پنج مدل سیاست گذاری در فرآیند تدوین، تنظیم و اجرا و پشتیبانی و ارزیابی آموزش و پرورش


در حال بارگذاری
۹ تیر ۱۳۹۹
Word
458 کیلوبایت
17 صفحه
۷,۰۰۰ تومان
خرید

این مقاله در ۱۷ صفحه با فرمت word و عنوان پنج مدل سیاست گذاری در فرآیند تدوین، تنظیم و اجرا و پشتیبانی و ارزیابی آموزش و پرورش آماده خرید و دانلود می باشد.

چکیده

در این مقاله ، مدل های حاکم برفرآیند سیاستگذاری مطرح و بیان شد که این مفاهیم ذهنی کمک می کند تا مفهوم شکل گیری و اجرای سیاست بهتر درک شود . این مدل ها رقیب هم نیستند که یکی از آن ها را به توان به عنوان بهترین مدل عنوان کرد ،هریک نگرش متفاوتی به زندگی سیاسی دارند و به ما در درک مسائل متفاوت در مورد سیاست گذاری یاری می رسانند. اگرچه در نگاه اول چنین به نظر می رسد که بتوان برخی سیاست ها را با یک مدل به خصوص توضیح دارد، اما بیشتر سیاست ها ترکیبی از طراح مدل های مختلف است . می توان مدلی که ترکیب سه مدل عقلایی، نهادی و تدریجی ارائه داد. که در مرحله تدوین و اجرا  و ارزیابی به سه مدل بیان شده توجه کرد. با توجه به مراحل بیان شده در مدل عقلائی و توجه این مدل به همه گزینه ها و بیشترین منفعت و کمترین هزینه مدل مناسبی برای تعیین مراحل سیاست گذاری و انتخاب گزینه برتر می باشد. و با توجه به مدل تدریجی که درخط مشی و سیاست گذاری به سیاست های پیشین و سیاست های موجود توجه دارد که باعث می شود در انتخاب بهترین گزینه سیاستی از روش عقلائی ما را یاری کند مدل مفیدی است .و از آنجا که در اجرای هر گزینه سیاسی به ضمانت اجرائی محکم و قوی نیاز است اینجاست که مدل نهادی به کمک ما می آید.  با توجه به مبانی فوق ، سعی شده است با توجه به مقتضیات محیطی مدلی از سیاستگذاری برای آموزش و پرورش ایران ارائه شود که در پایان این مقاله مدل پیشنهادی محقق ساخته معرفی شده است.

کلیدواژه ها:

مدل سیاست گذاری دلفی، مدل سیاست گذاری عقلائی، مدل سیاست گذاری چرخه جونز

 

مقدمه

یکی از ارکان اساسی توسعه یک کشور، بخش آموزش و پرورش آن است، این بخش از آن جهت دارای اهمیت فوق العاده است که هم ابزاری مهم برای توسعه بوده و هم یکی از اهداف توسعه محسوب می شود، در کشورهای مختلف، استقرار و فعالیت نظامهای آموزشی به یک جریان عادی و مستند تبدیل شده است و هر ساله بخش عظیمی از منابع عادی در قالب بودجه های دولتی و هزینه های شخصی، در این راه صرف می شود ( جهانیان، ۱۳۹۱). از طرف دیگر دو بعد اصلی و اساسی در سیاستگذاری ها عبارتند از عوامل (تصمیم گیران) و فرایند(روش) سیاستگذاری. هیچ یک از این دو بعد به تنهایی قادر به ارائه تصویر روشنی از سیاستگذاری نیست. ترکیب این دو عامل منجر به پدید آمدن وضعیت جدید و اشکال گوناگونی از سیاستگذاری می شود که برخی کارا و برخی دیگر ناکارا و ناموفق خواهند بود (اصغری، ۱۳۹۵، ۱ ). در سازمان آموزش و پرورش نیز شورای عالی تنها مرجع سیاست گذاری در حوزه آموزش عمومی و متوسطه است. با توجه به این مسئله که از جمله مهم ترین وظایف نظام آموزشی، تولید نیروی انسانی پرورش یافته، ماهر، توانمند، و لایق در عرصه های گوناگون اجتماعی است؛ آنچه که بیش از هر چیز دیگر در حال حاضر و در ابتدای کار، دارای اهمیت است، انجام درست یک تصمیم ملی است که دارای تبعات بین المللی است. اگر خطای سیاستگذاری دیروز منجر به بروز وضعیت ناگوار کنونی در گستره ملی شده است، اما خطای سیاستگذاری در حوزه بین المللی از مرز کشور گذشته و منجر به مخدوش شدن علم و علم آموزی ایرانیان کشور در عرصه بین المللی خواهد شد. از این رو در این مقاله به معرفی انواع مدل های سیاستگزاری در فرایند تدوین ، تنظیم و اجرا و پشتیبانی و ارزیابی آموزش و پرورش پرداخته و مدل متناسب با شرایط کنونی در کشور را پیشنهاد داده ام.

در هنگام بروز مشکل در خرید یا دانلود پنج مدل سیاست گذاری در فرآیند تدوین، تنظیم و اجرا و پشتیبانی و ارزیابی آموزش و پرورش با ما تماس بگیرید.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • همه فایل های با فرمت ورد doc جهت دانلود سریع zip شده اند.