مقاله نقش اقدامات ترفیع در انتخاب مقاصد گردشگری استان بوشهر


در حال بارگذاری
۴ اردیبهشت ۱۳۹۹
word
87.0کیلوبایت
11صفحه
1073 بازدید
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان نقش اقدامات ترفیع در انتخاب مقاصد گردشگری استان بوشهر است که در۱۱ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده:

این پژوهش با هدف بررسی نقش اقدامات ترفیع در انتخاب مقاصد گردشگری استان بوشهر انجام شده است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی می‌باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه گردشگرانی تشکیل می­دهد که از اسفند ۹۴ تا فروردین ۹۵ استان بوشهر را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کرده­اند. با توجه به نامحدود بودن جامعه، حجم نمونه طبق جدول مورگان ۳۸۴ عدد بوده و از روش نمونه­گیری در دسترس برای جمع­آوری اطلاعات استفاده شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته می­باشد. همچنین به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی و نرم‌افزار Smart PLS  و نرم‌افزار SPSS 20 استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می­دهد که به طور کلی اقدامات ترفیع بر انتخاب مقصد گردشگری تأثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین از بین ابعاد اقدامات ترفیع، روابط عمومی، تبلیغات، بازاریابی اینترنتی، بازاریابی شفاهی، و پیشبرد فروش بر انتخاب مقصد گردشگری تأثیر مثبت و معنادار دارند در حالی که بازاریابی مستقیم و فروش شخصی بر انتخاب مقصد تأثیر ندارند.

واژگان کلیدی: بازاریابی گردشگری، اقدامات ترفیع، انتخاب مقصد، تبلیغات

مقدمه

صنعت گردشگری در طی دهه اخیر با نرخ رشدی شتابان گسترش یافته و منبع درآمدی قابل ملاحظه­ای برای بسیاری از کشورها  می باشد. امروزه صنعت گردشگری یکی از مهمترین فعالیت­های اقتصادی در جهان به شمار می­آید. به­طوری که بسیاری از صاحب­نظران، قرن حاضر را قرن گردشگری نام نهاده­اند.برای موفقیت در صنعت گردشگری لازم است در مورد عوامل موثر برای موفقیت یک مقصد در این صنعت مطالعه صورت گیرد. یک مقصد گردشگری می تواند شامل عناصر متنوعی باشد که کنار هم گردشگران را برای اقامت در زمان تعطیلات یا بازدید یک روزه جذب نماید. اما چهار عامل اصلی وجود دارد که یک مقصد گردشگری را تشکیل می­دهد. ۱- جذابیت­های مقصد اولیه ۲- محیط ساخته شده ۳- عرضه خدمات پشتیبانی ۴- ابعاد اجتماعی- فرهنگی مانند فضای جامعه و محیط اطراف. . بنابراین، برای بازاریابی موفق مقصد، باید ابزارهای بازاریابی با دقت انتخاب شوند (هادسن، ۱۳۹۳).

وجهه استنباط شده از مقصد گردشگری عاملی است که بسیاری از گردشگران در هنگام انتخاب یک مقصد مورد توجه قرار می­دهند. این وجهه استنباط شده مجموعه باورها و عقاید و نظریاتی است که یک فرد نسبت به آن مقصد دارد و ممکن است مبتنی بر دانش عینی (برداشت ها)، پیش­داوری ها، تصورات، یا افکار احساسی یک فرد نسبت به آن مقصد، تمایل، توصیه دیگران، استفاده از تجارب دیگران باشد (آچاک، ۱۳۹۳). یک مقصد گردشگری، شماری از عناصر مختلف را ترکیب می­کند تا بازدید کنندگان را برای بازدید یک روزه ترغیب نماید. این عوامل شامل مکان، جاذبه­های گردشگری، هنر و سرگرمی، محل­های فرهنگی و محیط طبیعی می­باشند  (هادسن، ۱۳۹۳). در واقع مقاصد را می­توان به منزله محل تمرکز تسهیلات و خدمات در نظر گرفت که به منظور رفع نیازهای گردشگران طراحی شده است. اهمیت مقاصد گردشگری در جهان امروز بر همه آشکار است. بدیهی است که بهره­گیری مناسب از ظرفیت­های گردشگری نیازمند مطالعه، بررسی و برنامه­ریزی دقیق است. از جمله عواملی که می­تواند صنعت گردشگری استان را توسعه و بهبود بخشد، شناسایی ابزارهای موثر بر بازاریابی است و هسته اصلی تصمیمات بازاریابی، تصمیمات مربوط به آمیخته بازاریابی است. ایده آمیخته بازاریابی برای اولین بار توسط بوردن بنیانگذار موسسه هاروارد متداول گردید. طبق نظر او و همکارش مارتین مارشال، آمیخته بازاریابی به این معنی می­باشد که اگر مدیری قصد دارد آمیخته دقیق و بی­عیبی از عناصر بازاریابی را تعیین کند، ابتدا می­بایست نیروهای مشخص بازار و عناصر قطعی بازاریابی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. عوامل آمیخته بازاریابی در بخش گردشگری با توجه به دیدگاه سایمون هادسن (هادسن، ۱۳۹۳) عبارت است از: محصول، قیمت، توزیع، ترفیع، کارکنان و مشتریان، فرایند، جلوه­های ظاهری. ترفیع به عنوان یکی از عوامل آمیخته بازاریابی شامل فرایندهایی چون: تبلیغات، پیشبرد فروش، روابط عمومی، فروش شخصی، بازاریابی شفاهی، بازاریابی مستقیم، و بازاریابی اینترنتی می­باشد. ترفیع شامل فعالیت­هایی است که شرکت انجام می­دهد تا بتواند در مورد ارزش و مطلوبیت محصول اطلاعات خوبی به خریداران بدهد، به طوری که آنان از بین محصولات موجود در صنعت، محصول ارایه شده بنگاه را بخرند (درگی، ۱۳۸۴). ترفیع به عنوان ابزار کلیدی بازاریابی در صنعت گردشگری ظهور کرده است و یک متغییر حساس در آمیخته بازاریابی گردشگری محسوب می­شود که طیف وسیعی از فعالیت­ها را پوشش می­دهد. استان بوشهر یکی از مناطقی است که دارای جاذبه­های گردشگری طبیعی و تاریخی فراوانی است. لذا جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی ظرفیت­های مطلوبی را در اختیار دارد. استان بوشهر در وجود جاذبه های طبیعی،تاریخی در رتبه ۷، در تنوع محیط طبیعی در رتبه ۵ و در میراث فرهنگی رتبه ۸ قرار دارد (بذرافشان،۱۳۹۴). اما باتوجه به وجوددجاذبه­های طبیعی، تاریخی-فرهنگی و انسانی منحصر به فرد در استان بوشهر جایگاه گردشگری این استان در کشور در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد، و از اثرات مثبت این صنعت تاکنون بهره و استفاده کافی را نبرده است. یکی از عوامل اصلی عدم توسعه صنعت گردشگری و شناخت جاذبه­ها، نبود یک سیستم اطلاعاتی مناسب، بازاریابی جاذبه­ها و سیستم آمیخته ترفیع جهت شناسایی این جاذبه­ها می­باشد. مسئله اصلی در این پژوهش بررسی نقش اقدامات ترفیع در انتخاب مقاصد گردشگری در استان بوشهر است. که برای شناخت این نقش ابتدا ابعاد اقدامات ترفیع شناسایی و تأثیر آن بر مقاصد گردشگری در بوشهر مورد بررسی قرار می­گیرد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی نقش اقدامات ترفیع در انتخاب مقاصد گردشگری استان بوشهر با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.