مقاله پلی آمید به عنوان یک جاذب مؤثر در استخراج فاز جامد رنگ های سودان از زعفران و اندازه گیری آنها به وسیله HPLC


در حال بارگذاری
۲۵ خرداد ۱۳۹۹
word
474کیلوبایت
14صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این یک مقاله ای با عنوان پلی آمید به عنوان یک جاذب مؤثر در استخراج فاز جامد رنگ های سودان از زعفران و اندازه گیری آنها به وسیله HPLC است که در۱۴ صفحه برای دانلود منتشر شده است.

چکیده

پلی آمید به عنوان یک جاذب کارآمد برای استخراج فاز ساکن (SPE) رنگ های سودان II، III و Red 7B از زعفران و اندازه گیری آنها بوسیله HPLC مورد استفاده قرار گرفت. شرایط بهینه برای استخراج فاز ساکن عبارت بودند از ۷ میلی لیتر متانول:آب ( V/V، ۱:۹) به عنوان حلال شستشو و ۳ میلی لیتر تتراهیدروفوران به عنوان حلال شوینده. پاکسازی عالی و درصد بازیابی بالا ( %۹۰ >) برای تمام آنالیت ها حاصل شد. فاز متحرک بهینه برای آنالیز HPLC این ترکیبات عبارت بود از متانول:آب ( V/V، ۳۰:۷۰ ). پارامترهای SPE مانند حداکثر ظرفیت کارتریج و حجم گذر شکست نیز برای هر آنالیت تعیین گردید.

حد تشخیص، حد کمی، گستره خطی و درصد بازیابی برای رنگ های سودان II، III و Red 7B به ترتیب عبارت بودند از g/mLµ ۶/۶-۶/۴، ۸/۱۹-۰/۱۳، ۵۰۰۰-۰/۱۳، ( ۹۹/۰ > r۲ ) و %۴/۱۱۳-۲/۹۳. دقت کلی روش تجزیه ای ( ارزیابی شده بوسیله ۵ بار تکرار اندازه گیری رنگ های سودان II، III و  Red 7B در زعفران به ترتیب دارای انحراف های استاندارد ۳/۲، ۸/۱ و ۶/۳ بودند.

کلید واژگان: پلی آمید، استخراج فاز جامد، رنگ های سودان، HPLC

مقدمه:

رنگ های آزو، گسترده ترین کاربرد را در رنگ های آلی، سنتزی و محلول در چربی، به دلیل ویژگی عوامل رنگی گروههای آزو(N=N) دارا می باشند]۱[. بیش از ۳۰۰۰ نوع رنگ آزو وجود دارد که ۶۵ % بازار تجاری رنگ را تشکیل می دهد ]۳,۲[.

کاربرداین مشتقات فنیل-آزوییک در صنایع غذایی به منظور افزایش و حفظ ظاهر محصولات غذایی نظیر فلفل، کاری، زردچوبه وروغن پالم مورد استفاده در مواد غذایی غیر مجاز و غیر قانونی می باشد ]۶-۴[.

علاوه بر مواد غذایی، رنگ های سودان به طور گسترده در صنایع شیمیایی نظیر روغن ها، چربیها، پلاستیک ها، موم ها، مواد نفتی، انواع کفش، جوهرهای چاپ، براق کننده های کفش و کف، لاک الکل، رنگ روغن و سایر موارد به کار می رود ]۸,۷,۳[.

این رنگ ها به عنوان گروه ۳ مواد سرطانزا، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان(IARC)، طبقه بندی می شوند. کمیسیون اروپایی ، برای تأیید ، محصولات را ملزم به ارائه مستنداتی مبنی بر عدم وجود رنگ های سودان می نماید. اتحادیه اروپا برای رنگ های سودان ، محدوده ۱-۵/۰ میلی گرم در کیلوگرم را تعیین کرده است، و هرنوع ماده غذایی که میزان رنگ سودان آن خارج از محدوده مذکور باشد باید از سطح بازار جمع آوری گردد ]۹[.

با توجه به موارد فوق، نیاز مبرمی به گسترش سریع، و روش های حساس برای تعیین سریع رنگ های سودان که مواد غذایی را آلوده می کنند، وجود دارد.

به طور کلی، یک روش تجزیه ای برای تعیین رنگ های آزو در یک نمونه شامل ۳ مرحله می باشد: استخراج از نمونه، جداسازی و تعیین کمی. براساس میزان پیچیدگی ماده زمینه و میزان کم رنگ های سودان موجود در نمونه های واقعی، چندین روش آماده سازی نمونه ، برای تعیین و شناسایی به روش HPLC  ، تاکنون گسترش یافته است نظیر:استخراج مایع – جامد ]۱۰[، استخراج مایع تحت فشار ]۱۱[، پلیمرهای نشاندار شده ملکولی ]۱۲[ و استخراج نقطه ابری ]۱۳[. کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا که با آشکارسازهای مختلفی ترکیب شده، متداولترین روش تجزیه ای به کاررفته برای جداسازی رنگ های آزو می باشد ]۱۹-۱۴,۴[. هرچند برخی از این دتکتورها زمان بر بوده و بعضی نیاز به تجهیزات گرانقیمت یا پیش تیمار و آماده سازی های دشوار دارند.

تکنیک SPE شامل ایزوله کردن و پیش تغلیظ آنالیت از ماتریکس پیچیده به کمک جذب روی سطح یک ماده جاذب(ستون) مناسب، حذف ناخالصی های ایجاد کننده مزاحمت با شستشو به وسیله یک سیستم حلال مناسب، و بازیابی انتخابی آنالیت با یک حلال مناسب می باشد. این تحقیق نشان می دهد که ستون های پلی آمید برای رنگ های سودان نتیجه بازیابی بهتری را نشان می دهد.

هدف این تحقیق ، گسترش یک روش تجزیه ای ساده و سریع برای تعیین کمی سودان II، III و قرمز ۷B در زعفران  می باشد. روش بررسی شده، ترکیبی از  SPE رنگ های آزو از زعفران به وسیله کارتریج PA ، جداسازی و تعیین کمی به کمک LC-UV می باشد.

ادامه ی متن در فایل اصلی

در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی پلی آمید به عنوان یک جاذب مؤثر در استخراج فاز جامد رنگ های سودان از زعفران و اندازه گیری آنها به وسیله HPLC با پشتیبانی تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.