مقاله کارایی اثر تهیه ی نان با استفاده از خمیرترش بر روی تخریب زیرالنون
این یک مقاله ای با عنوان کارایی اثر تهیه ی نان با استفاده از خمیرترش بر روی تخریب زیرالنون است که در۱۱ صفحه برای دانلود منتشر شده است.
چکیده
در این تحقیق اثر فرایند تهیهی نان شامل تخمیر با استفاده از خمیر ترش که حاوی باکتری هایی از جمله لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس فرمانتوم می باشد و پخت در ۲۰۰°C بر روی تخریب زیرالنون بررسی میشود. برای این منظور محلول استاندارد زیرالنون به آرد گندمی که فاقد آلودگی به این مایکوتوکسین بود، اضافه شده و سپس مراحل تهیه نان انجام شد. برای بررسی سرنوشت زیرالنون در این فرایند، سطوح زیرالنون در آرد اولیه، خمیر و نان توسط کارماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) با آشکارساز فلورسانس بعد از استخراج زیرالنون توسط ستون ایمنوافینیتی[۱] اندازه گیری شد. بر طبق نتایج به دست آمده، تهیهی نان با استفاده از خمیر ترش اثر تخریبی بر روی سطوح زیرالنون نشان داد،که بیشترین تخریب در تخمیر اولیه (پروف اولیه) و سپس تخمیر نهایی (پروف نهایی) و نهایتا مرحله پخت کمترین تخریب را نشان دادند.
کلید واژگان: زیرالنون، خمیرترش، خمیر، نان
مقدمه
مایکوتوکسینها متابولیتهای سمی طبیعی ثانویه هستند که توسط گونه های بسیاری از قارچ های رشته ای، مانند قارچ، آسپرژیلوس و پنی سیلیوم [۱] که در محصولات کشاورزی در مزارع و یا پس از برداشت (حمل و نقل، پردازش و ذخیره سازی) تولید شده[۲] بیش از ۳۰۰ گونه مختلف مایکوتوکسینها کشف شده است. اگر چه غالب ترین مایکوتوکسینها عبارتند از آفلاتوکسین که توسط گونه های آسپرژیلوس تولید شده، اکراتوکسین و پاتولین توسط هر دو گونهی آسپرژیلوس و پنی سیلیوم ها تولید شده ، و سمومی از قارچ ها متعلق به قارچ فوزاریوم مانند دئوکسی نیوالنول، زیرالنون، سموم T-2 وHT-2 و فومانیزین میباشند[۳].
زیرالنون مایکوتوکسین غیر استروئیدی استروژنی است، که توسط قارچFusarium graminearum و دیگر گونه های قارچ فوزاریوم تولید شده، که این قارچ ها طیف گسترده ای از غلات از جمله ذرت و گندم در مناطق معتدل و گرم در سراسر جهان، آلوده میکنند[۴،۵]. سمیت زیرالنون و متابولیت های آن تحت تاثیر خواص استروژنی است، که به ساختار شیمیایی آن مرتبط است و ساختاری مشابه به استروژنهای که به طور طبیعی وجود دارند یعنی استرادیول، استروژن و استرادیول دارد. زیرالنون دارای اثرات استروژنی قوی به علت رقابت با ۱۷B-استرادیول در اتصال به گیرنده های سیتوزولی استروژن موجود در رحم، غده پستانی، هیپوتالاموس و غده هیپوفیز است. قدرت استروژنی زیرالنون در آزمونهای مختلف نشان داده شده است که چندین بار بالاتر از دیگر استروژنهای زیست محیطی است. زیرالنون به سرعت پس از مصرف خوراکی جذب می شود. اگر چه میزان اندازه گیری جذب به علت دفع گسترده صفراوی دشوار است، اما به نظر می رسد به طور گسترده در موش، خرگوش و انسان جذب می شود[۴]. زیرالنون سبب اثرات استروژنی، از جمله ناباروری، کاهش سطح سرم تستوسترون ، کاهش تعداد اسپرم، کاهش وقوع حاملگی و تغییر در سطوح پروژسترون میشود[۶]. در انسان، زیرالنون همراه با بلوغ زودرس در جوانان است[۷]، ارتباط احتمالی بین زیرالنون و سرطان گردن رحم انسان و هیپرپلازی آندومتر [۸] همچنین ارتباط بین زیرالنون و سرطان مری[۹] پیشنهاد شده است.
علاقه به دانستن اثرات فرآوری مواد غذایی و پخت در سطوح مایکوتوکسینها در طول دهه گذشته افزایش یافته است. فرایند مواد غذایی می تواند بر سطوح مایکوتوکسینها تاثیر داشته باشد، اما جزئیات این تاثیر هنوز مشخص نیست[۱۰]. بسیاری از مطالعات اثر فرآیندهای مانند تمیز کردن و آسیاب دانه، تخمیر میکروبی و یا فرآیندهای حرارتی (پخت و پز، جوش، اکستروژن ….) بر روی مایکوتوکسینها شرح دادهاند. برای چندین هزار سال، نان یکی از اجزای تشکیل دهنده
ادامه ی متن در فایل اصلی
در صورت بروز مشکل در دانلود مقاله ی کارایی اثر تهیه ی نان با استفاده از خمیرترش بر روی تخریب زیرالنون با پشتیبانی تماس بگیرید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.