مقاله مقایسه عمل به باورهای دینی زنان خانه دار عضو و غیر عضو در شبکه های اجتماعی مجازی


در حال بارگذاری
۲۱ فروردین ۱۳۹۹
word
23.7کیلوبایت
8صفحه
1557 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان مقایسه عمل به باورهای دینی زنان خانه دار عضو و غیر عضو در شبکه های اجتماعی مجازی است که در۸ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه عمل به باورهای دینی زنان خانه دار عضو و غیر عضو شبکه های اجتماعی مجازی مانند تلگرام، واتس آپ، اینستاگرام و غیره می باشد. برای همین، نمونه ای ۱۰۰ نفری از زنان خانه دار(۵۰ نفر عضو فعال یکی از شبکه های اجتماعی مجازی بودند و پنجاه نفر عضو هیچ یک از شبکه های اجتماعی مجازی نبودند) انتخاب گردیدند. و به تکمیل پرسشنامه « عمل به باورهای دینی»(گلزار،۱۳۷۹) پرداختند. نتایج به دست آمده پژوهش حاضر حاصل از آزمون t  مستقل حاکی از آن است که میزان عمل به باورهای دینی در میان زنان خانه داری که عضو این شبکه ها نیستند، معنادار است. یعنی میزان عمل به باورهای دینی در زنان خانه داری که عضو این شبکه های اجتماعی مجازی نبودند بیشتر از زنان خانه داری بود که عضو این شبکه های اجتماعی مجازی بودند.

واژگان کلیدی: باورهای دینی، زنان خانه دار، شبکه های اجتماعی مجازی

مقدمه

زنان خانه دار که نگاه  سنتی اساسی ترین کار آن ها را تأمین آرامش در خانواده می داند در تعالی و پیشرفت اقتصادی ، فرهنگی نقش محوری را در توسعه همه جانبه یک جامعه ایفا می کنند التزام به آموزه‌های اعتقادی و عبادی نقش اساسی در  بنیان‌های خانواده به ویژه در تربیت اخلاقی و معنوی آنان دارند. برای هر فرد مسلمان و معتقد روشن است که پرستش و ارتباط معنوی با خالق متعال، جوششی است از اعماق وجود انسان که شعاع نورش، زندگی و اجتماع را نورانی می‌نماید و به زندگی معنا و مفهومی صحیح می‌دهد. شبکه های اجتماعی اصطلاحی است که برای نخستین بار در سال ۱۹۵۴ توسط جان بارنز که در حوزه انسان شناسی اجتماعی فعالیت می کرد، ابداع شد او تحقیقی در مورد گروه های اجتماعی در بخشی از نروژ انجام می داد و اصطلاح شبکه اجتماعی را در آن تحقیق برای توصیف رابطه بین انسان ها و تحلیل مکانیزم های ارتباطی و خصوصا تصمیم گیری آنها به کار برد.

گسترش شبکه‌های اجتماعی مانند هر نوآورى دیگری به ایجاد دگرگونى‏هایى در جنبه‏هاى گوناگون زندگى انجامیده و در کنار دستاوردهاى انکارناپذیر مثبت، پیامدهای ناخوشایندی نیز به همراه داشته است. این روزها با تهاجم و شبهاتی عظیم نسبت به دین در شبکه های اجتماعی مواجهیم شبهاتی که موجب می شود مردم در مواجه با آن اصل باورهای دینی و اعتقاداتشان زیر سوال برود. شبکه اجتماعی مجازی مثل هر شبکه اجتماعی از اجتماع و روابط انسانها در اجتماع تشکیل شده و علاوه بر اینکه مرجع تامین بسیاری از نیازهای فرهنگی و اجتماعی اعضای خود هستند، این امکان را برای اعضا فراهم می کنند که همزمان با انجام سایر فعالیت های اجتماعی از طریق تلفن همراه و رایانه، فعالیت خود را در این جوامع مجازی نیز پیگیری کنند.

واژه شبکه اجتماعی گروهی از افراد را که دارای ارتباطات وسیع و مستمر هستند و یک حلقه منسجم ارتباطی را تشکیل می دهند را در بر می گیرد. واژه شبکه های اجتماعی مجازی بیشتر برای نامیدن نرم افزارها و سایت های پیام رسانی اطلاق میشود که افراد با عضویت در آن ها امکان دست یابی به اطلاعات سایر اعضا، آشنایی با علایق آن ها و به اشتراک گذاری تولیدات متنی، صوتی، تصویری می پردازند و همچنین با تشکیل گروه هایی بر اساس علایق مشترک اعضای دیگر این نرم افزارها و سایت ها را پیدا میکنند.

با توجه به این توضیحات، می توان گفت که ابعاد گوناگون زندگی افراد به طور همه جانبه ای تحت تاثیر رسانه های نوین از جمله اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی مانند تلگرام، فیس بوک، واتس آپ، وایبر و دیگر رسانه های ارتباطی است. بنابراین تاثیر این رسانه ها بر عمل به باورهای دینی زنان خانه دار که نقش اساسی در حیطه خانواده در رابطه با همسر و فرزندان و همچنین نقش کلیدی که در توسعه و پیشرفت فرهنگی و اقتصادی جامعه دارند از اهمیت بسزایی برخوردار است و تاثیر این رسانه ها مخصوصا شبکه های اجتماعی را بر باورهای دینی این قشر مهم و ارزشمند جامعه و اثر متقابل آن بر خانواده و اجتماع را نمی توان نادیده گرفت و انکار کرد. با توجه به اینکه عمل به باورهای دینی جزء اصطلاحات دینی و مذهبی می باشد لازم است که تعریف مختصری از دین ارائه بدیم.

دین واژه ای عربی است که در لغت به معنای اطاعت و جزا و … آمده، و اصطلاحاً به معنای اعتقاد به آفریننده ای برای جهان و انسان، و دستورات عملی متناسب با این عقاید می باشد. البته تعاریف و تفسیرهای گوناگونی از دین در بین اندیشمندان وجود دارد، تنوع این تفسیرها به گونه ای است که اندیشمندان مغرب زمین را وادار کرده تا اعتراف کنند که اصطلاح دین دارای یک معنای واحدی که مورد قبول همه باشد، نیست. بلکه پدیدارهای متعدد فراوانی تحت نام دین گرد می آیند که به گونه ای با هم ارتباد دارند. ارتباطی که لودویک ویتگنشتاین آن را شباهت خانوادگی می نامد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله مقایسه عمل به باورهای دینی زنان خانه دار عضو و غیر عضو در شبکه های اجتماعی مجازی با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.