلاش شد به بررسی پارهای از عوامل مؤثر در بروز و گسترش قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان اعم از کالاهای صادراتی و وارداتی پرداخته شده تا برنامهریزان و سیاستگزاران بتوانند با اقدامات عملی به مبارزهء با قاچاق بپردازند. پدیده قاچاق کالا در کشور ما، علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است هزینه های زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می کند. قاچاق کالا اثرات نامطلوبی بر کارکرد سیاستهای تجاری و اقتصادی دارند. ازاینرو برای حمایت واقعی از اقتصاد کشور، مبارزه با قاچاق کالا ضرورت پیدا میکند. برای طرحریزی برنامهء جامع مبارزه با قاچاق کالا، صرف کنترل مبادی ورودی و خروجی و نیز مرزهای شرقی کشور کافی نیست، بلکه ضرورت دارد عللی که به قاچاق کالا میانجامد به دقت ارزیابی و شناسایی شوند. سودآوری قاچاق کالا، تحت تأثیر عوامل و سیاستهای اقتصادی، بخش عمدهء دلایل بروز و گسترش قاچاق کالا را تشکیل میدهد که ضرورت دارد مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. نتایج پژوهش نشان می دهد که قاچاق کالا در اثر عواملی چون بیکاری، منفعت زیاد حاصل از آن، تغییر الگوی مصرف جامعه، بروکراسی ناکارامد و ضعف سیستم های دولتی، ارزان بودن کالاهای خارجی نسبت به هزینه های تولید بالای داخل و … می باشد و پدیده قاچاق منجر به شکل گیری اقتصاد زیر زمینی یا اقتصاد سیاه می شود و از آنجا که چنین فعالیتهایی در بازار غیر رسمی انجام می شود در حسابهای ملی ثبت نمی گردد، لذا تولید یا درآمد ناخالص ملی به دلیل فقدان آمار و اطلاعات لازم کمتر از مقدار واقعی آن بر آورد می گردد و از آنجا که در اقصاد زیر زمینی فرار مالیاتی افزایش می یابد در مجموع درآمدهای دولت کاهش می یابد.
کلمات کلیدی: قاچاق کالا، سیستان و بلوچستان، علل پیدایش قاچاق، اقتصاد زیرزمینی، بیکاری
مقدمه
پدیده قاچاق کالا در کشور ما، علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است هزینه های زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می کند. قاچاق کالا از یک سو درآمدهای گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می دهد و از طرفی سبب خروج بی حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی داخلی و … می شود. در اقتصاد سالم تمامی فعالیتهای اقتصادی ثبت و ضبط می شود اما دسته ای از فعالان اقتصادی مایل به چنین امری نیستند و لذا موجبات شکل گیری اقتصاد زیر زمینی یا اقتصاد سیاه را به وجود می آورند از مهم ترین مصادیق اقتصاد زیر زمینی همانا پدیده قاجاق کالا و ارز است که نظام اطلاعات اقتصادی کشور را مختل می کند و تصمیم گیری اقتصادی را با مشکل مواجه کرده و سیاستگذاری ها کارایی خود را از دست می دهند. قاچاق کالا وارز همواره بیش از مبادلات قانونی است و عملاً عنان بازارهای ایران بویژه در صنایع های تک * که محصولاتی کم حجم اما گران قیمت و پرتقاضا دارند در اختیار افراد و گروههایی است که نه تنها نقشی در رشد شاخص های اقتصادی ندارند بلکه مهمترین عوامل سقوط و انحطاط اقتصادی و اجتماعی یک کشور محسوب می شوند. قاچاق کالا بخشی از اقتصاد کشور است که با هدف سودآوری از سوی عوامل بازرگانی غیرقانونی انجام میشود. آمارهای گمرک ایران درباره کشفیات قاچاق کالا، بیانگر افزایش شمار پروندههای قاچاق کالا در سالهای اخیر است. حجم بالای قاچاق کالاهای مختلف در مناطق مرزی کشورمان بتدریج ساختار و کارکرد اقتصاد کشور را به خطر خواهد انداخت، و این تنها یک روی ماجراست بطوریکه طی این روند معضلات اجتماعی شدیدی در انتظار قاچاقچیان و به طبع آن جامعه میباشد، این معضلات در قالب ارتکاب به جرمهای گوناگون صورت میپذیرد.
وضعیت جغرافیایی، سودآوری بالای قاچاق کالا، وجود محرومیتهای شدید اقتصادی و میزان بالای بیکاری در مناطق مرزی، تاثیر شگرفی در افزایش قاچاق کالا دارد که مخل امنیت، ثبات اقتصادی، سلامت ساکنان مرزها و… محسوب میشوند. ساکنان مناطق مرزی اغلب افرادی هستندکه زمینههای مساعد برای اشتغال سالم را ندارند، لذا برای کسب درآمد به قاچاق کالاهای مختلف و فعالیتهای غیرقانونی، روی میآورند و در این راه مرتکب جرائم دیگری نیز میشوند نظیر درگیری با نیروهای نظامی، اختلال در امنیت اقتصادی و اجتماعی کشور، قتل، گروگانگیری و دیگر جرائم که بسته به شرایط روی میدهد. محدودهی پیشنهادی برای انجام این تحقیق استان سیستان و بلوچستان است، چراکه وضعیت جغرافیایی یکی از مهمترین عوامل گسترش قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان میباشد؛ وجود صدها کیلومتر راه آبی و خاکی در مرزها و نیز هم جواری با کشورهای بیثبات باعث شده که سرمایهگذاری مولد در مناطق مرزی دچار کاهش شود؛ هم چنین این امر موجب عدم رونق بازارچههای مشترک مرزی نیز شده است. به هر حال پدیدهی قاچاق کالا به عنوان معضلی اقتصادی اجتماعی سالهاست که ذهن مسولان اجرایی و کارشناسان را به خود معطوف ساخته است؛ در این رهگذر جرائم متعددی نیز به وقوع میپیوندد که جدای از پدیدهی قاچاق و لطمات اقتصادی، موجب ناهنجاریهای اجتماعی وافری میگردد، لذا در این تحقیق به دنبال یافتن مهمترین جرائم مربوط به قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان و نیز ارائهی راه کارهای رفع این مشکل خواهیم بود.
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی مطالعه عوامل تاثیر گذار بر گسترش قاچاق کالا در استان سیستان و بلوچستان با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.